FOTOGRAF DEĞİLDE BİRAZ BİLGİ PAYLAŞIMI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DÖNEKCI35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

DÖNEKCI35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
UĞUR GENÇ
Meslek
ŞUBE SORUMLUSU
İlgi Alanı
Köpekler
Merhaba Saygıdeğer forum üyeleri

Dikkat çekmek istediğim bir nokta var özellikle Dönek güvercinleri bölümü bilgi paylaşımından çok resim albümü gibi olmuş,yeni dönek beslemeye meraklı arkadaşlar sizce bu resimlere bakarak ne öğrenebilirler.Resim yerine bilgi paylaşımı olsa daha iyi noktalara gelmez mi?

yeni başlayan kardeşlerimiz dönek güvercinlerin resimlerini görmezlerse dönek güvercinleri nasıl tanıyacaklar.Nasıl bu kuş dönektir diyecekler.Döneğe benziyen başka cins güvercinlerde var.Bence burada kuşların özelliklerinin yanında tesimlerini ve uçuş stillerinide kameraya çekip paylaşmak çok güzel olur.

metkor1961' Alıntı:
yeni başlayan kardeşlerimiz dönek güvercinlerin resimlerini görmezlerse dönek güvercinleri nasıl tanıyacaklar.Nasıl bu kuş dönektir diyecekler.Döneğe benziyen başka cins güvercinlerde var.Bence burada kuşların özelliklerinin yanında tesimlerini ve uçuş stillerinide kameraya çekip paylaşmak çok güzel olur.[/quo

Benim burda belirtmek istediğim niye resim paylaşıyorsunuz değil daha çok bilgi paylaşımı yapılması

Dönek Irkları

Dönüş Çeşitleri

Pırıltı Atma

Dönüş Açıları vb.

Bu konuları paylaşmakta fayda olduğunu sanıyorum.Bu konuda da moderatörleri ve Ustalarımızın bildiklerini bizlerle paylaşmasını rica ediyorum.

İlk ilgiyi çeken her zaman resim olmuştur.Hele yeni başlayan arkadaşlar , yazılan uzun yazıları okumak yerine fotoğraflar ile kuşları incelemeyi tercih edeceklerine eminim. Bir kuşu sevebilmek için öncelikle görselliğe gerek duyulur daha sonra uçuş stili havada yaptığı marifetler önemli. Kişinin ilgisini çeken kuş olduğunda , kişi bilgileri edinmek için araştırma yapacaktır zaten ve sitemizde dönekler hakkında bilinmesi gereken herşey mevcut. Ve sadece bilgi de bir yere kadar , bu yüzden resim her zaman daha önemli..

bilgi ve görselde gerek ve bunların uygulanabilmesiylede ortaya istenileni çıkarabilmek mümkün

yani sadece bilmek görmekle olmuyor bilinen ve görüleni uygulayabilmek önemli

yalnız hep gözlemledigim kuscu olacak genç kardeslerimz bilgilenmek okumak taraftarı pek degiller çok çok önemli konu ve baslıklar açılmasına ragmen ragbet eden pek yok gibi

0zqur' Alıntı:
İlk ilgiyi çeken her zaman resim olmuştur.Hele yeni başlayan arkadaşlar , yazılan uzun yazıları okumak yerine fotoğraflar ile kuşları incelemeyi tercih edeceklerine eminim. Bir kuşu sevebilmek için öncelikle görselliğe gerek duyulur daha sonra uçuş stili havada yaptığı marifetler önemli. Kişinin ilgisini çeken kuş olduğunda , kişi bilgileri edinmek için araştırma yapacaktır zaten ve sitemizde dönekler hakkında bilinmesi gereken herşey mevcut. Ve sadece bilgi de bir yere kadar , bu yüzden resim her zaman daha önemli..

kUSURA BAKMAYIN ARKADAŞLAR O ZAMAN BURADA BEN ÇOK BÜYÜK BİR YANLIŞLIK YAPMIŞIM , SİTEMİZDE DÖNEKLER İLE İLGİLİ BÜTÜN BİLGİLER MEVCUTMUŞ

Özgür kardeşim yeterli olmayabilir bu bilgiler. Başka ırk besleyen üye arkadaşlarımızın kısacası onları bağlayan sayfalarda bilgide görsellikte çok. Dönek ırkı sayfasındaki bilgileri ve görsel resimleri açıkçası bende fazla bulmuyorum. Daha çok konu olsa daha çok bilgi alışverişi yapsak daha iyi olur kanaatindeyim.

Yeni başlayan arkadaşlar dönek ile pek ilgilenmiyorlar kardeşim, İlgilenenlerde var ama nadirdir. Onlara bu ırkı aşılamak için daha fazla bilgi paylaşımı, daha fazla konu açılması ve tartışılması gerekli.

