Fikir Hırsızı Siteler !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hasip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

Hasip

Üye
Siteyi ziyaret et
Bilenler ya da bilmeyenler için;
Şu an sitemizde kullandığımız forum http://www.phpbb.com ' un ücretsiz sunmuş olduğu php tabanlı bir forumdur.Fakat bu foruma bir çok eklenti tarafımızdan uyarlanmıştır. Online güvenlik botları, video galeri, resim galerisi, iletişim bölümleri ve diğer bütün sayfaların yanı sıra ek olarak eklenmiş bir çok özellik tarafımızdan yapılmıştır. Bunun yanı sıra forumda gördüğünüz kategoriler, forumlar ve alt forumların başlıkları, sıralanışı ve açıklamaları hiçbir siteden örnek alınarak yapılmış değildir. Aksine sözlerine ve söylemlerine değer verdiğimiz birçok üye dostumuzun eklenmesini rica ettiği forumlarımız mevcuttur.Sonradan eklenen bu kategoriler, forumlar ve sıralanışları internet üzerinde hiçbir güvercin sitesinde mevcut değildir. Tamamiyle bizlerin yaratıcılığı kullanılarak yapılmıştır.

Fakat bu siteyi tamamen en ince ayrıntısına kadar alıp kendi sitelerine uygulayan bazı kişiler fikir hırsızlığı yaparak, kendi emeklerini kullanmayarak aynen sitede ne gördüyse kendi sitelerine uygulamaktadırlar.Forumların, kategorilerin, alt forumların, bölümlerin sıralanışını, başlıklarını, açıklamalarını harf hatasına kadar buradan bakarak kopyalamışlardır.
kuscular.org'un dizaynı, ikonları, forum sıraları v.b. kendimiz tarafından fikir üretilerek (özet olarak toplanarak) yerleştirilmiştir.Ama bir site diğer siteye tıpa tıp aynı benzerse bu üreticilik değil, emeğe saygısızlık ve HIRSIZLIK tır.Üretemeyen kişiler hala aynı şeyleri yapmaya devam etmektedir.

Bu siteleri gördükçe içimizde ne heves, ne yeni birşeyler üretme nede amatör ruhla yaptığımız hobimize birşeyler kazandırma isteği kalıyor.
Bu başlığı açmamın sebebine gelince, FİKİR HIRSIZI SİTE sahiplerine konuyu aktardığım halde, en kısa sürede düzenlemeleri gerektiğini rica etmeme rağmen halen daha birşeyler üretmek yerine emek hırsızlığı yapmaya devam ettiklerinden dolayı buradan sizlere bu sitelerin adreslerini bildirmektir.

Not: Bu başlıkta yazılan site kuscular.org 'dan kopyaladığı her şeyi düzeltip bize bildirdiği taktirde bu başlıktan sitesinin adresi silinir..
Ayrıca emek hırsızlığı yaptıkları yetmiyor gibi, kuscular.org üzerinden kullanıcılara özel mesaj yoluyla ve sohbet kısmı aracılığıyla reklam yapmaktadırlar...

FİKİR HIRSIZI SİTELER:

Yukarıdaki resimlerde de göreceğiniz gibi en ince ayrıntısına kadar buradan kopyalanan bir site, emek hırsızlığı ile sizlere ne kadar hizmet verebilir, siz değerli yetiştiricilere ne kadar yararlı olabilir.
Yorumu sizlere bırakıyorum...​

“Takdir ediliyorsanız değil, Taklit ediliyorsanız birşeyler başarmışsınızdır.”.

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    46.9 KB · Görüntüleme: 3,509
  • 2.webp
    2.webp
    47.2 KB · Görüntüleme: 3,482
  • 3.webp
    3.webp
    70.3 KB · Görüntüleme: 3,529
  • 4.webp
    4.webp
    55.2 KB · Görüntüleme: 3,532
  • 5.webp
    5.webp
    48.4 KB · Görüntüleme: 3,563
  • 6.webp
    6.webp
    63.3 KB · Görüntüleme: 3,552
mybb ye uyarlamışlar sanırım sorsanız ilk biz yaptık derlerse şaşırmam :D

