Galiba güvercinlerin cinsiyetlerini anlamanın bir yolu var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kutay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

kutay

Üye
Siteyi ziyaret et
Kuşların erkek mi dişimi olduğunu nasıl anlarız???? Bu soruyu bizim orada oturan ve bana yardım eden kuşçu bir abiye sordumm.. Oda bana kuşun gagasından tutar ve yere sarkıtırsın kuş kanat çırpıyorsa erkek çırpmıyorsa dişidir dedi. Ben de bu yöntemi 5 farklı kuşta denedim hepsi doğru çıktı ama hala kafam da soru işareti var lütfen sizlerde bu yöntemi deneyerek kaç kere deneyip kaç kere cinsiyeti doğru bulduğunuzu yazarmısınız ???

İlgileriniz için şimdiden teşekkürler

cinsiyetini kusun büyüklüğünden zayifliğindan gözündende anlaya biliyoruz birde öten kus erkekdir

valla benim bildiğim gagadan tutma işi tavuk yavrularında civcivlerde olur
benim görüşüm çoğunlukla kafadan belli olur dişileri kafaları daha kibar olur küçük olur erkelerin kafaları :heyo: koca kafa olur

Kusura bakmayın ama hiç bir yöntem yüzde yüz sonuç vermez. Bende öyle dişiler varki yüz kişi baksın 95 i kesin erkek der ama kuş dişi. Yumurtladığını görene dek ben de erkek sanmıştım çoğunu. Tahmin edersiniz ki kuşlar oldukça iri. Başka soydan bir erkekle yanyana dursa yanındaki erkeği dişi sanırsınız.

kuşlar kalıbından yani iriliğindende anlaşılır örneğin erkek dişi ye göre daha kalıplı olur babam bana kuşu eline alıp gagasından biraz çektiğinde eğer kuş kurtulmak için boynunu sallarsa erkek eğer öylece durursa dişi dir demişti

Merhaba öncelikle söylemek isteğim şu gaga dan tutulupta sallanarak kuşun erkek mi ?
dişi mi ?? olduğunun bulunmaya çalışılması güvercine eziyet verici diye düşünüyrom ..

Erkek ve dişi ayırt etmenin bir çok yöntemi var erkek görüntü olarak dişi göre daha iri
ve kostümlü olur.Erkek dişiye göre boynu ve gagası biraz daha kalın olur ..Dişi de çatı
dediğimiz üçgen yapı geniş olur bu genişlik sayesinde yumurta bu hazneden çıkar erkekte
ise çatı kesinlikle dik ve kapalı olur..

En etkili yöntem ise güvercinin ergen hale gelip eş aramaya başlaması ve eşlenmesiyle
ortaya çıkar diye düşünüyorum ...

Saygılar Mehmet Ekinci

her zamanda boyutundan anlamak mümkün olmuyo bence çünkü bende bir ön tepe erkek var dişi gibi narin ve ufak

evet dedikleriniz doğru ama tam olarak bir yöntem yok.tecrübe gerkiyor.ama bazen tecrübede yetmiyor.
bu yöntemler çok komik.birde komik yöntem ben söyliyim ama sakın uygulamayın.kuşun kafası altta kalıcak şekilde avuclarının içine ters koyuyorlar ayağa düzelip ayağa kalkabilirse erkek ,kalkmamaz o şekilde ters yatarak kalırsa dişiymiş. :D :)

dediğiniz gibi önce tecrübe
bu zamana kadar kafa yapısından anladım dişi erkek olayını tabiki koca kafalı dişilerde var ama onlarda belli ediyor dişi olduğunu
genellikle erkeklerin kafası böyük olur bence hiç yanılmadım bunca zaman

Sevgili üyelerimiz,yukarıda saymış olduğunuz yöntemlerin çoğunu bende uyguladım.En çokta kafama yatan ve uyguladığım yöntem ''gagayı çekme'' yöntemiydi.Biliyorum kuşlara eziyet ediyordum.Ancak yıllar geçtikçe hobimiz adına tecrübelerimizde gelişti.Öylelikle tecrübelerin kazandırdığı bazı şeylerden sonra o yöntemleri bıraktım.Bu gün tek istisna oynarların dışında hemen hemen diğer ırkların tümünü karşıdan bakışta anlayabiliyorum.
Onun için özellikle genç kardeşlerim bu konuda biraz daha sabırlı olsunlar,inanın ki günü geldiğinde herşey öğreniliyor.

