Follluklar hakkında yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alikaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

alikaya

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ali KAYA
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle hepinize iyi günler. Bi sorum olacaktı havalandırmasının yetersiz ,dar ve suntadan olmsından dolayıı eski kümesim çok sıkıntı yaratıyordu(kötü kokular,yağmurda ıslanınca kabarma vs.) Bende yeni kümes yaptırmaya karar verdim.Kümesim tuğladan neredeyse şuan bitti. Bizim buralarda sansarlar sokağın ortsında kavga ediyolar yani çok fazlalar:) bu yüzden dolayı kümesin tabanınada beton attık. Ama bir sorunum var. Follukların tabanda yatay ve yan yanamı yoksa yerden yüksekte üst üste mi yapacağımı bilemedim. Size danışayım dedim yardımcı olurmusunuz acaba?

tam karsıya duvara gelecek yere koy, yerden yukseklıgı 10cm felan olsun ondan sora ust uste sıralı bır sekılde koyabılırsın derinlik mesela 2m ise yan yana 4 yada 5 folluk olabılır alttan baslayarak ust uste koyarsan sıkıntı olmaz, bos kalan yerlerede tuneklık yaparsın kolay gelsin

Çok teşekkür ederim. Bende yerden yüksekte üstüste olarak düşünüyordm. Çünkü yavrula folluktan düşüp başkların yanına giriyor ve diğer kuşlar yavruya zarar verip hatta öldürebiliyor.

sana kalmış yuvanın şekli şemali yapısı da önemli keyfe keder diz derim tabi yerden yüksek olsun biraz herzaman fayda vardı bıraz yuksek olmasının. fotoları atarsan daha keyıflı olur saygılar

kümesin resimlerini atarsan daha iyi yardımcı oluruz

En kısa zamanda resimlerini atarım

Aramıza Hosgeldin hemşerimm :) :)

teşşekür ederim :)

Abilerim sizin tavsiyelerinize uyarak yerden yüksekte ve üstüste olmasına karar vermiştim babama bir güzel tarif ettim ama o birazcık dar yapmış kuşun sığabileceğini sanmıyorum of :D

ence yerden 30 cm yüksekd olmasında fayda var bildiğiniz üzeri sansar beto filan dinlemez sansarın yetişemiyeceği yükseklik iyi olur bence ve kuşlarınızın akibeti için kş sayısından çok tunek yapman yararına olur bence kşların yerde gezdiği akdirde sansarın saldırasına uğraya bilir eğer yerin müsaitse bi köpek bağla drim kümesinin önüne caydırıcı olacakdır kokusundan dolyı buarada kuşa alıştır köpeği yoksa bendeki gibi 30 tane kuşu boğup bıraka bilir dikat et bence saygılar

teşekkürler

İKİ SANDIK KARŞILIKLI ÜSTÜNE TAHTA ŞEKLİNDE YÜKSELMENİ TAVSIYE EDEBİLİRİM..

BU TAKLACILAR İÇİN UYGUN DEĞİLDİR..

Geri