FİLO IRKI GÜVERCİNLER BİR BAKIN DERİM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Adana osmaniyede çok bakılıyor bu kuşlardan ayrıca Urfa ve güneydoğuda da çok bakıldığını biliyorum bu gurupların çoğu erkek oluyor , kalabalık guruplar halinde besleniyor karışmaya tabir edilen bir uçurma şekli var herkez bir diğerinin güvercinini indirmeye çaba gösteriyor . .. Farklı bir uçurma ve yarışma ritüeli var diğer kuşçu ların kuşunu kendi kümesine indirmek başarı olarak kabul ediliyor .. selamlarŞEREF

özel bir not geçeyim bu tür filo uçuçuların dişiyle uçmuşları 10 numara bir kuş dahi olsa dişisiyle uctugundan artık değer taşımaz.( uçum değeri )

Harika bu kuşlar hele o siyah hünkari gibi kanatları olam mükemmel

Paylaşım için teşekkürler.Kenan abicim maşallah hiç boş durmuyorsun sürekli araştırma bir hareket emeğine sağlık.

gercekten cok güzeller paylaşımınız icin cok saolun peki bu filocularda ordan burdan salına biliyormu postalar gibi :ne:

Kumsaz' Alıntı:
gercekten cok güzeller paylaşımınız icin cok saolun peki bu filocularda ordan burdan salına biliyormu postalar gibi :ne:

evet ama mesafe ve kan olarak posta kadar kaliteli olmadıgından son 10 yıldır renkli postlar doğuya cok götürüldü ve burda bagdat ırkları ve filo ırklarıyla kırıldı daha sağlam kan ırk ve yuvaya bağlı kuşlar elde etmek için halada toplayıp doguya cok yollayan satıcı var.

bu filo kuşu dedikleri kuşlardan ne zevk alıyolar anlamadım ya ördek sürüsü gibi uçup konuyolar ve şekilende hiç güzel deiller tavuk gibi bence ama bakan arkadaşlarada yine saygı duyuyorum demekki zevk alıyolarmış onlardan.

hasan karabulut' Alıntı:
bu filo kuşu dedikleri kuşlardan ne zevk alıyolar anlamadım ya ördek sürüsü gibi uçup konuyolar ve şekilende hiç güzel deiller tavuk gibi bence ama bakan arkadaşlarada yine saygı duyuyorum demekki zevk alıyolarmış onlardan.

dışardan bakmamla anlamak imkansız beslemelisinki ne anladıklarını anlayasın.1 sene sadece onları besle 2. sene vazgeçemezsin.

arkadasım ordek sürüsü gibi dıyosun bence bu ırkların ozellıgını bılmıyosun guzel bır fıloyu 4 erkek atıcaksın havaya kuşlar sınege wurdugunda pırıltıyı basıcaksın mermiden daha saglam inerler aşşagıya arasdır gorursun :utangac:

kuşlarda güzel paylaşımda güzel saolun

HAYIRLI AKŞAMLAR KARDEŞ BEN İST.KIRAL KAYSERİLİ 20 SENEDİR MARDİN TAKLACILARINDAN BESLEDİM AMA 1SENEDİR FİLO GÜVERCİNİ BESLİYORUM ŞĞİMDİKİ FİLO GÜVERCİNLERİM 20 SENEYE DEĞER SEN BİR KUŞÇU OLARAK NE BESLİYORSUN BEN MERAK ETTİM NOT GÖNDERİSEN SEVİNİRİM

Geri