fazla tuz tüketimi ( acil yardım)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eraann1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

eraann1

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erhan Özel
Meslek
Ziraat Müh.
İlgi Alanı
ben bugün bir işgüzarlık yapıp kuşlara kaya tuzu verdim. ölçüsünü ben de ayarlayamadım, bir kuşum da ayarlayamadı. fazla yemiş olmalı ki gözlerine perde inmiş gibi bir görüntü var ve kuş sersem gibi. 2-3 defa su içirip kusturdum. bu konuyla ilgili bir tecrübesi varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Sana şöyle söyliyeyim, FAZLA TUZ GÜVERCİNİ ÖLDÜRÜR, kuşlara asla direk tuz verilmez, tuz taşları vardır, onlar hafifçe ıslatılıp kuşların gagasını sürtmeleri sağlanır veya mineralli taşlar yedikleri yemlerden tuz ihtiyaçlarını alırlar. En olmadı evlerde kullanılan yemeklik tuzlardan kuşların eşelendikleri toprağın üzerine çok az miktar serpiştirilir, ihtiyaç duyan kuş bulur yer. Fazla tuz, senin kuşundaki gibi belirtiler verir, bir şekilde kuş kurtulsa da, yumurta verimi oldukça azalır, veya sabaha kadar selamun kavlen..

Erhan, umarım bu günü sıkıntısız atlatırsın.. (Şimdiden geçmiş olsun)

(geleydin çay içmeye, ben sana tuz verilmez diye baştan anlatırdım) :)

Mesut sağol. sorma ya yaptım bir aptallık. bu aralar işler hep ters gidiyor zaten. hastalık falan.. teklifini unutmadım uğrayacağım en kısa zamanda.

Ben bugüne kadar hiç tuz vermedim. Bahçede basledigim için her taraf kaya ve toprak. Bazen kuşların kayaları tırtıkladıklarını görüyorum doğal olarak oluşan tuzları o kayalardan alıyorlar. Yani demek istedigim direk vermektense kümes etrafına yumuşak beyaz kayalardan bi kaç parça konulsa zamanla oluşacak tuzlar kuşlara yeter bence.

Selamlar,
1 çorba kaşığı saf köy yoğurdu ve suyunu bir kapta çatalla çırpıp, içine 1 tatlı kaşığı saf zeytin yağı ve yarım çay bardağı taze demlenmiş normal siyah çay ekleyip, bu karışımdan hayvana en küçük enjektör yardımıyla birkaç ml. içir. veya içiremez isen tamamını suluğa ekle. ancak sade temiz sudan uzun süre mahrum etme. durumu iyiye giderse birkaç gün devam et. umarım kuşun iyleşir, geçmiş olsun..

not: gözlerini her gün hazırladığın taze çayla soğuduktan sonra pamukla hafif pansuman edip 2'şer damla visine göz damlası damlatman aşırı tuzun yarattığı sıcaklıktan kaynaklanan perde inmeyi giderebilir. bu fayda etmezse onadron göz damlasına geçiş yaparsın. yukarıda paylaştığım karışımla da böbreklerdeki fazla tuzu atmayı başarırsan, umarım kuşun iyleşir. tekrar geçmiş olsun..
* ayrıca bakınız arama motoru sonuçları: http://goo.gl/mc4rU

ERHAN GEÇMİŞ OLSUN..

devir'in sözlerini yabana atma.. :tamam:

yardımlarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. çok şükür kuşum iyileşti. bol bol su içirip, kusturdum. en son yine bol içirip beklemeye koyuldum. kuşum 3 saat sonra normale dönmeye başladı ( kuştaki anormal durumu erken farketmem büyük etken oldu sanırım) . bugün baktığımda normal şekline dönmüştü. kuş dişi oynarımdı. Mesut un dediği gibi yumurtlamama problemi olacak mı bekleyip göreceğim. Allah tan düzeldi yoksa çok büyük vicdan azabı duyacaktım. bu da bana ders olsun. bir daha böyle kafama göre bilmediğim işlere kalkışmam büyük ihtimalle. sağlıcakla kalın... ( ayrıca devir arkadaşıma verdiği aydınlatıcı bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.)

rica ederim, kuşun iyleşmesine çok sevindim, ayrıca durumuyla ilgili bilgilendirme için teşekkürler..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri