Gahgah'lar hakkında soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmet1994
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 535

mehmet1994

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet sümer
Meslek
yok
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
Herkese merhaba iyi akşamlar arkadaşlar ben birşey sormak istiyorum.Bildigimiz gibi postalar genelde başkasının damında durmaz solugu direk damlarında alırlar ama ben birşey duydum erkegi çift edince dişi olunca yanında eski damına gitmezmiz bu dogrumudur.Bi abimiz 20 çift postaası var posta dediklerimde gahgah keşpir filan hepsini pazardan almıs çift etmiş dişili erkekli hepsini uçuruyor.Bu abim adana besliyor ama postalar hem bakıcı hemde yadırgalık bu dogrumudur?

:slm: erkeği eğer eşlersen gitmeme ihtimali yüksek ama yinede kuşa ve kanına bağlı diye düşünüyorum.Genelde uçurmalık yada bakıcı olarak kullananlar çoğunluk sanırım.

Bildiğim kadarı ile postalar eşide yavrusuda ne olursa olsun kolay kolay eski yuvasını unutmazlar , ne eş ne yavru dinler çeker giderler.Ama bir eşi olursa yinede alışması için bir nebze olsun yarar sağlar diye düşünmekteyim.Bazı postalar da dediğin gibi kolayca alışabilmekteler.Güzel yavru baktıklarına şahsen şayit olmuşumdur.Yerine göre güzelde uçuculardır.Tabi her iş güvercinin sahibinde biter ... Eğitimi ne kadar iyi olursa uçuşuda o derece iyi olur :evet: :tamam:

Geri