Emeğe saygı kalmamış, bırakın site başlıklarını kopyelemeyi, konuları bile birebir kopyeleyenler var.Yolladığım kuşların resimlerini satılık ilanlarına koyanlara bile raslıyorum.Bazı bilinçli arkadaşlarımız resimleri tanıyıp, beni uyarıyolar.Güvercin severler mağdur olmamak için dikkat etsinler.

eser_733' Alıntı:
mybb ye uyarlamışlar sanırım sorsanız ilk biz yaptık derlerse şaşırmam :D
Ben site alt yapısını kastetmedim, sitenin alt yapısı v-bulletin.. Benim vurgulamak istediğim konu, forumların, alt forumların, konu başlıkları, konu içerikleri, kategoriler, kategori ve forum açıklamalarına kadar buranın tıpa tıp aynısını yapmışlar.
Ayrıca forumların başlarında bir haftadır yeni kuş figürlerini kullandık, kuş figürlerinin bir kısmını yabancı bir şirkete ücretli olarak bizzat kendim yaptırdım, bu site resimlerden de göreceğiniz gibi kuş figürlerini de kopyalayarak kendi sayfalarına aktarmışlar.

İyiki üye isimlerininde çakmalarını yapıp,mesajları kopyalamamışlar.Her ne olursa olsun,taklitler aslını yüceltir.
Bu site trajının yanından bile geçemezler.

Pekte şaşırmadım, Iyi bir iş cıkarıyorsan taklit edilmen normaldir, Bu Kuscular.Org'un basarisidir.

Merhabalar,

Forumlar bizlere hizmet sunan platformlardır.kuscular.org sahipleri ,üyeleri, yöneticileri kısaca herkes platformda paylaşımlar yapmakta yeni olşumlarla fikir üreterek kafa yorarak zaman harcayarak emek sarf etmektedirler.

Yukarıda ki taklit açıklamanızda ALABADEM başlığınıda gördüm.Ve beni açıkçası çok rahatsız etmedi ancak BİR İZİN İSTENEBİLİRDİ bir rıza alınabilirdi ve alınan bilgilerin altına emektarların isimleri forumların isimleri yazılabilirdi!!!

Sonuçta bu tür ortamlar paylaşmak için varsa biri bizden bir şey aldıysa bu çok sorun edilmemeli ancak BİR İZİN İSTEMEK BİR RIZA ALMAK VE ALINAN HER NE İSE ALTINA ŞURDAN BURDAN ALINMIŞTIR YAZMAK ÇOK ZOR BİR ŞEY OLMASA GEREK!!! Eğer alıntıların altında,forum dizaynlarının kullanarak ,başlıklar ve alt başlıkları aynen kullanarak ve bunları yaparken İZİN ALMADAN YAPILIYORSA esas sorun burdadır bu hırsızlığada girer emek yontmayada insanların hakkını yemeyede girer ve güvercin ırklarına zarar da verir! Şimdi farklı bir site burdan alabadem başlığı almış (soruyorum NE şekilde paylaşım yapacaksınız?)Alabadem hakkında ne biliyorsunuz da BAŞLIĞI BURDAN ALIYORSUNUZ VE KİMİN İZNİNİ NE ŞEKİLDE ALDINIZ???Durum böyle olunca farklı sitelerde görmekteyim alabademi tanımayıpta farklı farklı beyanatlar veren kişilere rastlıyorum bunların sebebi işte HEM BİLMİYORSUN HEMDE BİLMEDİĞİM BİR ŞEYİ SORGUSUZ SUALSİZ ALMAKTAN KAYNAKLANIYOR!!!bu sefer ne oluyor IRK bir şekilde yanlış tanınıyor OYSAKİ bizlere denseki bakın efendim biz bir site kurduk sizin alabadem başlığınızıda burda görmekten fayda görürüz sizde katılırmısınız veya alabadem başlığını burda kullanmamıza izin verimisiniz?Diye bir kişi sormuyor ve bir konu açıyorlar tıkanıyorlar.Başlık varmı var ama faydası hiç yok ve ırka verdikleri zarar var.Yİne tekrarlamak istiyorum şahsen ben hiç bir şekilde alıntı yapılan her ne olursa olsun karşı değilim FAKAT İZİN İSTENMEDEN ALINAN HER ŞEY EMEĞE SAYGISIZLIKTIR+ BİLMEDİĞİNİZ VE NE AMAÇLA ALDIĞINIZI DAHİ BİLMEDİĞİNİZ BİR ŞEYİ ÇALMAYA GİRER!Aynen alabadem başlığı gibi.