Uzun yazıları muhakkak okumak gerekiyor. Üşenselerde biz o konuları işlersek onlar okumaya mecbur kalırlar diye düşünmekteyim. Direk resme ilgi duyan kardeşlerimiz kısacası karavana kuş besleyince ne idüğü belli olmayan ırklarla bile karşılaşabiliyoruz. Bunu işi bilen yapmaz herhalde. Taklacıyla dönekten yavru almaz. İşte bilmedikleri için oluyor. IRK'ları bilmiyorlar. IRKlar hakkında bilgileri yok. Sıfata göre resme göre olmuyor bu iş. AŞILAMAK lazım, Öğretmek lazım.

Bilgi bir yere kadar olmaz kardeşim. Bilmediğin çok şey vardır bildiğim dediğin konuda. Bunları paylaşarak tartışarak doğruysa doğru, yanlışsa doğru buymuş diyerek tescil etmek lazım.

Lafın özü sitemiz güzel, fakat başka ırklara nazaran dönek güvercinleri sayfamızdaki bilgiler az .

Kısa Örnek ,
Dönek Güvercinleri ile ilgili sayfada, 180 başlık • (Toplam 8 sayfa) bulunmakta.

En basit olarak Taklacı güvercinleri ile ilgili sayfada, 408 başlık • (Toplam 17 sayfa) bulunuyor.

Bizim beslediğimiz ırkın, başlık açısından 3 kat daha fazla. Sayfa olarak 1 kat fazla. Burada pay biç .

Soner kardeşim önce Fotoğraflardan öğrencez ondan sonra bildiklerimizi fotoğrafların üstünde uygulayacağız nede olsa biz süs kuşu besliyoruz önce FOTOGRAF...

Kendinize İyi Bakın İyi Seyirler.

DÖNEKCI35' Alıntı:
Soner kardeşim önce Fotoğraflardan öğrencez ondan sonra bildiklerimizi fotoğrafların üstünde uygulayacağız nede olsa biz süs kuşu besliyoruz önce FOTOGRAF...

Uğur, dönek ırkı için seninle benden başka daimi siteye girip konu açmak, birşeyler paylaşmak için çabalayan yırtınan yok. Ama biz yılmayalım, elimizden geldiği kadar konular açalım, gerekirse açtığımız konuların artısını eksisini ikimiz beraber bulalım. Okuyan okur okumayan okumaz. Öğrenmek isteyen okur abi. Resimle vakit geçirmez. Resim dönek ırkı için geçerli değil. Dönek kuşu performans kuşu. Resimle döneğin güzelliğini anlayamazsın. Bize dönüşü lazım. Ne şekille döner, döndürmemiz için ne yapmamız lazım vs. gibisinden.. Bunlar mühim olan.

Yılmak yok kardeşim. İsteyen resim paylaşsın, resime not versinler. Biz bilgi paylaşalım belki Allah razı olsun diyen çıkar yeni yetişen kuşçu kardeşlerimizden .

Zaten bu iş sabır işi herkezin görüşüne sonsuz saygı duyuyorum ben burda bir kişiden bi şey öğrenebilirsem veya öğretebilirsem ne mutlu bana o yüzden durmak yok yola devam fotograf paylaşımı yapılsın itirazım yok ama yeterince paylaşım yapılmış biraz da bilgi paylaşalım derim mesela her beyaz gözlü döneğin karanat olmadığını veya her kemerli döneğin atom özellikleri taşıyamayacağını öğrenelim öğretelim Özgür kardeşim sana kesinlikle kızmıyorum beni yanlış anlama bütün bilgiler mevcut demişsin 7 sayfa yı dolaş ne kadar döneklerle ilgili bilgi var.Bu site hepimizin kimse doğuştan bilgi birikimiyle doğmuyor hepimiz burada bilgiye aç insanlarız öyle olmasak bu form ortamlarında olmayız bildiklerimize paylaşalım istiyorum bir konu açıyoruz ama kimseden ses yok doğru yanlış bildiklerimizi yazarsak tartışarak doğruyu buluruz aksi taktirde hep kulaktan dolma biligiler ile gerileriz ben bu konuda Taklacı besleyen arkadaşlara gerçekten imreniyorum resim video paylaştıkları kadar bilgide paylaşıyorlar

İstemeyerek bir yanlışımız olduysa affola

Saygılar

Merhaba,
Bilgi paylaşımı konusunda size katılmamak elde değil.
Mesela taklacı beslememe rağmen dolapçı konusundaki veya alabadem(her ne kadar bir kaç aydır pek konu açılmasa da)
konusundaki bilgilerden istifade ediyorum. Bu belki benim okumayı yazmaya-başlık açmaya tercih etmemden kaynaklanan şahsi bir olay da olabilir.
Ama takdir edersiniz ki taklacı ırkı tüm Türkiye'de rahatlıkla bulunabilirken Ege-Marmara hariç dönücü ırkları pek bilen yok.
Dolayısıyla bilgi paylaşımı da ırkla ilgilenen insan sayısıyla orantılı olarak daha az oluyor.Kendimden bir örnek verecek olursam kuş beslemeyi öğrendiğim şehirde kuşlar 3'e ayrılırlar. Ben de kuscular.org'a üye olmadan önce şu şekilde sınıflandırırdım:
1-Yabani
2-Kut (taklacı dışındaki tüm ırklar)
3-Evcil (Taklacılar)
Yine de az da olsa paylaşılanları okuyarak en azından o ırklar hakkında fikir sahibi oluyoruz. Bu açıdan paylaşımlarınızın devam etmesini diliyorum.
Selamlar
Khalid

