Fazla folluk alimina cozum bilen?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CumaLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

CumaLi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
CumaLi YÜCE
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
bir ciftin birden fazla folluk almasina cozum bilen var mi? folluklarin yerlerini degistirmek beni 3 folluk daha zarara ugratti. 12 folluk, 8 tunek var ve bunlara 5 cift kus bakiyor. hele bir cift var ki 5 folluk 2 tunek sahibi. cikan yavrular bile bir sure sonra zor duruma dusuyor. uzun zamandir boyle ve duzelmek bilmiyor. buna cozum olabilecek bir sey var mi?

1-O kuşu ve eşini ayrı bir kumese ayırabılırsın.

2- Follukların önunu kapatabılırsın. Ayrı bı duzenek gerekir.

CumaLi' Alıntı:
bir ciftin birden fazla folluk almasina cozum bilen var mi? folluklarin yerlerini degistirmek beni 3 folluk daha zarara ugratti. 12 folluk, 8 tunek var ve bunlara 5 cift kus bakiyor. hele bir cift var ki 5 folluk 2 tunek sahibi. cikan yavrular bile bir sure sonra zor duruma dusuyor. uzun zamandir boyle ve duzelmek bilmiyor. buna cozum olabilecek bir sey var mi?

'' O '' kümesin ağası

Benimde oyle bir problemim vardi , yeni getirdigim her bir cift folluklara giremiyordu cunku bos olan folluklar bile diger kuslar tarafindan korunuyordu.sonra bir cift kumesin bir kosesine izgaranin ustune yuvasini yapti , diger bir cift bu izgaranin ustune yuvaligini yapan ciftin yanina yuva yapmaya calisirken bu kezde onlar izin vermiyordu..bende bunlarin yaptiklari yere 2 folluk yaptim izgarayi biraz kisalttim ve bu sekilde hem kuslar hem ben rahatlamistim.
Bu ciftlerin yavrularini alip anaclarini verecektim , yavrular buyudu gelecek hafta 2 cift elden cikartacagim..hem kumes eski duzenini bulacak hem bende rahatlayacagim.

Selam
Bendede bazen böyle efeler çıkıyor ben efelik yapanı kaldığı folluğa üç dört gün kapatıyorum.Öteki kuşlar boşta kalan folluğa ısınıp benimsedikten sonra efeyi salıveriyorum.O zaman folluk sahibi folluğu kaybetmemek için daha iyi mücadele veriyor ve sonunda kazanıyor. :heyo:

Geri