foluk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fickler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

fickler

Üye
turkguvercinler.com
Ad Soyad
alper aydın
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
herkese öncelikle merhaba.
güvercinlere folluk yapımı nasıl olmalıdır burdaki bütün resimlerden denedik ama yavrular hep yere düşüyor ve yanık veya zayıf kalıyorlar kuşların follukdan düşmemesi için ne yapmalıyız şimdiden sağolun :heyo: :oley:

Selamlar.

Öncelikle hoşgeldiniz.

Kendi şahsi fikirlerime göre folluklar 10 cm aşağıda olmalıdır. Yani kuş yuvaya girdikten sonra en aşağı 10 cm aşağıda olmalıdır. Yavrunun düşme ihtimali bu durumda en aza indirgenmiş olacaktır.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

sayın fickler hüseyin in de dediği gibi girişler olabildiğince yüksek olmalıdır.
tabi böyle olunca güneş alması ve hava alması biraz zorlaşacaktır.
bu sebepten yavruyu alıp altını sık temizlemek gerekir.
ve mümkün oldukça hergün yavru yu annesi babası çatıdayken ve uçarken çıkarıp güneş banyosu yaptırman iyi olacaktır.bu benim şahsi fikrim ben bu şekilde hareket ediyorum.

yuvanın derin olması işe yarıyor. ama yavru büyüydükçe aşağı atlaması kolay oluyor. deneyipte başarılı olduğum nacizane fikrim; yavru tüylenip ayaklandıktan sonra 5-6 gün arayla yuvanın önüne ince çitaları 2-3 cm aralıkla çakmak. böylece hem yavru atlayamıyor hemde bakıcıları o yüskliğe alıştıkları ve yavruyu da görebildikleri için yavruyu beslemeye devam ediyorlar. zaten yavru 1-2 metre uçabildikten sonra mesele kalmıyor. ne yapıp edip bakıcıdan yemi alıyorlar. yavru büyüyünce bir dahaki yavruda da uygulamak üzere bu çıtaları söküyorum....
2. önerim ise yuvaları 80x50x40 ölçülerinde önü tellive kapılı bir şekilde yapıp yaru atlamaya başlayınca kapısını kapalı tutumak. bu yolla aynı çifte 4 yavru bile baktırdığım olmuştur.

bilgilerinizi arz ederim teşekkürler...

Geri