Farelerden nasıl kurtuluruz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
A

Anonymous

Misafir
Merhabalar.

Kümesim geçen kış alt yapı çalışmaları nedeni ile toprağa gömülü kaldı.Bundan sonra kümesim aşırı nemli olmaya başladı.Derken kış ortası kümesin altına yorgan ve kum sermiştim.Kümes aşırı pislenince temizlik yapayım derken yorgan altında fare yavrularına denk geldim.1 saat düşündüm bunları kara atım mı atmım mı dıye vicdan hesapları yaptım ve derken nede olsa büyüselerde öldüreceğim deyip hepsini kara attım.Anne ve babalarından haberim vardı ama bir şey olmaz dedim kıyamadım karışmadım.Hayvanlarla geçinsinler dedim.Taaki bugune kadar bir sorun yoktu ama bugun sınırlerım epeyi arttı....

İki tane kendini kanıtlamış soy kuşunu çift etmiştim.Derkan yumurta ettiler ve bu aralar neşem yerindeydi.Bugun kumese girdim kümesin ortasında bir yumurta var.Sanırım kuşlardan birisi aceleden buraya etti sandım ama elime aldım yumurta yapış yapıştı.Fareler geldi aklıma ve olamaz diye düşünüp kuşların altına baktım.Olan olmuş fare annesinin altından mı aldı yoksa kuşlar yem yemek için yumurtadan kaltı da o aramı aldı bilmiyorum yumurtayı almış epeyi yuvarlamış.Diğer yumurtaya baktım sağlamdı ama hafif çatlamıştı onda da yapış vardı diğer yumurtan bulaşmış sandım.Hem ikisini karşılaştırdım farenin götürdüğü sulu idi diğeri ise kararmıştı.Bu yüzden ümit edip kuşun altından almadım.

Acil olarak iki sorum var.

Kümesi nasıl havaya kaldırırım ? Yani altına taş koyabilirim kümes tahtadan ama ağır.

En önemli sorum ise fareleri nasıl yok edebilirim ?

Selamlar,

Öncelikle geçmiş olsun. Bende bu problemden çok yumurtamı kaybettim. Giriş çıkışlarının oldugu yere yapışkan koyarak 6 tane büyüklü ufaklı fare yakaladım. seninde yapacagın bu başka cözüm yolun yok. kuşların girmeyecegi bir yere yapışkan koyup fareleri bu şekilde temizlemen gerek. sakın zehir koyayım deme. kuşların içerisine taşıma ihtimalleri var. Toplu temizlik yapmış olma. birde farenin girebilecegi bütün delikleri tıka. kuşları saldığın zamanda kapısını açık bırakırsan buldukları gibi girip yine yumurtalarını götürebilirler.

Farelerle bende bir ara sorun çektim. Ultrasonic kovuculara kadar herşeyi denedim. Öncelikle en ufak delik varsa bile kapatmalısınız bu en önemli kural.

Sonra ise mevcut farelerden kurtulmak için,
Şansınıza fotoğraflarını da çekmiştim :) Ki ölü halleri de vardı da onları sıkıcı olduğu için sildim telefonumdan.
Eczaneden Fare yapışkanı alın tüp olandan. Biraz pelet zehir alın, 2,3 liralıkta pastırma alın marketten.
Yapışkanı sert bir pleksi olur, plastik olur leğen altı gibi mesela. Yani mukavva gibi yapışkanı emebilecek birşey olmasın yada kaldırıp hareket ettirebileceği kadar hafif olmasın. Fotoğraf ta hazırlanmış hali var. Kesinlikle eliniz değmesin. Eldiven takın. Kokuya gelmiyorlar. Yapışkan ve zehir de elinize temas etmesin zaten. Pastırma neden derseniz kokusuna çıldırıyorlar :) Zehir zaten onları çeken birşey.
Koyacağınız yer ise geçtikleri yerlere zaten pislerler gördüğünüz yerleri tespit edin. Kuşların veya başka hayvanların ulaşamayacağı yer olsun. Duvar diplerinden yürürler oralara koyun. 1-2 güne yakalayacaksınızdır. Gidip yapışkana bakmayın 1-2 gün kadar.

Önlem olarak ise dediğim gibi delikleri kapatın.
Zehirli Mum bloklar satılır fareler için. Onlardan alıp kuytu köşelere koyun.
Kümesinizi daima temiz tutun. Yorganda üremişler zaten.

