Folluk içinde yalnıs yere yumurtlamıs:)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaRaCaKMaKLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ÖzGüR aFaCaN
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
İlgi Alanı
Kediler
selam arkadaslar kusum resımde goruldugu gıbı koydugum folluga degıl yanıuna yumurtlamıs, acba kendım elle plastık follugun ıcıne koysammı? ve bu plastık follukların uzerıne kece almalımıyım?

Ekli dosyalar

ellen koyasan folluğa bir sorun kalmaz bence . plastik folluğun üzerine gazete koyarsan ve orda görülen otları koyarsan sorun kalmaz özgür abi

Kardeşim bence dokunma yumurtaya. Kendine çöplerle yuva yapmış zaten.

bence dokunma o çıkarır orada ama illede plastik kaba koymak istiyorsan koy bişey olmaz yatar yani kuş
saygılar...

follukta sap ot yok koysaydın belki oraya yumurtlardı kuşun poposu üşümüştür, o yüzden yumurtlamamış olabilir :slm:

Benim başıma gelmişti bir kere...ben koymuştum yinede gidip yattı...ama bence gece yaparsan daha iyi olur kuş görmeden yaparsan ...bir sorun olacağını sanmıyorum..saygılar

Özgür Merhabalar palstik yuvalığı şuan yumurtanın olduğu bölgeye sağa doğru çek ve şuan ki o bölgede olan otlarıda plastik kabın tekrar üstüne koy ve aynı dizayn da bir dairesel düzen gerçekleştir kuşun dışkıları olduğu yere birikmeyecektir palastik yuvalığın etrafına birikecektir ordan da kolayca temizleye bilirsin. sağlıklı kümesler dilerim esenkal.''yuvalığı sağa kaydır aynı otları ve tabi ki yumurtayı da plastik yuvalığın üstüne koy''.

Arkadaşlar her nekadar hijyenik olsada ben bu plastik folluklara karşıyım.Samanlarla yapılan yuva herzaman daha iyidir bence.Çünkü yumurtanın alt tarafından ve üst tarafından herzaman hava alması gerekir.Bu plastik folluklarda yumurta sadece kuş folluktan yem yemeye kalktığında kısa bir süreliğine hava alabiliyor.Bence kuşun yumurtladığı yere dokunmamalı,plastik folluğa taşımamalısın.Güvercininin eminim bir bildiği vardır.:) Saygılar...

kusun ilk yumurtasimi yoksa daha once yumurtlayip yavru cikardigi oldumu ???

bu kusun il yumurtası, çok teşekkür ederim arkadaşlar, akşam taşıyacağım çünkü kuşlar yumurtadan cıktıktan sonra cok pislik oluyor dışkılarından dolayı ve temizleme imkanı olmuyor o yuzden bu akşam taşıyıcam ayrıca kumese ızgara koydum ancak folluklara koymadım,

folluklara ızgara koyarken bu plastık yuvalıkları ızgaranın ustunemı koymalı yoksa bazıları gıbı ızgarayı oyup yuvalıgı ıcınemı yerlestırmelı?

Geri