Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Gece balıkçılı kuşu

Tweety

Moderatör
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
8,000
Aldığı Beğeni
1
Yaş
38
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Tanımı
Kalın yapılı, gri balıkçılın yarısı boyunda, çoğunlukla alaca karanlıkta hareketlenen bir balıkçıldır. Erişkinin giysisi temelde gridir, tepesi ve sırtı siyahtır. Kahverengi gencinin sırtı ve kanat örtüleri beyaz noktalarla dikkat çeker, bu özelliğiyle hem yerde, hem uçarken diğer kahverengi balıkçıllardan ve balabandan rahatlıkla seçilebilir. İkinci yaşındaki kuşların benekleri daha küçük olur, sırtı ve omuzu erişkindeki siyah yerine gri-kahverengidir. Gün ortasında ortalıkta bulunmaz, rahatsız edildiklerinde gizlendikleri yerden uçarak uzaklaşırken görülürler.
Habitatı
Gece Balıkçılı, su bitki örtüsü ile zenginleştirilmiş taze, acı veya tuzlu suları olan farklı türlerde nemli habitatların yanı sıra sığ nehirlerin, lagünlerin, göletlerin, göletlerin, göllerin, bataklıkların ve mangrovların ormanlık kıyılarında bulunur. Ayrıca meralara, çeltik tarlalarına, kanallara da uğrar. Göç ederken deniz kıyılarında ve kurak alanlarda görülür.
Yayılışı
Gece Balıkçılı, Kuzey Amerika'da Washington'dan Quebec'e, güneyden Meksika kıyılarına ve ayrıca yerel olarak Orta Amerika ve Karayipler'de bulunur. Oregon ve New England eyaletleri kadar uzanır. 'nycticorax' ırkı Avrupa'dan Japonya, Afrika ve Hindistan'a kadar uzanır. Türkiye'de ise her bölgede bulunur.
Beslenme
Gece Balıkçılının balıklar, amfibiler (kurbağalar ve iribaşlar), sürüngenler (kaplumbağalar, yılanlar ve kertenkeleler), böcekler (yetişkinler ve larvalar), örümcekler, kabuklular ve yumuşakçalar gibi suda yaşayan avlardan küçük kemirgenlere kadar çeşitli bir diyete sahiptir. yarasalar, yumurtalar ve diğer kuşların civcivleri. Esas olarak şafakta ve alacakaranlıkta ve geceleri ve günün belirli saatlerinde toplanır.
Biyolojisi
Uzun ağaçlarda, çalılarda, sazlıklarda ve kaya çıkıntılarında yuva yapar.
Yuva, sahada bulunan dallardan, sazlardan ve sazlardan ve diğer bitki materyallerinden yapılır. Yuva arka arkaya birkaç yıl kullanılabilir. Dişi genellikle 3 ila 5 yumurta bırakır. Kuluçka 21 ila 23 gün sürer. Civcivler devetüyü-kahverengi tüyle kaplıdır, taç karanlık ve alt kısımlar beyazımsıdır.
Yavrular doğumdan 6-7 hafta sonra yuvayı terk eder. 2-3 yaşlarında cinsel olgunluğa ulaşırlar.
Bu tür, sezon başına iki kuluçka üretebilir.
Göçü
Gece balıkçılı popülasyonları göçmendir ve kışlama için güneye doğru hareket eder. Avrupa nüfusu Afrika'ya, Kuzey Amerika nüfusu ise Orta ve Güney Amerika'ya taşınıyor. Üreme için kuzeye doğru hareket Mart'tan Mayıs'a kadar gerçekleşir. Kışlama için üreme sonrası hareket Eylül'den Ekim'e kadar gerçekleşir. Büyük sürüler halinde tünerler.
Popülasyonu
Dünya popülasyonunun 510.000 ila 3.600.000 kişi olduğu tahmin edilmektedir (2006). Tür, habitat tahribatı nedeniyle tehdit altındadır. Bu tür kuş gribine karşı hassastır. Tarımda pestisit kullanımı üreme başarısını etkiliyor. Avrupa popülasyonu 45.000-52.000, Rusya popülasyonu 9.000-11.000, Türkiye popilasyonu 1000-3000 çifttir. İtalyadaki üreme kolonisi 3000 çiftle saptanan en büyük kolonidir.

Davranışları
Gün boyunca uçarken görülebilmesine karşın, gece ya da sabahın erken saatlerinde beslenir (üreme döneminde gündüz de beslenirken görülebilir).
Saatte 56 km hızla uçabilir.
Gece balıkçılları tüm yıl boyunca çok sosyal kuşlardır.
Çoğunlukla hemcinsleri veya diğer balıkçıl türleri ile birlikte görülürler.
Kışın genellikle bir dalın üzerinde birlikte otururlar.
Monogam olarak yaşayan gecebalıkçıllarını çiftleşme döenminde bacakları pembeleşir ve boyundan sırta doğru uzanan iki üç dikkat çekici beyaz tüy uzanır.
Bu dönemde erke agresifleşir ve bir dala doğru uzanarak ve gagalarını takırdatarak başları eğik,neredeyse yerde sürünerek dansederler.
Danstan sonra boyunlarını uzatıp,başlarını neredeyse ayaklarına sallayarak,şapırdatma ve tıslama sesleri çıkarırlar.
Bu baştan çıkarma dansı arasında bir dalı sallamak ve tüyleri temizleme işlemi,diğer erkekleri de böyle davranmaya yönlendirir,bu koloniler halinde yaşayan türün üremesi açısından önemlidir.
Bu dans esnasnda erkeğe yaklaşan bir dişi önce red edilir.
Daha sonra dişi kabul edilirse ,eşler karşılıklı birbirlerinin tüylerini temizler ve karşılıklı gagaları ile takırdarlar.
Bir iki gün sonra da ya yuvada veya yuva yakınında çiftleşme gerçekleşir.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular