FELAKETLER SIRALAMASI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Hoca

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hayrettin BÜYÜK
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Bir yetiştiricinin başına gelebilecek bazı felaketleri sıralamak istedim.

1- SALGIN: Bulaşıcı ve önlenemez bir hastalık baş gösterdiğinde genelde bütün kuşlarınız ölür ve yılların emeği bir anda boşa çıkar. Sil baştan damızlık temin etmeli ve onları çoğaltıp belli bir sayıya getirene kadar bir kaç yıl harcamalısınızdır. Kuşları kurtarmak için harcadığnız ilaç parası ve zahmette işin çabasıdır.

2- HIRSIZ: Kuşlarınızın tamamı çalınır ve hırsızı bulmak için epey çaba sarfedersiniz ama nafile. Yavru üzerindeki kuşların bile çalınması sizi öfkelendirir, hırsıza karşı kin duyarsınız ama elinizden bir şey gelmez. Her gün bir kaçının kaçıp geleceği ümidiyle beklersiniz. Bazen gerçektende gelen kuş olur ama bekleme süreci kızgınlığınızı biraz daha artırır. Çalanlara lanet okursunuz.

3- ATMACA veya KEDİ: Böyle bir durumda genellikle bir kuş kayıp verirsiniz ama tedirginlik hat safhadadır. Çünkü tehdidi ortadan kaldırma imkanı olmadığı sürece kayıplar belli aralıklarla devam eder.

Sansar ve gelincik olayıda çok tehlikeli kümeslerdeki en ufak bir delikten dahi girebiliyor ve kümeste nekadar güvercin varsa boğup bırakıyor ufak yavrularıda götürüyor.

s.a bende bişey eklemek isterim....

KARGA: Bir kere kuşunuzun yumurtasını veya yavruyu yerse artık dadanır.. Devamlı gelir... Ayırt edemezsiniz...

bu arada sansar sorunuda war tabiiiiiii ama köpeğiniz warsa yola devam birde yuvanız saglams
a
:tamam:

selamlar bu felaketlerin hepsinin caresi var az yada cok nasıl derseniz. salgından kuş kurtarmanın hırsızdan kuş kurtarmanın yolu aynidir kimsenin bilmediği 2. bir yerde kuşların devamı olması . diğerleriyse önemsiz hiç bir şekilde soyu bitiremez kuşçunun hatasından bitmezse. ama tabi insanın zevkinin içine eder ayrı bir mevzu. felaketler gelmeden önlemler alındıgında felaketin etkisi az olur herkese bildikleri felaketlere karşı bu konuda başlarına gelmeden bolça önlemlerini almalarını tavsiye ederim.

merhaba ,güzel bir paylaşım olmuş,başımıza gelecek varsa önüne geçemiyoruz arkadaşlar ben 2 kümes yaptım biri evimin altı biri önünde idi sallmonella salgını geldiğinde anlayana kadar 2 kümese bulaşmıştı bile bu siteden beraviti öğrenip uyguladığımda 4 kuşum kalmıştı 12 kuşumdan boyunlarına eser kaldı ama düzelttim,hırsıza karşı çok yavru dağıttım ama çalındığında anladımki arkadaşlar serte düşürüp yem parası yapmışlar kuşlarımı ,işin özü varsa bir kusurumuz çıkar biryerden mutlaka ne yaparsak yapalım ALLAH hepimizin gönlüne göre versin sağlıcakla kalın :slm:

göksal balcı' Alıntı:
merhaba ,güzel bir paylaşım olmuş,başımıza gelecek varsa önüne geçemiyoruz arkadaşlar ben 2 kümes yaptım biri evimin altı biri önünde idi sallmonella salgını geldiğinde anlayana kadar 2 kümese bulaşmıştı bile bu siteden beraviti öğrenip uyguladığımda 4 kuşum kalmıştı 12 kuşumdan boyunlarına eser kaldı ama düzelttim,hırsıza karşı çok yavru dağıttım ama çalındığında anladımki arkadaşlar serte düşürüp yem parası yapmışlar kuşlarımı ,işin özü varsa bir kusurumuz çıkar biryerden mutlaka ne yaparsak yapalım ALLAH hepimizin gönlüne göre versin sağlıcakla kalın :slm:

2 kümees derken bakıcıları ve yeri ayrı olan salgından ayni kişinin girdiği yemlediği kümes kurtulmaz doğal olarak taşıyıcı se oluyorsun yakın oldugundan.

Paylaşım için teşekkürler.Kuş beslemeye başlayan insanların başına muhakkak bu olaylar gelmiştir.Ama gerçekten severek yapan ticari kaygı gütmeyen kişileri bu ve benzeri olumsuzluklar yıkamıyor.Bir iş severek yapıldımı her zorluk vız geliyor.

Çok afedersiniz en büyük felaketlerden birini unutmuşum.

SANSAR: Kümese girmenizle birlikte yerde yatan kuşları görünce önce şok olur daha sonra kuşların boğazlarındaki diş izlerini görünce katilin kim olduğunu anlarsınız. Tüm kuşlarınız ölmüştür. Kümesi incelersiniz ve bulduğunuz o minicik delikten bir hayvanın nasıl sığabildiğini saatlerce belki günlerce düşünür ve büyük vicdan azabı yaşarsınız.

merhaba ,kenan abi taşıyıcı konusu bende zordu bir yuvayı sabah ve akşam yemliyor diğerini sadece sabah yemliyorum damızlıkları yemliyor sonra yavrulara geçiyorum,yemlik olduğundan elim değmiyor,yuvaya girmiyorum tasla yem veriyorum şuanki gibi, tek yanlışı yavrulardan birinin kızgınlık yumurtasını boş yatsın diye damızlığın altına çekmemdi ordan bulaşmıştı ama olacağı varmış sağlık olsun herkese saygılar :slm:

şimdi biraz acımasızca gelicek ama bence en tehlikeli felaket salgın bunu siz taşımasanızda kuşun yanına gelen bir kuş misafiriniz hatta hava yoluyla onun için ben size bu tür felaketten kurtuluş yolu olarak tavsiyem eger bilmediğiniz bir hastalıksa hemen imha edin yada çok ayrı bir yere koyun onuda yemlerken yuvalıgını ellediğinizde dahi geçme riskine karşı eldiven ve farklı ayak kabı giyerek yapın ben imhayı tercih ediyorum genelde.

merhaba doğru söze nedenir haklısınız İstanbulu pek bilmem ama Ankarada kuş izlemeye gelenler illa yuvanın içinede bakıcam diye mutlaka yanaşır yavruları ellemeyede acayip bir merakları vardır bir maaşallahı esirgeselerede ben söyletiyorum ama olan oluyor zaten ,sürekli okusakta duysakta bilsekte bazı yanlışları yapıyoruz ,ben yapıyorum en azından Allah herkesi felaketler sıralamasından korusun amin :slm:

Geri