Filibelerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagatay123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

cagatay123

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
çağatay
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı

Ekli dosyalar

Maşallah , güle güle besle bende de paçasız beyazlardan var filibemi trakyamı bilmiyorum ,bango bakıcısı olarak beslıyorum.

Ekli dosyalar

• beyaz.webp
    beyaz.webp
    223.7 KB · Görüntüleme: 2,099
Canım kardeşim bak biraz araştırma yaptığında neyin ne olduğunu çabuçak öğrenmişsin Uzunköprülü kızanım sizin orada Trakya derler ama esas adı filibe dir filibeler 14-16 kuyruk olabilir bağzen 18 kuyruk olanına rastlanılır hele karabelli denen bir cinsi vardır yanlız onlar 12 kuyruktur kuyruk üzerinde siyah tüyler vardır bu yüzden (karabelli) diye söylenir kökeni ise türkiyeden göç vasıtasıyla balkanlarla oradan tekrar türkiyeye gelmiştir Plovdiv kuş pazarında bolca vardı gittiğimde görmüştüm selamlar.

Dururken anlamiyosan abi oyununa bak. Nm ki çok ani hareket ypyoryuvaya girerken aniden donuyor aniden alcaliyor yer en inerken yükseliyor hm de bunlar hic ucurmadan yapiyor :slm: :slm:

Bildiğim kadarıyla filibe ırkında makara özelliği yok, trakya yerlisi tepesizlerde var.Bana gelen filibeleri ucurdugumda düz ucuyorlardı makara özelliği yoktu, fakat dişi erkek oranı artınca kuşpazarından daha uzun beyaz pacasız beyazlardan girdim
satan kişi trakya döneği diye sattı herhalde makaracı özelliğini izah etti onları ucurma şansım olmadı fakat boyları uzun.İki ırk birbirine karışmış oldu.

Ekli dosyalar

• beyaz2.webp
    beyaz2.webp
    23.9 KB · Görüntüleme: 2,029
resimdeki güvercinler filibe değil ama filibe kısa gagalı stilli olması gerek yukarda arkadaş yazmış kuyrukları kanatları dediği gibi balkanlardan gelme resimdekiler yerli ile kırma büyük ihtimal.

tek bakşta anladın abi helal olsun. Trakya ile eşledim ama oyun bakımından çok memnunum güzel bişeyoldu :evet:

tek bakşta anladın abi helal olsun. Trakya ile eşledim ama oyun bakımından çok memnunum güzel bişeyoldu :evet:

Geri