Alabadem ırkımız adına kuscular.org sitesinden izinsiz hiç bir şekilde sorulmadan alınan tüm bilgiler gerçek olmamakla birlikte geçersizdir.GEçersiz olmasının sebebi doğru paylaşım olmaması ve çalıntı bilgilerle yola çıkılmasıdır.Güvercin Forumları arasında Alabadem ırkı ile doğru bilgiler iki sitede bulunmaktadır birincisi kuscular.org ikincisi TGBY'dir.Ve alabademle ile bilgiler bu sitelerden alınırken izin istenmediği takdirde paylaşılıyorsa konular IRKALARA zarar verebilir çünkü alabadem yeni tanınan bir ırktır tanımak isteyenler zaten kuscular.org dan veya TGYB den öğrenebilirler benim şahsi sitem Trakyagüvercindünyası.com sırf bu yüzden kapanmıştır burda paylaşıyorum TGYB de paylaşıyorum ben şahsi sitemi dahi buralarda zaten paylaşım yapıyorum diye kapattım.Ancak önemli paylaşımların farklı sitelerde izinsiz ve yanlış paylaşıldığını görmek gerçekten üzücü!

EMEĞE SAYGISI OLMAYAN BİR ZİHNİYETİN ,İZİNSİZ ALDIĞI DEĞERLEREDE SAYGISI OLAMAZ!

Alabadem güvercin ırkı ile ilgili doğru bilgiler sadece kuscular.org ve TGYB'dedir.

Bazı insanların ruhunda var bu.''Emeğe Saygısızlık'' O yüzden fikir üretemeyen, hazırcı insanlarla dolu ortalık.. Kısaca Dünyadaki herkes için herhangibi biri..

Fikir hırsızlığının sonu gelmez! Bu, dünya çapında her alanda yaşanan bir durum.Bazı önlemler alına bilinir.*Örneğin; siteye eklenen fotoğrafların 3.şahıslar tarafından kopyalanması engellenmelidir.Benim başıma geldiği gibi sizinde güvercininizin fotoğrafı alakasız sitelerde izinsiz olarak yayımlanabilir.Saygılar.

Resimleri eklediğimizde otomatik olarak www.kuscular.org yazarsa kimse resimleri kopya yapıştır yapamaz resim kopyalamayı engellemek çözüm değildir bilginiz olsun siteyi komple bilgisayara kopyalarlar ordan alırlar resimleri.

Sitedeki resimlerin çalınmasından bahsetmiyoruz. Forumlarda eklenen resimlere sistemin yazı yazmasını sağlamak sunucuda aşırı cpu yüklenmesine neden olur. Bu yüzden yapmıyoruz böyle birşey. Site adı ve tasarımı bir yıla yakındır marka tescili yaptırılmış durumdadır. Servis sağlayıcımızla bu konu hakkında görüşebilirsiniz.

SAYIN HÜSEYİN BAŞOĞLAN;

KUŞÇULUK ADINA YAPTIĞINIZ TÜM FAALİYETLER İÇİN SİZLERE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM.TARAFSIZ,OBJEKTİF VE REALİST TUTUMUNUZDAN DOLAYIDA TEBRİKLERİMİ SUNUYORUM.SİZDEN RİCAM SOHBET ORTAMININ TEKRAR AKTİF DURUMA GEÇİRİLMESİDİR.UMARIM KISA ZAMANDA BU OLAYI HALLEDERSİNİZ.

SAYGILAR.....

Selamlar;
Hüseyin bey asıl ben teşekkür ederim sizlere, bizlere örnek teşkil ettiğiniz için. Sohbet bölümü için söz vermek istemiyorum, şu anda hali hazırda phpbb grubu onaylı bir sohbet eklentisi mevcut değil. Bulunan sohbet sürümleride güvenlik açığı oluşturuyor. Sıfırdan bir sohbet kısmı yazmak ise bilgimin dışında. Bir kaç haftaya kalmaz gelişmiş bir sohbet özelliğini test aşamasında yayına açacağım.
İlginize, düşüncelerinize teşekkür ederim.

