Folluk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Abilerim şu sıralar güvercin folluğu bulamıyorum.Bu yüzden bana nasıl yapmamı nasıl döşememi anlatırmısınız?

Ne gibi birşey istiyorsun, ebatlari ne olcak Limon sandigi bulma ihtimalinm yokmu?

Saygilar..

limon sandığım var

Limon sandıklarından folluk yapabilirsiniz. Hiç bir şekilde ellemeden limon kasasını kümesinize koyarak folluk yapabilirsiniz.

hüseyin abi içine kuru çammı yoksa talaş saman mı koyayım

talaş ve saman kesinlikle koyma supurge cöpü koyabilirsin.Talaş ve samanla gelen tozlar hastalık yapabilir.

bende limon kutusu var içinde saman var daha güzel saman

bakın arkadaşlar ben çam koydum ama tavsye etmem
sakınnnnn neden derseniz dışkıları pamuklaşıyor ayriyetten çok kir yapıyor ben şimdi süpürge çöpü koycam ama bende şuan 1 tane yumrtalı folluğum war onu da deiştirip süpürge çöpü koysam plastik yuvalık koysam keçeli yumurtalarıda keçenin içine koysam elimle
kuş yatarmı ondan korkuyorum lütfen bişey söyleyin saygılar................. hüseyin abi özellikle sana bu sorum :D

smtylmz' Alıntı:
bakın arkadaşlar ben çam koydum ama tavsye etmem
sakınnnnn neden derseniz dışkıları pamuklaşıyor ayriyetten çok kir yapıyor ben şimdi süpürge çöpü koycam ama bende şuan 1 tane yumrtalı folluğum war onu da deiştirip süpürge çöpü koysam plastik yuvalık koysam keçeli yumurtalarıda keçenin içine koysam elimle
kuş yatarmı ondan korkuyorum lütfen bişey söyleyin saygılar................. hüseyin abi özellikle sana bu sorum :D

Yumurtladıysa o kuşa ve yuvasına ellenmez! Yavrular yumurtadan çıkıp 3 haftalık felan olurlar o zaman istediğini yaparsın. Kuşlar özenle döşer çöpleri. Senin çöpleri bıraktığın gibi bırakmıyor onlar, yavrular ebeveynlerinin altında hareket ederken kaymamalı yoksa özellikle ayaklarında özür oluşur-kemikler yanlış kaynar.

smtylmz' Alıntı:
bakın arkadaşlar ben çam koydum ama tavsiye etmem
Kişiye özel sorumu olurmuş :p

Plastik folluk alıp içerisinede keçe koyma imkanın varsa güzel olur. Ben limon kasası içine platik folluk koyup, folluğun içerisinede 2 seferlik değiştirmek suretiyle keçe kullanıyordum. Şimdi ise genellikle köylerde kış aylarında büyük baş hayvanların beslenilmesi için, yaz sonunda otların kurutulup basılmasıyla oluşan ot balyası dediğimiz ottan koyuyorum. Kümese bir miktar atıyorum kuşlar kendisi hazırlıyor zaten.

LİMON KASASININ İÇİNE PLASTİK YUMURTALIK ONUN İÇERİSİNE DE KEÇE KOYABİLİRSİNN ... AMA KEÇE ÇOK ÇABUK PİSLENİYORR.. ONUDA SÖYLİYİM.. boNcuKk :unlem:

Bence en iyisi folluk bide içinde keçe varsa 10 numara ama eğer folluk yerine kasa kullanıyorsan süpürge sapı çünkü talaş toz yapar, çap bir süre sonra beyaz pamuksu mantarlar ve samansa bit yapıyor

Bangocu-Berat' Alıntı:
Abilerim şu sıralar güvercin folluğu bulamıyorum.Bu yüzden bana nasıl yapmamı nasıl döşememi anlatırmısınız?[/quotea

al eline bi tane çıta bi tanede bıçak yuvanın önünde kert odunu. babuk gibi ince olsun kalında olmasınlar kuşlar onlardan işlerine yarayanları seçip yuvaya götürürler kalanlarıda atarsın çöpe.

bu resimdekide benim kuşum aynısını yaptım ana kendileri kuruyo yuvayı

Ekli dosyalar

• 100_5285.webp
    100_5285.webp
    207.3 KB · Görüntüleme: 1,573
merhaba ugraşmayın bence internette yada kuş pazarlarında satılıyor plastik yumurtalık keçe 2.5 tl kuşuna deger veren alır zaten
fotoraf0002i.jpg

Geri