ERDEKLİ
Üye
- Ad Soyad
- E..Aras
- Meslek
- Kuşçu
- İlgi Alanı
- Kediler
Farkındamıyız Oyun Kuşunun Soyunu Tüketiyoruz
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
erdekli_krallar' Alıntı:Ömer kardeşim sanırım benim söylemek istedigim algılanmıyor bu kuşlar mardin taklacısı anadolu taklacısı diye zaten kendi ırkı içinde ayrılıyorlar ayrıca ben karışık renk kuşlar olsun demiyorumki bu ırkın özelliginde kelebek veya başka ırklara kırılmadıkça veya geçmiş soyunda böyle bozukluk olmazsa zaten kanadı kuyrugu paçası karışık renk yavru vermez benim kümesimde beyazla çukulata eştir ve yavruları ya dumanlı ya arap yada çukulatadır ama bunuda iyi bilmek gerekir bu tartışmanın renk tartışmasına dönmesi sebebi olan ala renk kuşlar orjinal renk kuştur her karışık renkli kuş ala degildir siz bu işin merkezinde yaşıyorsunuz eskilere bir sorun bakalım şimdilerin ala dedigi kuşlarla ozamanın ala rengi aynımıydı ALA renkte taklacı kuşun orjinal rengidir..bunuda bir alıntı resimle gösteriyim BENİM SAVUNDUGUM TARTIŞMANIN RENGE GAGAYA DÖNMESİNE DÖNMESİNE VE DAMIZLIK OLABİLİR DEDİGİM ALA RENK BU KUŞTUR..NOT:resim alıntıdırÖmer ÖZKURT' Alıntı:Ben size kısmen katılamayacağım biraz ters düşünüyoruz.
Bence son 20 yılda 500 senelik dediğiniz soyun renklerini tamamen bozduk.eski renkler yok hepsini bozduk.
Eski kuşlar iyi oynuyormuş diyorsunuz.Ama eski kuşların renkleri düzgündü.
Tamam rengin düzeltelim diye performansından ödün vermeyelim ama renkleri de elimizden geldiğince koruyalım.
20 sene sonra oğullarımız,torunlarımız sormasın eski resimleri bi yerden görüp bu renk kuışlar ne oldu baba ,dede diye?
Şimdi bu renk kuşlar neden yok diye?
Bakın bu kuşları iki kategoride ele alıyorsunuz ama bunların hepsi bir, taklacı güvercindir.
Performans taklacısı diye birşey yoktur.
Taklacı ırkı tamamen hepsi performans ırkıdır.
Taklacıyı kendi arasında bölmeyelim bence.
Sadece bu açık renk taklacılarımızı uçurmayan kuşcularla,ucurup antrenman veren kuşcular olarak kuşcuları ikiye Ayıralım.
Hepsi belirli bir performans gösterir taklacıların.Ama hangisi ne derece performans sergiler onlar değişiklik gösterecektir.
İki işede aynı anda önem vermek çok mu zor.
Bu taklacı için değil bütün kuşlar için geçerli rengini rengine vuralım.elimizden geldiğince bunu yapmaya çalışalım.
tortor' Alıntı:damızlıklarım