GEBZE DEN ORHAN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan orko2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
O

orko2

Misafir
SELAM GÜVERCİNSEVER ARKADAŞLAR
ben orhan AKPINAR 1982 erzurum doğumlu olup 1997 de gebzeye ikamet ettim. 3 yıldır güvercin besliyorum ve ırk olarak
kafadan kınalı miski merağım var.güvercinler benim en büyük hobim.herkeşe saygılar iyi paylaşımlar

Aramıza hoş geldiniz Orhan bey,iyi paylaşımlar dilerim.

Hoş geldiniz orhan bey umarim iyi vakit gecirirsiniz.

aramıza hoş geldiniz umarım her şey gönlüzce olur ....

ÖZAY TORUN
AMASYA GÜVERCİN KÜLTÜRÜ DERNEĞİ

Hoşgeldin orhan kardeş. Gördüğüm kadarıyla resimde ki kuşların kanat ve kuyruk uçlarından kesmişsin.Bunun özel bir nedeni var mı?

aramıza hoş geldiniz.paylaşım için teşekkürler.

Aramıza hoşgeldiniz. Umarım hoş vakit geçirirsiniz.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Aramıza hoşgeldiniz Orhan Bey.

Hayrettin hocamızın sorduğu olay benimde dikkatimi çekti.

hayretin hocam dişininin bahar ayında ilk yumurtaya gideceği sıralar yumurta sorunu vardı yumurtlayacağı sıra halsiz düşmesi beni viitaminsiz olduğu şüphseni düşürdü ve güvercinde deneyimli bi abimize soordum nedenini oda vitaminsiz dedi. bana önerdiği vitaform vitamin ilacını 1 hafta kullan ve kuyruklarını makasla hayvanın bütün vitaminlerinin topladığı yer in kuyrukları olduğunu söyledi ve denedim dediklerini yaptım iyi sonuç verdi mart ayından bugüne 5 çift yumurtasını aldım .şimdi ise kesinlikle halsiz düşme olayı yoktur ayda 1 kere mahsus 3 gün veriyorum.
sözün kısası kuyrukları makasladımız zaman hayvanın kendini toparladığı söyleniyo 1 veya 3 kişiden duydum bende emin değilim .
kanatları makaslı değil.Siz arkadaşlarında düşüncelerini bekliyorum.
iyi günler.

tamam da sen çok ucundan kesmişsin biraz ortalarından kesicektin galiba onu.

Aramıza hoşgeldiniz. Umarım hoş vakit geçirirsiniz.
Saygılarımla.
Kazım CANKURT

orko2' Alıntı:
hayretin hocam dişininin bahar ayında ilk yumurtaya gideceği sıralar yumurta sorunu vardı yumurtlayacağı sıra halsiz düşmesi beni viitaminsiz olduğu şüphseni düşürdü ve güvercinde deneyimli bi abimize soordum nedenini oda vitaminsiz dedi. bana önerdiği vitaform vitamin ilacını 1 hafta kullan ve kuyruklarını makasla hayvanın bütün vitaminlerinin topladığı yer in kuyrukları olduğunu söyledi ve denedim dediklerini yaptım iyi sonuç verdi mart ayından bugüne 5 çift yumurtasını aldım .şimdi ise kesinlikle halsiz düşme olayı yoktur ayda 1 kere mahsus 3 gün veriyorum.
sözün kısası kuyrukları makasladımız zaman hayvanın kendini toparladığı söyleniyo 1 veya 3 kişiden duydum bende emin değilim .
kanatları makaslı değil.Siz arkadaşlarında düşüncelerini bekliyorum.
iyi günler.

Vitaform vitamin değildir ki. Antibiyotiktir. ( Benmi yanlış biliyorum kutusunda öyle yazıyordu)

arkadaşım benim bildiğim kadarı ile antibiyotik+vitamin olarak biliyorum antibiyotik kısmı hayvanın hastalıklara karşı
direncini güçlendirerek hastalanma riskini azalma olarak biliyorumvitamin olarakta kanatlılarda 8 esas vitamini içeriyor.
bu sitede ilacın tanıtımı bulunmaktadır.

http://www.vetas.com.tr/vitafrom.asp

bu 8 vitaminlerin ne olduğu ise ve ne işe yaradığı:
alıntı:
VİTAFORM : (SUDA ERİYEN TOZ VİTAMİN)
Kullanıldığı yerler : Gelişmeyi,sağlıklı büyümeyi, döllenmeyi sağlar. Kuşlar için büyük önem taşıyan 8 esas vitamini en uygun oranlarda ihtiva etmektedir.
1. Vitamin A : Kuşun gücünü arttırarak hastalıklardan korur.
2. Vitamin D3 : Yumurta kabuğu sağlamlığı sağlar .
3. Niasinamid : Ağız boşluğunda oluşan iltihaplanmayı önler.Tüyleri güzelleştirir.
4. Kalsiyum Pantotenat : Deri iltihabını önler.Tüy kalitesini arttırır.
5. Vitamin B2 : İshali önler.
6. Vitamin B12 : Büyümeyi sağlar.
7. Vitamin K : Bağırsak kanamalarını önler.
8. Vitamin E : Döllenme gücü ve verimi arttırır.
Dozaj : 1 Lt. suya 1 çay kaşığı (2 Gr.) , Hastalıkta 1 Lt. suya 2 çay kaşığı (4 Gr.)

http://site.mynet.com/malinois67/malinois67/id5.htm

sevgili arkadaşım senin dediğinde doğru fakat ben ve benim çevremdekiler güvercinlerin eşleşmesi ve yumurta zamanında vitamin çok harcadıkları için vitamin takviyesi olsun diye veriyorlar.ve kuşun direci artsın diye hastalıklara karşı
fakat bunu da eklemek istiyorum vitaform ilacını kullandığımdan bu yana hiç bir sorunla karşılaşmadım kümesimde .

sevgili arkadaşım senin dediğinde doğru fakat ben ve benim çevremdekiler güvercinlerin eşleşmesi ve yumurta zamanında vitamin çok harcadıkları için vitamin takviyesi olsun diye veriyorlar.ve kuşun direci artsın diye hastalıklara karşı
fakat bunu da eklemek istiyorum vitaform ilacını kullandığımdan bu yana hiç bir sorunla karşılaşmadım kümesimde

Teşekkür ederim bilgiler için.

Geri