Khalid' Alıntı:
Ama takdir edersiniz ki taklacı ırkı tüm Türkiye'de rahatlıkla bulunabilirken Ege-Marmara hariç dönücü ırkları pek bilen yok.
Dolayısıyla bilgi paylaşımı da ırkla ilgilenen insan sayısıyla orantılı olarak daha az oluyor.

Aynen Kadir kardeşim, Bizim ırkla ilgilenen insan pek fazla üye yok. Sayılı 3-4 kişiyiz, konuları tartışmak için. Dediğin gibi daha az oluyor paylaşım bu yüzden. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Diğer dönek ırkı ile ilgilenen, azda olsa İlgilenen üye arkadaşlardan da ricamız; biraz daha siteye ilgi duysunlar, biraz daha bilgi alış-verişi yapalım. Tartışalım, Öğrenelim, Öğretelim ..

DÖNEKCI35' Alıntı:

Uğur arkadaşım bu çıkışına anlam veremesemde bende bir kaç şey yazmak istiyorum. Ha karşı çıkarsın yada doğrudur deyip benimsersin o sana kalmış birşey..Sonuçta doğru kararlara ancak tartışılarak varılabilir.Bunlarda benim görüşlerim .
Çevremden ve kendimden bildiğim kadarıyla , bu zamana kadar beslediğim ırkların seçimini yaparken ilk önce uçuş stiline ve daha sonra kostümüne önem verdim. Bir kuşu ilk önce gördüm, havada izledim ve benimsedim ,ardından araştırmasını yaptım.O ırk hakkında bilgileri edindikten sonra beslemeye başladım ..Ve tanıdığım bir çok kuşçu arkadaşım yada abim , başka kuşçuların kuşlarını Görerek beğenerek aynı ırktan beslemeye başlamışlardır, bende olduğu gibi..
Beni yanlış anlamayın bilgi önemsiz diye birşey demedim. Bir konunun ilgi çekebilmesi için sadece fotoğraf da olmaz yanında mutlaka bilgi de gerekir. Ama ilk dikkati çeken görsellik diye düşünüyorum.Dönek ırkını sevebilmek için havadaki marifetlerini izlemek yeterli bence. Bu yüzden de video ile desteklenmeli ve dönek ırkı daha anlaşılır bir şekilde tanıtılmalı..
Bu konu biraz 'Gezen mi okuyan mı bilir ' tartışmasına döndü. Herkez kendince haklıdır birşey diyemeyiz. Ama düşüncelerimizi söylerken güzel bir uslupla söylersek, ancak o zaman güzel bir sonuç elde edebiliriz..Görüşlere kızarak değil..
Saygılar ..

Özgür Kardeşim benim sana kızdığım felan yok böyle bir hakkımda yok zaten
Burada benim demek istediğim biraz bilgi paylaşımı yapılması çünkü ben kendi adıma söyleyeyim öğrenmeye ve bilgiye ihtiyaçı olan bir insanım ne öğrenebilirsem o bana kardır,konuyu açarken yazdığım yazıyı tekrar okursan göreceksin yeteri kadar fotoğraf paylaşımı yapıldı artık birazda bilgi paylaşalım dedim ancak fotograf önemli dendi saygı duyarım sende yukarıda ki yazında belirtmiş önce uçus stiline sonra köstümüne bakarım diye benimde anlatmak istediğim buydu bu ırkın uçuş özelliklerini dönüş özelliklerini vs. öğretelim sonrada diyelim ki burasında bu işareti olan kuşlara bu soya mensupdur bunu buna eş edersen böyle yavru alırsın şu köstümdeki kuşta daireyi şöyle bunda böyle görürsün önce bu ırktan beklentilerini öğretelim ki kuşu alcakları zamanda ona göre bakıp izlesinler sonuçta bu ırk performans ırkı bunun meziyeti havada belli olur yerde değil sonra giderler kuş almaya eğer satıcıda çakalın biriyse uçurur kuşu kuş kafa dışarda gelir dönüyomu dönüyo verir kuş güzeline eline sonra alan arkadaşta derki havada aldım peki sonuç HÜSRAN
nerde biliyorum Tecrübelierim var çok öyle kuş aldım ben bu hataya düştüm yeni başlıyacak arkadaşlar düşmesin benim bütün çabam bu yüzden
Bilmeden kalp kırdıysak affola

Saygılar

Uğur GENÇ

Geri