Fındık Burun Gibi Görünümleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Resimlerdeki güvercinlerin ırkları hakkında herhangi bir bilgiye sahip değilim arkadaşlar.
Yorumlarınızı Bekliyorum.
Tüm Resimler Alıntıdır. Kaynak İçin Tıklayınız.
main.jpg

126-2630_IMG.jpg

126-2639_IMG.jpg

126-2643_IMG.jpg

126-2647_IMG.jpg

Picture-046.jpg

Picture-047.jpg

Picture-048.jpg

KUŞLAR KAFA KISIMLARI HÜNKARİ BEDEN VE KUYRUK KISIMLARI SEPET KUYRUK BU KUŞLAR ÇALIŞMA SONUCU ELDE EDİLMİŞ GİBİ GELİYOR BANA
SELAMLAR
AHMET ESMEK
NOT:SEPET KUYRUK 2 YIL ÖNCEYE KADAR BESLEDİM VUCUTLARI AYNI RESİMDEKİLER GİBİYDİ

Hüseyin bunlar yanılmıyorsam bulgaristana ait ırklardan biri.Çünkü tanıdığım bir bulgaristan göçmeni bir abide bu kuşlardan görmüştüm.Bulgaristandan getirdiğini ve oraya ait yöresel bir ırk olduğundan bahsetmişti.
ancak net olarak ırk hakkında bir bilgim yok.

bunlara bizim buralarda göçmen kuşu diyoruz burada besleyen çok ama fazla para etmiyor
not: fazla ucucu deyillerdir bendede vardı 2 cift oradan biliyorum

Very old and valauable breed,that comes from the Orient. In Bulgaria the selectionists are paying attention to the harmonic look with rightness of the wing-colouration.

aykut bey hüseyin arkadaşın yazdığı linke tıkladım ve yukarıdaki metin geliyor tercüme edermisiniz .?veya başka tercüme edebilecek arkadaş varsa
teşekkürler
ahmet esmek

Hüseyin bey bu kuşlar Yugoslavyanın Kamorowski ırkı güvercileridir. 2 sene önce Yugoslavyadan bunları Kırklareline getirmişlerdi. O zamanlar çok yüksek fiyata satmışlardı bende bu kuşlardan aldım ama şu anda yavru verimi ve uçuş özelliği olmadığı için kimse bakmıyor.

özgür bey aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkürler.

İlK DefA BölE KuŞ GördüM AmA KuşlaR ÇoK GüzeL ALLAH NazarlardaN SaklasıN GülE GülE Besle

gökhan @k' Alıntı:
Hüseyin bunlar yanılmıyorsam bulgaristana ait ırklardan biri.Çünkü tanıdığım bir bulgaristan göçmeni bir abide bu kuşlardan görmüştüm.Bulgaristandan getirdiğini ve oraya ait yöresel bir ırk olduğundan bahsetmişti.
ancak net olarak ırk hakkında bir bilgim yok.

evet bir bulgar ırkı. adı plevenski.

herkese selamlar

ozgur39' Alıntı:
Hüseyin bey bu kuşlar Yugoslavyanın Kamorowski ırkı güvercileridir. 2 sene önce Yugoslavyadan bunları Kırklareline getirmişlerdi. O zamanlar çok yüksek fiyata satmışlardı bende bu kuşlardan aldım ama şu anda yavru verimi ve uçuş özelliği olmadığı için kimse bakmıyor.

kamorowski diye adlandırılan ama aslı ''komorner tumbler'' olan kuşlar daha kısa gagalı,daha büyük tepeli,kanatlarını kuyruk üstünde taşıyan ve daha kısa bir türdür. şuan kümesimin çoğunluğu düz renk komorner tumbler lardan oluşmaktadır.

selamlar.

resimdeki kümesimden erkek bir kırmızı komorner tumbler dır. standarda oldukça yakındır.

Ekli dosyalar

Geri