Fare

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mertcan26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

mertcan26

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mertcan derici
Meslek
Öğr3nci
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle Selemlar,
Ben 1 seneden beri bir kerpiç kömürlüğümü temizleyip tertemiz yapıp 20 adet kuşla meşguldüm.
Ama bu aralar fareler çok geliyor kümesimde delikelr var , tahta kasaların yanlarnda ve bu kasalarda kuşlar yumurtada
bazısı yerde yatıyor . Fareler önümde gelip yemlikten yem yiyiyor bukadar sıcakkanlılar :hhh: .

Benm kuşlarıma zarar gelirmi ?
Yumurtalara bişey yaparlarmı ?
Uzak tutmak için ne yapmalıyım ?

Acil Yardıma İhtiyacım Var ! ! !

kuşlar farelerden korkup yumurtya yatmayabilirler.yumurtalara zarar gelebilir.ve kümesin delikleini tıka.
saygılar!

Mertcan kardeşim farenin iyisi ve zararsızı yoktur.Muhakkak kümesinden uzak tut.Yemlikten yem yiyor diyorsun umarım biliyorsundur farelerin kaç çeşit mikrop taşıdığını.Delikleritıkamak için birkaç kilo çimento al ve geldikleri deliklere dök.Fare zehiride kullanabilirsin kuşlarından uzak tutmak şartıyla.Dikkatli ol.Selamlar...

Kerpiç kümes olduğundan fare eksik olmaz diyolar ama ben bi deniyecem dediklerinizi.
Teşekkür Ederim

fareler büyükse kuşlarını boğar yer..
anaçlar fareden korkar yumurtaya yatmaz..
yavrularını yerler..
ayrıca fare demek hastalık demek.. kümesin hastalıktan kurtulmaz.

BİLGİ VEREN ARKADAŞLARIMA KATILIYORUM. KUŞLARI YUMURTAYA YATIRMAZ VE YUMURTALARI HATTA TAŞIRLAR.KUŞLARI RAHATSIZ EDER.ÖZELLİKLE GÖZLERİNE HASAR VERİRLER.YAVRUYA DEĞDİĞİNDE ANA BABA YAVRUYA BAKMAZ FARELER BÜYÜKSE AYNI KEDİ GİBİ GÜVERCİNLERİ YERLER.HASTALIKTAN KURTULAMAN.ÇÖZÜM FARELERDEN KURTULMAK.İLK KUŞ BESLEMEYE BAŞLADIĞIM DA BİZZAT BU SIKINTILARI YAŞADIM.SAYGILAR.

Benm bi çözüm yoluna ihtiyacm var
Bilgilerinizi eksik etmeyin lütfen ?

herşeyi bırak kenara kuş besleyeyim derken tifo olursun kardeşim, delikleri kapat fareyide gördüğün yerde öldürmeye çalış , fare ve insan ne şartlarda olursa olsun aynı karede olmaz !!!

fareler büyükse yavruları yerler,yumurtaya yatan kuşların kanatlarını kemirirler bunlarla öldürmeden başa çıkamassın abi ben delikleri kapatıyorum ertesi gün başka delik açıyolar kuşların ulaşamayacağı bir yere zehir koy ayrıca hergün kuşların yemini ve suyunu tazele

farelerin nereden geldiğini biliyorsan oralara fareleri yakalamak için yapıştırıcılar var onlardan al ve bir tahtaya veya ağır bir şeye sür ama kuşlarının bu yapışkandan uzak durması lahazım fareyi yakalamak yerine kuşu yakalarsan kuşun ölür bu yapışkan eczanelerde satılıyordu fare zehirinden uzak dur çünkü kuşların bunu yerse sonu kötü olur en matnıklısı yapıştırıcı sürüyorsun bir yere güzelce yaydırıyorsun gelince tıpış tıpış yakalanıyor ve ölüyor veya sen öldürüyorsun. fare kapanı da iş yapabilir. Bir an önce onlardan kurtulmaya bak çünkü fare tam bir pislik deposudur gelir kümesinde yem yer dışkısını bırakır ve kuşun da bu dışkıyı yer hasta olur yavru olur yavruyu yerler çalıştığım yerde tavuk var biraz geçenlerde gece tavuğun kursağını parçalamışlar gece bizim buradakiler biraz büyük geçende gördüm neyse ciddi bir konu bir an evvel kurtulmaya bak

birde alçı da koyanları biliyorum alçıyı yiyor ve içinde donuyor sonra da malum son tabi bunların hepsinde kuşlarını uzak tutman lahazım

Bişey söylemek isterim. Farelerin tükrüğü narkoz etkisi yaptığı için bir fare geceleri pskolojik bişeyler kemirmek isteyecek ve bu çoğunlukla kuş ve yavrular olacak. Ama kuşlar kemirildiklerini hissetmeyecekler. Bu kuşlara büyük zararlar verebilir. Bu yüzden alttaki tünek ve follukları üst taraflara koyun.(fare sorununu halledinceye kadar.)
Fareleri görmeye çalışın. Lağım faresiyse işiniz zor. Ama tarla faresiyse kolayca yakalaya bilirsiniz.

saygılar...

Kümesin dışına bir leğen koyun ve leğenden yere uzanacak şekilde uzun ve biraz geniş tahta parçası koyun. Tahtaya farelerin sevdiği (tohum ve peynir parçaları) koyun. Aynılarını leğenin içinede serpin. Birazda leğenin çevresine. Bunu gece yapmanızı tavsiye ederim çünkü fareler geceleri aktiftirler. Gece fareler peynirin kokusuna oraya toplanacaklardır. Ve yavaş yavaş yemleri yiye yiye tahtadan çıkıp leğene atlayacaklardır. Ama leğenin çıkışı olmadığı için orada sabaha kadar kalacaklardır. Bu düzeneği küçük fareler için deneyince işe yarıyor. Ama lağım faresi gibi devasa boyutlara ulaşan fareler için etkisiz kalır. Ben bunları fareleri öldürmemen için yazdım. Yakaladığın fareleri bir torbaya koy ve uzak bir yerde salıver. :)

saygılar...

Farelerden kurtulabildin mi?

Geri