Fişek Hızı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 723
A

Anonymous

Misafir
Öncelikle Merhaba;
Siz değerli bilgi sahibi kardeşlerim ve abilerime bi sorumu yönelticem. Site üzerinden arama yaptım fakat bi bilgiye ulaşamadım. Hergün düzenli uçurulan uçum süresi 30-45 dakika olan bir kuş çatıya geldiğinde güzel fişekliyerek sıçrıyor fakat sıçrama hızı eşit olmuyor. Bazen hantal bir şekilde yavaş çıkıyor ve bu konmasına neden oluyor fakat ıslık veya alkış yapıldığında çatıya konmayıp hızlı bir şekilde fişeğini yapıyor. Tok kuş olsa bu bir sorun değil fakat aç kuşta sorun oluyor,nedeni merak ediliyor :) Sizce kuşun bazen dimdik seri fişeklemesi ,bazen ise yavaş yavaş taklalarla çıkmasının nedeni nedir ?
BİLGİLİ BÜYÜKLERİMİN VE KARDEŞLERİM BENİ AYDINLATIRSA SEVİNİRİM. / SAYGILAR

Kuşun içinden gelerek takla atmasından kaynıklı bence bazen yarıda kalabiliyor yada eşit olmuyabiliyor.Bende kuşları aç uçurmaktan yana deilim ama çoğunlukla aç uçurmayı tercih ediyolar herkesin kendi görüşüşü ve düşüncesi ben aç kuş uçurmam yemlerim tabikide benim kuşlarımın üstüne konuşmak gerekirse yemlediğim gibi zaten bütün yemi yemiyorlar az yiyolar akşam üstü tamamen attığım yemi yiyorlar.

Fişek hızını bilmem de ,
"Oyun kuşuna ıslık çalınıp , alkış yapılmaz." Uçmayacak kuş uçmaz ne kadar ıslık çalınıp alkışlansa gider başka bir yere iner buda daha büyük bir sorundur.

Kerim ; haklısın kuşu ıslık çalınıp alkış yapılması kuşu ürkütüp başka çatıya atmasına neden olabilir fakat kuşçu kuşunu bilir kuş o ıslığı duyduğunda öyle yapıyo. Kuşları saatlerce uçurmaya çalışıp yorgun yatık kuşu uçurmaya çalışmıyoruz heralde :)

Geri