Gagada Sivilce (Resimli)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mkeskin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

Mkeskin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mümin Keskin
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Kediler
Kuşun gagasında sivilce çıktı giderekte büyüyor.Bu nedir nasıl tedavi edilir.Bilgi verirseniz sevineceğim.Selamlar..

ur olabilir gaganın et kısmında çıkmış zaten gagada değil.

merhabalar. bu "çiçek hastalığı"nın yansıması bence ve de çok bulaşıcıdır, dikkatli olun ölümlere de sebeb olabiliyor. hemen o kuşu diğer kuşlardan ayırıp tedavi uygulayın bence. umarım kayıpsız atlatırsınız.

Mümin Bey merhaba;
Resimlerden anlaşılan kuşunuz ne yazık ki çiçek hastalığına yakalanmış. şimdi size bu hastalığı en kısa yoldan atlatmanıza sağlayacak birkaç öneri de bulunacağım. İlk önce hastalık bulaşan kuşları hemen kümesten ayırıp karantinaya alın.çiçek hastalığının tedavisi mümkündür,bir dönem benim kuşlarımda oldu.çözümü hem basit hemde ucuzdur.ilacın ismi vanodin tentirdiyot cinsi bir ilaçtır ve müsbet sonuç alırsınız.ilacı 1 ölçek vanodin 3 ölçek su olacak şekilde hazırlayın ve çiçek hastalığı olan bölgeye kulak çubuğu ile günde 3 defa bir miktar sürün,1 hafta veya 10 gün içinde düzelecektir.çiçekten hiç kuş öldürmedim aynı sorunu kanaryalarımda yaşadım onlarıda aynı yöntemle tedavi ettim.ayrıca ilacı bir spreyle kümese sıkın çok faydası olur,vanodin bulamazsanız isodil adlı ilaçta olur.Yalnız yavru ve yavru kızması kuşlarda görülürse kuşların kurtulması çok zor. bu dönemde kuşlarınıza gambamix ya da gambatabs ile birlikte vitamin ve minerallerini eksiksiz vermelisiniz. Çünkü bu dönemde kuşlarınız bünyesi oldukça zayıf kalır ve bu durum onların diğer hastalıklara yakalanma şanslarını artıtırır.

Geçmiş olsun

Saygılar....

hiç sorun etme yavrulardan uzak tut, kendiliğinden kuruyup geçer, bende de oldu ölümcül falan da değil,vitamin ver kuşlara bu mevsimlerde tüğ değişiminden sonra belirdi, zamanla geçer

teramisin yara merhemini sür bir şeyi kalmaz Allah ın izniyle

arkadaşım merhaba çiçek hastalığı bulaşmıs kuşa en iyi çözüm gambamix diye bir ilac var onu kullan çok iyi geliyor selamlar

arkadaslar herkes farklı seyler yazmış bunun bi ortak noktası yok mu
arkads hangi yöntemi kullanacağını şaşırabilir

ELEMİM

kardeşim yanlış hatırlamıyorsam o çiçek hastalıqı bu hastalık çok tehlikeli we bulaşıcı hemen kümesinden ayrılmalı o kuş

evet hastalık çicek hastalığı yalnız bazı arkadaşlar ölümcüldür,çok tehlikelidir falan yazmış resimdeki kuş için endişe edilecek bir durum yok .. en basitinden terramicyn deri merhemi tedavisi yeterli olacaktır.
bu hastalık eke kuşlarda kuşun dış görüntüsünü bozmak dışında bir tehlike erzetmez .sadece yavrularda özellikle gaga içi gibi yaşamsal organlarda oluşursa kuşun beslenmesini de zorlaştıracağından ölümler söz konusu olabilir. çiçek hastalığına karşı hiçbir tedavi uygulanmasada kuşun vücut direnci bir şekilde bu hastalığı bertaraf edecektir. yeter ki bakımı ve beslenmesi düzgün olsun... ayrıca hayatlarında bir kere bu hastalığa yakalanmış ve atlatmış olan kuşlar bir daha asla bu hastalığa yakalanmazlar vücutları çiçek hastalığına karşı bağışıklık kazanmış olur..