Ekli dosyalar

• 20121208_181457_resized.webp
    20121208_181457_resized.webp
    883.3 KB · Görüntüleme: 2,289
Bende bikere boyle bi olayla karsilastim yuvyi bi actim yumurtalarimdan biri yuvanin ortasinda hayrt etim ama aklima hic gelmedi fareler guvercinlere zarar vermiyormu sadece yumurtayami gidiyolar ve guverinler yuvadayken buna nasil cesaret ediyorlar guvercinler yumurtalarini sahiplerinden bile korur farelere bi tepkisi olmuyormu

Farenin boyutuna göre değişir işler. Ben et yavruyu bile götürdüğüne şahit oldum. O yüzden farelere önlem almak çok önemli. Dadandığı zaman bırakmaz.

benim telli yuvam vardi yuvanin onu tente guvercinleri yuvadan cikarmis kafasini koparmadigimi bogazindan isirmadigimi bu sansarmidir yoksa faremidir eskiden olanbisey olay ma yinede ogrenmek istedim simdiki yuvam korkudan dort bi yani kapalibi yuva

o kurduğunuz tuzağa ben bile yem olurdum pastırma aşkına :evet: ben dükkanda kullanmıştım bu tuzağı üzerine peynir koymuştum direk yakalanıyor sonra çıyaklıyor sonra ölüm zaten

merhaba ben elif kümesi nasıl tutman için fikir istedin ve bende veriyorum kümesi ağırlığına göre taşı 2 kolunuda da kafesi tut

fare sorunu bendede vardı , 4 tane güvercinimi boğdu ne yaptıysam önüne geçemedim ve sonunda kümesi bozdum kuşları dağıttım , küçüçük fare ocağıma incir ağacı dikti .

fare sorunu suan bendede var 4 kattaki terasa çıkmış minnacık fare duvarda bile yürüyor diskiniyorum kuşlara bişe yapmıyor ztn o fareyi gördükden sonra yuvayı dagattım simdi yapışkan fln alıp eczaneden yakalamaya çalışcam kocalanmıyor ısık hızında dolaşıyor terasın içinde odaya kitleyip çıktım bi kaç günden beri çıkmıyorum.
Yarın 1 Çift Kuş Gelcek Fare Sorunu çözülene kadar balkonda beslicem.Diskinmesem anında nakalt da hayalini bile kuramıyorum elime degerse kafayı yerim zaten 1 hafta arkadaşları aralıksız çatıya çıkarsam sigara dumanından ölür.

:dans: :dans:

Allah kolaylık versin

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Dün toprağa gömülü yuvayı kaldırdım.Taşların üzerine altı boş olarak koydum.Toprağa gömülü kaldığından hep rutubet yapıyordu.Kuşların pislikleri kurumuyordu.Akşama kadar biraz kuruma oldu.Yapışkan aldım ve peynir koydum ortasına yuvanın köşesine yerleştirdim.Üzerine de plastik kasalardan koydum.Kuşların giremiyeceği şekil ayarladım 2 tane.Bakalım bu gün oltaya takılan olacak mı :D

Plastik kasanın 2 tarafında girip çıkabileceği delikler olmalı. Tek delik varsa girmez büyük ihtimalle.

gireceği delik varda 2 gündür halen yakalayamadım :D

vallahi bi çift trakya makaracım vardı sarı ilk kez yumurtladılar babasını yedi yavrusunu4 günlükken yedi ertesi günde annesini indirmiş şimdi dışarıya yeni kümes yaptım

Ustad senin sanırım lağım faresi.

Bu arada 2 gün önce 4 tane yapıştırdım.Biraz ara verdim yarın bir daha yapışkanları kuracam :D

Bende bu konu açıkken 6 tane öldürdüm. Bir tane büyük var zehirleri afiyetle yiyor. Az kaldı onuda avlarım :)

evet devam etti fare sayısı dün 4adet yakalımdım

bugün 6 adet daha yakaladım ama fareler çok küçük yeni yavru galiba

ve yine yapıştırıcı koydum bakalım devam edecekmi

Valla ustad ben geçen yakaladım durdurdum artık yakalamayı.Ama 3 günde 4 tane daha yumurta götürdüler.Dün yine yapıştırıcıyı koydum.Pazartesi bakıcam durum nedir diye :D

Geri