Farklı Salma,Kümeslere Yapılan Dost Ziyaretleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Sevgili Yetiştiricilerimiz İsterseniz Kendi Yuvanızın,İsterseniz Dost,Arkadaş Yetiştiricilerin Salmalarına Yapmış Olduğunuz Ziyaretleri Bu Bölümde Bizimle Paylaşırsanız Seviniriz.
,
Yapmış ve Yapacak Olduğunuz Tüm Paylaşımlar İçin Çok Teşekkür Eder,Sağlıklı Bol Yavrular Almanızı Allah (cc) Dileriz..

Merhablar,

ben bir kac arkadasin salmasini ziyaret ettim.Izlenimlerim sirasinda dehsetle gördümki,salmalarinda yerine göre asiri sayida kus besleyen arkadaslarin kuslarina degisik hastaliklar girmis,günlük yavru ölümleri oluyordu.yalnizca bir arkadasin kuslarinda bunu görmedim.Salmasi tertemiz,kocaman pencereden temiz hava alimini saglamis bilincli bir arkadasti.Benim gördügüm tek iki hata vardi oda:salmaya fare girmemesi icin tedbir almamisti ve damizlik kuslarin önünde devamli yem bulunduruyordu.bunlardada ne var derseniz:Fare hastalik tasir,fazla yem yiyen kuslarda asiri kilo alacagindan hastalana bilecek ayrica yavrulari beslem istekleride azala bilecektir.Birde hic bir arkadasin güvercinlerine yesillik verdigini görmedim.saygilarimla.

s.a arkadaşım kuşların çok güzel.bol sağlıklı yavrular alırsın inşallah.

s.a.arkadaşlar benim salma ziyaretlerinde dikkatimi çeken bir husus oldu,zaman yetersizliğinden dolayı,farklı ırk kuşları, aynı salma içinde aynı zamanda saldıklarına şahit oldum.oysa ki benim salmam olmadığı halde,kümeslerimi aynı anda açıp havalandırmam.şayet aynı anda salınırlarsa güvercin ırklarında kırılmalar muhakkak oluyor.lütfen dikkat edelim.saygılar.

en cok ihmal edilen bir konuya dayandıgınız için tesekür ederim

bir cok kişin yaptıgı en büyük hata dolapcı ile kelbek esleniyor isteyerek esliyor veya aynı kümeste oldukları için kendileri esleniyor cogu kisi umursamadıgından dolayı bu kuslardan yavru alıyor. bunların yavrularını baska kuslarla esliyor kendince ben kuscuyum kus besliyorum diyor ama bir ırkın sonunu getirdiginin farkında bile olmuyor insan bir seyi kaybetmeden onun degerini anlayamıyor
lütfen birazdaha bilincli olarak kus besleyelim kusculuk sadece yem su vermek veya ucurmak degildir kuslarımızı kırmadan baska ırklarla karıstırmadan yavrular alalım.
benim yasım 25 1992 yılından beri kus besliyorum eski kuscular nerede eski kuslar derdi bize anlatırlardı cocuk oldugumuzdan dolayı kus kusdur derdik ama simdi gercektende nerede o eski kuslar diyorum 8 9 yıl önceki kuslarımı simdikiler kıyaslayamıyorum
HERKEZ BİRAZ DAHA BİLİNCLİ OLSUN

slm maşallah kardeş kuşlarına bayıldım bende tekirdağlıyım bu kuşları koruyup beslediniz için ayrıca teşekkür ederim bende edinmek isterim

kuslarınız harkule .hepsı goz kamastırıyor.massallah

slm arkadaslar hepınıze ayrıayrı teşekkur ederım kuşlar benım ben kımsenın kusuna karısmam veya yayınlamam beğenen arkadaslara ve mesaj yazan arkadaslara tesekkur ederım saygılar.

Geri