GENÇ ARKADAŞLAR KUŞLARA EZİYET ETMEYİN
ZAMANI GELİNCE HERŞEYİ DAHA İYİ ANLAYACAKSINIZ
AMA SORUNUZA BİR SORUYLA CEVAP VEREYİM KUŞLAR NASIL ÜRÜYORLAR . CEVAP SORUNUN İÇİNDE
SELAM VE SEVGİLER
AHMET ESMEK

kuzeyli' Alıntı:
GENÇ ARKADAŞLAR KUŞLARA EZİYET ETMEYİN
ZAMANI GELİNCE HERŞEYİ DAHA İYİ ANLAYACAKSINIZ
AMA SORUNUZA BİR SORUYLA CEVAP VEREYİM KUŞLAR NASIL ÜRÜYORLAR . CEVAP SORUNUN İÇİNDE
SELAM VE SEVGİLER
AHMET ESMEK

evet abime katılıyorum kızana gelmiş kuş siz istemeseniz bile cinsiyetini belli eder hareketleriyle

dişi kuş:
- kanat telekleri ince yapılıdır (kanat hatları)
-boynu incedir
-öterken kursağını fazla şişirmez
-çatı kemiği uzun yapılı olur araları açıktır

erkek kuş:
-kanat telekleri kalın yapılıdır
-boynu kalındır
-öterken kursağını şişirir kur yapar(dönerek)
-çatı kemiği kısadır
yavruda ise alt gaga üstekinden kalınsa genelde erkektir

benım araplarımın bir cifttınde her ıkısde sırayla bırbırlerıne cıkıyolar ıkısıde aynı boyda hangısı dişi bilmiyom ama yumurtluyo bırı ama hangısı :) sırayla ustte cıkıyolar :ckmk: sızce hangısı dısı

kardeşim resimden anlaşılmıyo ama ilk önce yatan dişi ilk önce üste çıkan erkektir kesinlikle.bu bazı dişilerde görülür erkeğin ve dişinini tercihi bir olay fantezi işi yani.başka bi dişiyle eşlesen erkeği yapmayabilirler...

vayy fantazi he :)

Arkadaşlar,eşlemede her iki kuşunda birbirinin üstüne çıkması,sağlıklı bir kuş olduklarının göstergesidir.Erkek kuşun eşlemesinin ardından hemen sonra dişide erkeğin üstüne çıkar ve bu durum sonucunda ikiside torbalarından dışarıya bir takım salgılar atarlar.Yani budurm sağlıklı kuşlarda olması gereken normal bir durumdur,anormallik değildir.

Hayır,anormal değiller,ancak bahsettiğim türde eşleşme yapan kuşlar tam anlamıyla çok daha sağlıklıdırlar.Bunu veteriner hekimler daha iyi bilir.

her ikisi de erkek yada ikiside dişi olabilir.diger taraftan senin kuşlar, ya kardeşim nede olsa hayvan bunlar karışmayın bunların cinsel hayatına. :ckmk:
kuşların dişimi erkekmi oldugunu anlamak çok kolay,yukarıda sayılanların hiçbirisi kuş cinsiyetini anlamak için yeterli değil.yanılgı çok olur.

ustad71' Alıntı:
kuşların dişimi erkekmi oldugunu anlamak çok kolay,yukarıda sayılanların hiçbirisi kuş cinsiyetini anlamak için yeterli değil.yanılgı çok olur.
Yukarıdaki açıklamaların yetersiz olduğunu ve yanılgıya düşürebileceğinden bahsetmişsiniz.
O zaman bunlar yanlış yöntemlerse ,bize doğru olanlarını açıklarmısınız lütfen?

Re: Galiba güvercinlerin cinsiyetlerini anlamanın bir yolu v

Arkadaslar bu kus erkek mı dısı mı ?

Ekli dosyalar

• 1461749_640121086039991_1670312959_n.webp
    1461749_640121086039991_1670312959_n.webp
    56.1 KB · Görüntüleme: 1,785

Erkeğe benziyor :slm:

Tesekkurler dısarıda dısı bır kus var hemen onun yanındakı onuda kovalıyor ama kur sesı cok az ve ınce gelıyor erkege benzıyor ama yınede bı sorıyım dedım kur sesınden dolayı :)

Erkek :slm:

Bıde onun turu neydı arkadaslar ben kula dıyodumda emın degılım bıde bu cakmaklı acaba erkek mı ?

Ekli dosyalar

• 1208750_597369430315157_399138013_n.webp
    1208750_597369430315157_399138013_n.webp
    42 KB · Görüntüleme: 1,750

bıde bu cakmaklı sebab mıdır degerlımıdır acaba kostummudur ayak bayu cok uzun bıde tırnakları ıce dogru donuk paytak paytak yuruyor :)

Geri