Farklı özellikte kuş besleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ozdemir59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Ozdemir59

Üye
site.mynet.com
Ad Soyad
Bülent ÖZDEMİR
Meslek
Kamu çalışanı
İlgi Alanı
Arkadaşlar forumda resimlerini bizlerle paylaşan arkadaşlarda ara sıra karışık kuş besleyen arkadaşların resimlerini gördüm görmüş olduğum resimlerin ve kuşların her biri birbirinden güzel yetiştiricilerini gerçekten tebrik ederim ancak benim bu konuda bazı endişelerim var bir birlerinden çok farklı özellikle kuş besleyen arkadaşlar kuşlarını aynı kümeslerde besliyorlar örneğin posta ile kelebek-bursa oynarı ile mardin bence bu çok yanlış bir durum zamanla göreceksinizki kuşlarınız özelliklerini kaybetmeye başlayacak ben karışık kuş beslemeye karşı değilim ancak farklı kümeslerde yetiştirilirse daha güzel olur hem kuşların orjinalliği bozulmamış olur tabi benimki sadece bir tavsiye yanlış anlaşılmak istemiyorum saygılarımla.

farklı cinslerde kuşlarım aynı kümeste kalıyor ama uçurduğumda sadece özellikleri aynı olan örneğin ; kelebek ırkını beraber uçuruyorum ve baska , mülakat , azman ve tip ırkını beraber uçuruyorum

peki şunu sormak istiyorum bursa ile dönek ırkını beraber uçurmalımıyım

ben sana şöyle cevap vereyim ben kendim trakya yerlisi beslemekteyim ama 1-2 çift bursa oynarıda besliyorum yerli kuşlar uçuş ve makara kuşları bursa oynarı adı üzerinde oynar kuşu bu kuşları havada uçurduğum zaman bir birlerini bozuyorlar yerli kuşlar toplu uçuyorlar oynar kuşu çok dağınık uçuyor buda makaracı kuşların ürkmesine ve korkmasına sebep oluyor bu yüzden hemen yere iniyorlar bu yüzden uçururken birlikte uçurmuyorum

anladım bülent abi :)

farkına varmıştım bir kaç kere bursa ve kelebek öbür kuşlara uyum sağlıyamıyor onlardan ayrı uçuyor

hayal_gemisi' Alıntı:
farklı cinslerde kuşlarım aynı kümeste kalıyor ama uçurduğumda sadece özellikleri aynı olan örneğin ; kelebek ırkını beraber uçuruyorum ve baska , mülakat , azman ve tip ırkını beraber uçuruyorum

peki şunu sormak istiyorum bursa ile dönek ırkını beraber uçurmalımıyım
ben dönek beslemedim ama besliyen bir kaç arkadaş gördüm uçururken dönekleri tek tek uçuruyorlar yani toplu uçurmuyorlar bu soruyu dönek besliyen arkadaşlara sorsanız daha iyi olacak dönekler hakkında pek bilgim yok saygılarla

Genelde bunu benim gibi yeni başlayanlar yapıyor. Bende karışık başladım. Ama Arada bazı kuşlar şaşırabiliyor. Mesela kelebekler bazen göt basma dediğimiz takla atma çabası içinde. Ama kuşlar kaliteliyse eğer fazla bişey olmuyo. Şimdi bende 20 civarında taklacı, 6 tane falan kelebek, 4-5 tane baska,2 tanede posta var. Biliyorum hala çok karışık ama eşlenmelere dikkat ediyorum. Uçururken zaten postalar alıp başını gidiyor. Baska ve kelebekler sinekte geziyor taklacılarda fazla yükselmeden oyunlarını sergiliyor. inerkende ilk olarak taklacılar iniyor, onların indiğini gören kelebekler dönerek iniyor, sonra baskalar yavaş yavaş sıkıp geliyor. Postalar belli olmuyo bazen hemen geliyolar bazende 6-7 saat yok olup gidiyolar sonra geliyolar. Biraz uçup biraz dinleniyolardır heralde...
Ama karışık besleyenlerin eşlenmelere çok dikkat etmesi lazım...

........SİNAN ÖZTEKİN.........

ben bu konuda sana katılamayacağım sinan nedenide şöyle bundan 3 ay önce bir çift dönek aldım şu an itibarıyla dönekler eski performansını göstermiyorlar ayrıca oyuna girdiklerinde bizim trakya yerlisi diye tabir ettiğimiz kuşlar atmaca varmış gibi ürküp kendilerini aşağı atıyorlar sonuç olarak onlara ayrı bir kümes yapıp diğer kuşlardan ayrı olarak uçuracağım sevgiler saygılar

selamunaleykum
cok guzel noktalari konusuyorsunuz kanbersiz dugun olmazdiye bir soz duymustum o soze dayanarak ben de birseyler yazayim
10 yildan fazla oldu bulundugum yere kuslarimi getireli 3 kus getirdim 2 erkek bir disi ve bu kuslarda ikisi yuva kardesi diyeri de cok yakini cok yavrular aldim bu 3 kustan suan anlardan hic biri yasamiyor yavrulari ve torunlari var halen hic bir kusumu rast gele eslemiyorum cift hanede yumurtlamayan hic bir yumurtaya yatirmiyorum elimden geldigi kadar besledigim hayvanlarin ozelliklerini yitirmemesi icin ugrasiyorum aklim erdiginden buyana kus beslerim bu surenin buyuk bir bolumu sadece kus besliyen olarak gecti bir suredir kuscu olabilmek icin ugrasiyorum bu surede tek ogrendigim sey yakalama kus satin alinan kus hic birsey vermiyor onemli olan ihtiyacin olani kendin urete bilmek
kusculuk bence cok guzelbir zanaat tir ustalik ister bu zanaatda her gecen gun birazdaha zora gidiyor ciraklik kalfalik doneminde guzel bilgiler biriktire bilirsek ustaliga gecisde daha kolay olur
kaliteli uretim bu ugrasin son kurtulusu bence bu her irk icin gecerli ozellikle deyisik irk kus besliyen arkadaslar buna cok ozenmeli yem kustan daha kiymetli olmus
sevdigim bir soz var HERKEZ KAPISININ ONUNU TEMIZ TUTARSA TEMIZ SOKAK OLUR
HERKEZ ELINDEKI EN IYI URETIR COGALTIRSA SADECE KALITE YUKSELIR
SAYGILARIMLA

Teşekkürler Ferhat Bey gerçekten kuşçuluk yaşamında çok iyi tecrübeler edinmişsin seni tebrik ederim forum sitelerinin amacıda zaten bu değilmi bilgilerimizi burada paylaşıp bu işin en doğrusunu bulmak hatalarımız varsa düzeltmek sevgiler saygılar

Çapraz eşleşmeler olacağı için yanlış

Geri