Folluklarda plastik tas

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nzeytinevi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

nzeytinevi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Necati Zeytinevi
Meslek
Emekli
İlgi Alanı
Seçiniz
Herkese selamlar.
Bu güne kadar kümeslerimdeki folluklarda plastik tas kullanmadım.
Tahta üzerine çöp taşıyıp yumurtlarlardı.Bende süpürge çöpü takviyesi
yapardım. Fakat temizlemesi çok zordur, bilirsiniz.
Eski follukları söküp, yeniden yaptım.Bu sefer yumurtlamaları için
plastik tas kullanacağım. Kolay temizlemek için önüne de set yapmadım.
Bazı arkadaşlar bu tasların sağlıklı olmadığını, yavru dışkısının kurumadığını
tasın dibinin ıslak kaldığını, bununda yavruların ayaklarının tutulmasına sebep olduğunu,
keçe koymak gerektiğini falan sölediler.
Kırk yıllık kuşçuyum, ama bu konuda en ufak bir bilgim yok.
Bu tasları kullanan veya bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar
görüş ve önerilerini paylaşırlarsa sevinirim.
Teşekkürler.
İstanbuldan Neco.

Plastik taslar için imal edikmiş, tasın içine oturacak şekilde keçeler bulunmaktadır. Keçe kullanmalısınız. Keçe olduğu halde çoğu güvercin çöp çekmektedir.
Bunun yanında önüne set yapmanız iyi olacaktır.

selamlar arkadaşlar ben tasa karşı değilim ama keçeye karşıyım para yoldan mı toplanıyor eğer iyi bir saman ( yani tam kuru ) süpürge sapı parcası bulabilirseniz hiç birine gerek yok ama tas bunları bulamıyorsanız mükemmel bir tercihdir. tasda neden bok ıslak olur yavru hastadır sağlıklı yavru oldugun isterse hiç bir şey olmasın sorun olmaz. her şeyine gereksiz bir cuval para harcadıgınız da karşılıgı size dönmüyorsa boşa harçaman tabi benim fikrim hiç kece kullanmıyorum ve 100 den fazla yavru oldu bu sene büyüyen her yavruya keçe koysam ne olacak o kadar kalite bakıcaksın özel yuvalıkta lazım özel tünekte arkadaşlar şunu unutman kaileti kuş beslemek sağlıklı ırk özelliklerini taşıyan ve hayvanın sevdiği kümestir. yani bunlar paradan cok dogru tercihlerle olur. unutman dogada hayvan nasıl yuva yapıyor özel keceylemi hayır dışkısının ortasına siz ona yumurtlaya bileceği şekilde in yapın yani yuvalık gerisine fazla karışman onlar halleder.

kesnlikle doğru söylüyorsun tengelli kardeş kuşları doğal ortamından ne kadar uzaklaştırırsak o kadar uzaklaşıyo kuşlarımız bizden aslında

Geri