gaga kenarlarında ve damkta çiçek yardım.....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan özkan nazilli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özkan nazilli
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
selamun aleyküm geçen balkona karabaş karakuyruk indirdim ama gaga kenarında ve damakta çiçek hastalığı var bunu nasıl yok edebilirim çok az birşey zaten çok yaşlı galiba çiçek hastalığının çözümü nedir acba bilen varsa yazabilirmi şimdiden teşekkürler

özkan nazilli' Alıntı:
selamun aleyküm geçen balkona karabaş karakuyruk indirdim ama gaga kenarında ve damakta çiçek hastalığı var bunu nasıl yok edebilirim çok az birşey zaten çok yaşlı galiba çiçek hastalığının çözümü nedir acba bilen varsa yazabilirmi şimdiden teşekkürler

çiçek çikan yerleri dikkatlice kopar uzerine Kolanya yada alkol sür daha sonra ilaç olarak Ronidazole Kullan.

Sa serdar bey ...
bu yöntem etkili oluyor mu çiçek için...
veya yarayı kopardıktan sonra sönmüş kireç sürülse nasıl olur...

ben alkol kullanıyorum 10 gun once kumesim atlattı bu yontemle kayıp vermedim

tamam sabah yaparım bişi daha soracağımda bide ağzının içinde damakta var onu nasıl halledicem onada bi çözüm lütfen

hea bide bu arada tam kursaktada var qalba nasıl olduysa bilmiorum tüy yok zaten ordada yaşlı bir kuş fotosun koyucam sabah

iç çiçek icin Gaga icerisi boğaz vs TRİKOMİX dış çiçek icin gaga kenarı burun göz kenarı ayaklar RONİDAZOLE

alkolden kastınız ne serdar bey

tam teşhis tanı koymadan tedaviye geçmek ne denli doğru tartışılır ama şu bir gerçekki virüs ve bakteri kökenli hastalıkların belirtileri birbirleri çok benzeri haller arz ediyor ve şu anda olduğu gibi karma karışık bir hal alıyor bu belirti tamamiynen olmasada büyük olası trichomonas enfeksiyono ilerlemiş hali lakin pox virüs enfeksiyonu olsa idi ilk etki alanı göz burun ağız içi olacaktı.lakin yanılmıyorsam göz ve burunda tam bir belirti yok.kullanılacak ilaçlar bu iki hastalığada etki gösterebilir tam sağaltım için antifungal ilaçlar kullanılır tedavi süresi ise ortalama iki haftadır size ilaç ve tedavi önerebilirim öncelikle ağız içindeki oluşum yogun hayvanın beslenmesine zorluk teşkil ediyor ise uç kısmı beyaz pamuk ile batticon kullanarak mantar oluşumunu temizleyiniz tamamiyle almanız imkansız kanama oluşabilir sadece yüzeysel olarak temizlik yapın ancak iki üç günün sonunda rahat alabilirsiniz .micazole metrenidazole albendazole keteconazole carnidazole vs etken maddesine sahip ilaçlar kullanabilirsiniz .tavsiye ve önerim ise öncelikle kuşu dar alanda tutma gezinecek yeri geniş ama toprak alan olmasın güneş görsün bu hastalık en çok rüzgar ve nemli ortamları sever bulaşıcı olabilir ayrı tut pox için geçerli.kuşa bireysel olarak eczaneden kolayca bulabileceğin flagy oral olarak ilk üç gün 4 veya 5 saate bir çay kaşığı vermelisin üç günün sonunda tüm kuşların içme sularına nidazol 3 litre içme sularına 2 şer kapak kendi kapağı ile iki hafta verebilirsin 1 haftalık cücüklerde kullanabilir not.flagy ve nidazol aynı etken maddedir tek fark ise nidazolun suya karışıp erimesidir .geçmiş olsun

cıcıek hastalıgı ıcerden gelen bır hastalıkdır.halk arasında dısısı ve erkegı dıye adlandırılan ıkı cesıtı bulunur.dısı olanında genelde yaralar suludur.cok yayılır.erkegı ıse bıraz daha hafıftır.cıcekde hepınız sadece dısardakı yarayı kurutma amacındasınız bu yalnıs bır yontem.dedıgım gıbı hastalık ıcden gelıyor bu yuzden kesınlıkle antıbıyotık kullanılmalı.yaralar oksıjenlı su,patıkon v.b ıle sılınmelı,goz cevresınde var ıse goz damlası kullanılmalı,yıne goz cevresındekı yaralarda kasıyıp kendı kendını kör etme olayı oldugundan tırnaklar bantlanmalıdır.ıstahsızsa tıkma yontemıyle hayvan doyurulmalıdır.zaten bu yontemler uygulandıgında cıcek 1haftada kendını kurutur.yalnız bazı cıcek turlerınde ıcten patlatır,vucutda bır belırtı olmaz.o yuzden hayvan ıyı gozlemlenmelı farkkı bır tavır sezıldıgınde mutlaka sebebı arastırılmalıdırson olarakda cıcek bulasıcıdır.kesınlıkle hastalıga yakalanan hayvan karantına bolumune alınmalıdır.cıcekden korunmanın yolu ıse zamanında kanat altından yapılan cıcek asısıdır

Geri