garip bir kırma deneyim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ayhantirol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ayhantirol

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ayhan öz
Meslek
teknik
İlgi Alanı
Kediler
aslında ustalarımdan bilgi almak amcıyla bu deneyimimi paylaşıyorum bunun yanlış bir sey olduğunun farkındayım fakat belkide daha önce denenmemişi ben yaptım kazayla. yaklaşık 5 yıldır kuş besliyorum cocukluğumu saymazsak bu hastalık bu sevgi cok uzun zamandan beri vardı içimde fakat yersizlıkten dolayı besliyemedim 20 yıl yabancı ülkede yaşadım şu an yine taklacı beslemeye başladım fakat hic iyi bir kuşum olmamıştı yani herkezin hayal ettiği gibi fişekliyecek 5yada6 takla yapıcak falan filan şu an sanıyorum ki güzel kuşlarım var her kuşcuya kendi kuşu güzel görünür benimde hayalimdeki kuşlar şu an elimde bana göre çünkü seyrederken cok zevk alıyorum yanlız bir sey i paylasmak istedim havaya kalkıp 4 saat aralıksız yerde ne kadar kuş bırakırsam bırakayım ikinci ağız hünkari ve mardin kırması yavrularım, iki kümesim var birinde taklacı diğernde yerli hünkari besliyorum bir şekilde eslesmişler yavruları ilk ağız tek yavru aldım arka tepe yada perçinli gök mavi fakat gagası mardin gibi uzun yada hünkari gibi kısa değil ortası ne kısa ne uzun tek başına 3 saat sinekte taklasız arada bir taklaya başlıyacak yavru takalacı gibi kıça oturuyordu halen takla atmıyor ikinci ağız yavrular biri nuhidi baska deyimle cukulata arka tepe ve gök arka tepe gagalar aynı, pacalı, şu an 4 saat 3 yavru uçuyor inanın zorla indiriyorum alttan pırıltı vererek anlıyacağınız belkide kazayla yeni bir damar buldum nefesi açılmasını lstediğim yavru taklacılarımı teke düşene kadar bunlarla beraber uçurup daha sonra teke düşürüyorum ve şu an kümesimdeki kuşların performansından memnunum yakında videolarını atıcağım yorumlarınızı veya daha önce bu ırkları kıran arkadaşlar varmı aramızda fikirlerini almak isterim not ... kırma kuşlara bende karşıyım fakat kaza geliyorum demez derken iyki gelmişşş. ayhantirol marmaris

Ayhan bey, kalabalık ve karışık ırkların olduğu kümeslerde kaza ile eşleşmeler elbette olabilir, önemli olan bunun fark edildiğinde önlemini almak ve eşleri ayırmaktır. Siz eşleşmeyi görmüşsünüz, ilk ağız TEK yavru almışsınız, ve buna devam ettirmişsiniz, yani sizinkisi kazaya girmiyor kasıtlı denemeye giriyor.
Çıkan kuşları az çok tahmin edebiliyorum, iki kuşun da ortalaması bir kuş çıkmıştır. Kuşların çok uçtuğuna değinmişsiniz, benim yerli hünkarilerim sıkıştırdığım zaman 2 saatten fazla havada kalıyorlar, taklacı kuşunuzun da kanı sağlamsa o da muhtemelen hava da çok kalıyordur, ikisinden çıkan yavruların 2-3 saat havada kalmaları çok normal.
Kendi deyiminizle "kazayla yeni bir damar buldum" yani ırk tutturdum demişsiniz, Bu yavrular da kostüm var mı? hayır yok o zaman hünkari değiller, Takla varmı? hayır o da doğru düzgün yok, o zaman taklacı da değiller, peki ne şimdi bunlar? bildiğimiz YOZ. (size göre maneviyatı yüksek olabilir, ama ele güne çıktıklarında tamamen değersiz kuşlar)
Anladığım kadarı ile, taklacı yavrularınızın nefesini açmakta zorlanıyorsunuz ve bu yüzden bu kuşlar işinize geliyor, o zaman alın 2-3 çift sağlam bango, yeni yavrularınızı bunlar ile uçurun, ne ırkların ırzına geçmiş olursunuz, hem de yavrularınızın nefesini oksijen konsantratörüne bağlanmış insan gibi açarsınız..

Fikir ve yorum talebinde bulunduğunuz için bu şekilde rahat olarak yazdım, Sonuç olarak ise, kümes sizin kümesiniz, kuşlar sizin kuşunuz, sizden sonrakilere neyi bırakmak istiyorsanız, nasıl anılmak istiyorsanız, öyle kuş beslemeye devam edin.

İyi sezonlar.

felıx ne dersen haklısın ilk yavru cok hoşuma gitmişti tekrar aldım.

Ekli dosyalar

• DSC01288_1600x1065.webp
    DSC01288_1600x1065.webp
    116.5 KB · Görüntüleme: 1,928
  • DSC01289_1600x1065.webp
    DSC01289_1600x1065.webp
    86.5 KB · Görüntüleme: 1,917
Hayırlısı diyelim,ama bence bangoyla bango mardinle mardindir abicim. Biz öyle gördük :)

taklasını kostümünü bilmemde çok sevimli olmuş :hhh:

Geri