Follukla ilgili

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brtysl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

brtysl

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berat YEŞİL
Meslek
doktor
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar şu an yavruların bulunduğu folluk bayağı kirlenmiş durumda.yavru 13 günlük.onu alıp follugu iyice temizleyip saman çöpüyle doldurup tekrar bırakırsam bi sakıncası olur mu.cevaplarınızı bekliyorum mutlaka.

hayır herhangi bir sakıncası olmaz daha dün bende temizledim .

selam follukları temızleyıp tekrar yerıne koydugunda hıc bır sorun olmaz fakat sana tavsıyem saman copu yerıne kurumus cam ıgnelerınden kullanırsan kuslarında bıt vs gıbı parazıtler olmaz daha saglıklı olur yada follukların keçeleri var satılıyor onlardanda koyabılırsın kısacası folukları temızleyıp yerıne koydugun taktırde hıc bır sorun olmaz hayırlı bol saglıklı yavrular alman dılegıyle.

SORUN OLMAZ AMA ÇER ÇÖP YERİNE BENCE KEÇE KULLAN..

uçuz maliyetli bir şey deil keçe yenisini alıp koyarsın sorun olmaz.

kardeşim yavrunun bulundu yer birde yavru varsa kesinlikle temizlenmez.verdiğin yemlere dikkat et pisliği sıvı olmasın.

gurcay10' Alıntı:
kardeşim yavrunun bulundu yer birde yavru varsa kesinlikle temizlenmez.verdiğin yemlere dikkat et pisliği sıvı olmasın.
abi temizledim bişey olmadı.neden kesinlikle temizlenmez diyosun açıklar mısın?

sen her temizlediginde onlar kirletecek.hayvanları doğal ortamlarına bırakırsanız yavru üretmeniz daha kolay olur ölümler azalır.tekrar tekrar yuva yapmak için uğraşmamış olur.yerlerdeki pislikleride sadece tüy zamanı temizle zamanzız temizlersen kuşlarında kırgınlık hatta ölümle bile karşılaşırsın.kafes temizlenir fakat yuvalıklara karşıyım.

pisliğin içinde yavru mu büyür?

benim yavrular hep pisliğin içinde büyüyor.damızlık bakanların kafeslerine dikkat edin yerler temiz olabilir ama yuvalıkları temizlemezler.

gurcay10' Alıntı:
benim yavrular hep pisliğin içinde büyüyor.damızlık bakanların kafeslerine dikkat edin yerler temiz olabilir ama yuvalıkları temizlemezler.
neden nedir peki bunu açıklar mısınız?

pardon açıklamışsınız önceki sayfada görmedim ben.yuva yapmak için neden uğraşsınlarki abi.komple tertemiz yapıp supurge çöpü koydum ustune dunden bugune hiçbi degişiklik olmadı eski follukmuş gibi hareket ediyorlar

bu konu tartışılır o yüzden şöle diebilirim gözüme kötü görünüyorsa alır temizlerim :)

arkadaşlar ozaman herkez bildiği gibi yapsın.ben böyle öğrendim bunu uyguluyorum yavru üretmedende bir sorunum olmadı.

Temizlik iyidir. ben temizlemiyorum bısey olmuyor dıyenlerin uzun vadede illaki hastalıklarla boğuştuklarını görürüz.

Burda işin püf noktası şudur. temizlik yapılan bölüm kuruyan pisliklerden arındırıldıgında alttaki nemli alan ortaya cıkar. hele ki tahta vs türü bı yerse bakteriler olusur. Bunun oluşmaması ıcın temızlıkten sonra dezenfekte edici ilaçlar kullanmak gerekir. Hiçbir ılaç yoksa saf çamaşır suyu idealdir. Bi pompayla o bölgeye sıkılabilir.

Yok ben ugrasamam temızlemeyeyım denılırse kuşlarda başta E-Coli, salmonella, çiçek, veba türü hastalıklar mutlaka görülecektir.

Geri