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
Selamlar;
Hüseyin bey asıl ben teşekkür ederim sizlere, bizlere örnek teşkil ettiğiniz için. Sohbet bölümü için söz vermek istemiyorum, şu anda hali hazırda phpbb grubu onaylı bir sohbet eklentisi mevcut değil. Bulunan sohbet sürümleride güvenlik açığı oluşturuyor. Sıfırdan bir sohbet kısmı yazmak ise bilgimin dışında. Bir kaç haftaya kalmaz gelişmiş bir sohbet özelliğini test aşamasında yayına açacağım.
İlginize, düşüncelerinize teşekkür ederim.
S A HÜSEYİN KARDEŞİM KUSCULARA KATKILARINIZ DURUŞUNUZ TARAFSIZLIGINIZ VEDE ANLAYIŞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM
SAYGILAR

Selamlar;
Rica ederim Muharrem abi. Tek başımıza birşeyler yapmıyoruz hep beraber yapıcaz inşallah.

Birileri birşey demedikçe, birileri uyarmadıkça baş kaldırmadıkça ne yazıkki böyle sahtekarlıklar toplumumuzda tekrarlana tekrarlana artık alışkanlık haline gelmiş bazı vatandaşlar tarafından....ne diyelim yazıklar olsun emeğe saygı diye bişey kalmamış, insan olan bi sorar bi izin ister....ama yok çalmak varken rica etmeye izin istemeye ne gerek var! Yazıklar olsun!

Doğru söze ne denir.
Görüyoruz, görüyorsunuzdur halen daha var bu şekilde davranan kişiler. Koskoca 1000 küsur günün emeğini hiçe sayacak, bir zevk, bir iştah bir rant uğruna birkaç günlük heves uğruna site açacaklar ve burdan çalacaklar, kusura bakmasın kimse 20000 kusur kişiden emeğini hiçe sayarak verecek kişi tanımadım ben.
Bu hobiye hizmet edecek kişi zaten çalmaz çırpmaz.

Konuyu aktif etme gereksinimi duydum. Son zamanlarda yine başladı emek hırsızı siteler. Buradan birini daha görebilirsiniz. Forumlar, ikonlar, kategori ve forum açıklamaları birçok konu, konu başlıklarına kadar bir tek izin istenmeksizin kuscular.org sitesinden çalınmıştır.

TANIDIK İSİMLER DE GÖRDÜM.

ORİJİNAL VARSA; ÇAKMAYA GEREK YOKTUR. :slm:

taklit edildigimize göre çoooooook öndeyiz demek tir

DÜNYANIN EN ÇOK ZİYARET EDİLEN GÜVERCİN SİTESİ İŞTE BURA :slm: SI

Burdan ayrılanlar açmışlar siteyi. Ben burdan çalmalarını da geçtim artık, facebooktaki kuscular.org grubumuzda dahi sitelerinin reklamlarını yayınlıyorlar, yapma diye rica ettiğimizde birde küfür ediyorlar. Nasıl bir davranış biçimi anlamış değilim.
Bu arada Türker bey Dünya'nın En Çok Ziyaret Edilen Güvercin Sitesi demeyelim abartılı olur Türkiye'nin desek daha doğru olur. :p

BİRAZ ABARTI OLDU.TÜRKİYE'NİN EN ÇOK ZİYARET EDİLEN GÜVERCİN SİTESİ BURA :heyo: SI.

EVEK ÇİRKİN YAKLASIM EMEK HIRSIZLIGI CEVDET ÖZBAYAR İSİMLİ ÜYENİN YAZDIGININ TAMAMI KOPYALANMIS

HOS SEYLER DEGİL

İşin içinde taklit varsa eğer muharrem abininde dediği gibi çok ilerideyiz,site kurmak herkezin hakkı tabiki ama taklit yaparak sahtecilik yaparak ve bu sitedeki paylaşımları kendi sitelerinde sanki kendilerinin gibi paylaşmak acizliktir.Kuşçular.org herzaman önde ve önde kalacaktır.

Geri