geçmiş olsun...

arkadaşım benim 4 5 kuşumda da oldu sende ki daha az benimkilerin gagası görünmüyordu pan teramisin diye bi ilac var sıvı igneyle cek yaranin üzerine sür 15 gün agzınada 3 damla damlat hergün birşeyi kalmaz saglıcakla kal

selam değerli dostlarım..çiçek hastalığına benim 2 kuşum da yakalandı ve aşağıda attığım resimde ki ilaçla üç gün boyunca birer adet vererek hastalıktan kurtuldular..tavsiye ediyorum..

selam değerli dostum..yanlız eklemeyi unuttum eğer hastalık çiçek ise bu ialacı öneriyorum..

arkadasım kesinlikle ölümcüldür ilerlediginde ölümle sonuclanıyor

aynısını yasadım tedavisi mümkün bir kac ilaç var ama isimlerini hatırlamıyorum ama sen tedbirini al

kümesi güzelce dezennfekte et kusunu ayrı yere al tedaviye basla dikkat et ölümcül degil diyen arkadaslara aldanma

sen tedbrirni al

Doğru tehşis koymuş akadaşlar ,çiçek hastalığı öncelikle hastayı diğerlerinden ayıracaksın bu temel kanundur .sonrasında tedavi eskilerden kara mehlem dedikleri bir ilac var ,bulabilirsen ondan kullan bulamassan teramisin kullan geçmiş olsun Ö papatya

aynı hastalık benimki ile çiçek hastalığı geçiriyor kuşun viewtopic.php?f=17&t=3990&start=0
Mkeskin' Alıntı:
Kuşun gagasında sivilce çıktı giderekte büyüyor.Bu nedir nasıl tedavi edilir.Bilgi verirseniz sevineceğim.Selamlar..

aynı olay bendede oldu.. o aptal sıvılce tarzında olan olay git gide buyuyo en sonunda kuruo. ben onu kopardım ve her gun tendırdıot surdum bide mantar ilacı damlattım agzından gectı gayet saglıklı.. tek sorun gercekten cok hızlı ve farkettırmeden bulasıyo...

Benim bi yavrumda da çıktı. Yavruya da yem vermek zorunda olan babasından bulaşmış. Babayı ayırmıştım ve kendılıgınden iyileşti. yara kuruyup düştü. Şimdi yavrunun yarasında kuruma aşamasında. yarayı koparmamak gerekıyor.

Eskiler hiç ilaç bulamadıklarında bildigimiz ayakkabı boyasıyla o sivilceyi guzelce kapatıp kurumasını cabuklaştırırlarmış. Faydası da oluyor.

saygılar.

ali hakan' Alıntı:
selam değerli dostlarım..çiçek hastalığına benim 2 kuşum da yakalandı ve aşağıda attığım resimde ki ilaçla üç gün boyunca birer adet vererek hastalıktan kurtuldular..tavsiye ediyorum..

Teşekkürler ancak bu ilacı nereden temin edebileceğimizide yazsaydınız çok daha iyi olmazmıydı? Çünkü bu tür yabancı kökenli ilaçlar her yerde bulunmuyor ve bu ilaç sanırım yalnızca güvercinler için kullanılıyor.

Merhaba.Geçmiş olsun.Hastalık hakkında bilgim yok ama.Kuş benim kurban bayramında atmacaya kaptırdığım erkeğe çok benziyor.Menşei neresi acaba oyunu var mı.Bunlardan erkek arıyorum.Bilgi verirseniz sevinirim.

maviboncuk' Alıntı:
Merhaba.Geçmiş olsun.Hastalık hakkında bilgim yok ama.Kuş benim kurban bayramında atmacaya kaptırdığım erkeğe çok benziyor.Menşei neresi acaba oyunu var mı.Bunlardan erkek arıyorum.Bilgi verirseniz sevinirim.

Hey allahım. Kasap et, koyun can derdinde :)

Geri