folluk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan murat644
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 665

murat644

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat savasşkol
Meslek
öğrençi
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar benim 2 tane yavrum var dün baktım grimsi tüyleri çıkmış folluk dışkıyla dolmuş 2 günlük yoktum ve folluğu 2. kez değişieiyorum altlarına ne koyiyim ve yavruları ne ile elliyyim 13. günleri

tahminimce , kuş dışkıları sıcak tutar onlar birazdaha tüylenene kadar rahadsız etme , gözlemlediğim kadarıyla bazı kuşlar yumurtlayacagı folluga hiç pislemiyorlar bazılarını b*k götürüyor :ckmk:

eyer illa degiştircem diyorsan güvercinleri bir materyelle tutmana gerek yok elle tuta bilirsin pıratik bir şey söyliyim
gazete koyarsan daha rahat temizleme yaparsın

murat, ne yavrular ne de anne baba yattıkları yere sıçmazlar, folluğa dikkat edersen orta kısımda (yattıkları yerde) pislik olmadığını etrafta yuvarlak şekilde pislikler olduğunu görürsün, bunun sebebide hem üşümemeleri hem de yattıkları yeri pisletmemek içindir. yavrular yeme düşene kadar temizlemene kurcalamana gerek yok, kuşlar yeme düşünce yani follukdan çıkmaya başladıklarında o folluğu temizlemelisin. Ayrıca yeni doğmuş (1ay) bir yavruyu elinle tutarken veya herhangi bir şeyle tutarken yanlış bir hareket yaparsan zarar verme olasılığın çok yüksek.

Geri