geçen sezon yavruları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan raufsadi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 56
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

raufsadi

Üye
Siteyi ziyaret et
merhaba,
geçen sezonun yavrularının resimlerini sizlerle paylaşmak istedim. yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ben de tam acaba Rauf nerde diyordum:)Yine zımba gibi yine zıpkın gibi yine ''number one''ve muhteşem oynarlarıyla bizleri yanlız bırakmadığın için teşekkürederim arkadaşım.Defalarca söyledim yine söyleyim oynarların benim için muhteşemler MAŞALLAH.Paylaştığın için çok teşekkürler bu tür oynarlarla ufkumuz baya bir açılıyor başarılı oynarcılığının sağlık dolu zamanlarda geçmesini dilerim.

teşekkür ederim güzel yorumlar için. inşallah bu sezon hepimiz için iyi geçer ve bi adım daha ileri gideriz.

Rauf bey maşallah kuşlar yakıyor kavuruyorlar ortalığı.Genç olmalarına rağmen bir çoğu fiziken göze hitap ediyorlar.
Performansları hakkında bilgi verirmisiniz?

teşekkür ederim sağolun. üç dört saat rahat uçuyorlar. benim için çok uçmasından ziyade kanat alışları hızları önemli düz uçumlu kuşlar orta havanın üzerinde uçuyorlar. en çok hoşuma giden tarafları inişte kümesi es geçip alçaktan evlerin ağaçların arasından hızlıca uçmaları bunu üç beş tur yapıyorlar.

Kuşlarınızın uçuş süresi,bugünün oynarcılık şartlarına göre gayet güzel bir süre Rauf bey.Tabiri caise oynarcılığı biliyorsunuz.Sizin hoşunuza gittiğini bahsettiğiniz hareketler,oynara sevdalı herkezin gönlünü okşayan hareketlerdir.
Allah kuşlarınıza can pekliği versin.İznikliydiniz sanırım,daha önceden bir davetiniz vardı,inşallah yolum bir gün düşerse izniğe sizi ve kuşlarınızı ziyaret etmeyi çok isterim,esen kalın.

Rauf Merhaba , yavruların da ekelerden farkı yok. Maşallah kuşların oturmuş bir yapıları var. Güle güle besle...
Selamlar
mehmet akcan

Merhaba Rauf yukarından 2. resim karabaş olan oynar ile 7. resimdeki muskalı yavrunun kan olarak bağlantısı varmıdır varsa nedir? Bilgi verirmisin?Karabaş çok nefis ve atletik gözüküyor.Maşallah.

teşekkürler yorumlarınız için. bu bahsettiğiniz iki kuş uzak akrabalar. 2. resimdeki dişi 10. resimdekiyle kardeş. 1-4-7 kardeş, 8-9 rsimdekiler babadan kardeştir.

davetim herzaman geçerli. memnun olurum ziyaretinizden

rauf bey kuşların biraz açılımını yaparmısınız acaba nerelere dayanmaktadırlar.

Allah canpekliği versin gerçekten çok güzeller...bol yavrulu günler dilerim saygılarımla

sağolun kuşların kanı bursa hürriyet mahallesindendir. 6-7 senedir bu kuşların devamını sağlamaya çalışıyorum.

Aslında nereye dayandığından ziyade uçuş performansı, yuvaya bağlılığı, yavru bakımı bence daha önemli....zaten oynardan anlayan (tuncay bey sözüm size değil sakın yanlış anlamayın) ilk bakışta kuşun biyerlere dayandığını az çok anlayabilir diye düşünüyorum...aslında yeni yeni görüş sahibi olduğumdan dolayı bu düşüncemi paylaşmak istedim...saygılarımla

oynarlarınız gercekten guzel. umarım ıznık e geldıgımde gorusme ımkanı buluruz..orhangazıye yolunuz duserse bende beklerım..
selamlarımla..

haltbar' Alıntı:
Aslında nereye dayandığından ziyade uçuş performansı, yuvaya bağlılığı, yavru bakımı bence daha önemli....zaten oynardan anlayan (tuncay bey sözüm size değil sakın yanlış anlamayın) ilk bakışta kuşun biyerlere dayandığını az çok anlayabilir diye düşünüyorum...aslında yeni yeni görüş sahibi olduğumdan dolayı bu düşüncemi paylaşmak istedim...saygılarımla

sıra kuşlarla ugraşmak bu özelliklerde kuşları aramak ve vakit öldürmek yerine kanı ve soyu belli olan kuşların takibi yaparak saglam kanlar üzerinde yüremek her zaman daha iyidir.bu kuşlar güzel bir ırkı temsil etmekte.

ama site içerisinde ne oldugu belli olmayan vasıfları sıfır olan kuşlar surf uçuyor diye insanlarla oynar bunlardır diye aktarılmaya çalışıyor ben buna karşıyım.bunun nedenleride bu kişilerle yanlış yerlerde oynar aradıkları için daha dogrusu adam akıllı oynarları göremedikleri için bu kuşları besliyorlar.

saygılarımla...

Dediklerinize bende katılıyorum Tuncay bey...ama ne yazıkki benimde elimde nerdeyse bir kaç takım dört dörtlük oynarlar var ama soyunun nerden geldiğini bilmiyorum yani hangi kandan yada kimin kuşu diye bir şey idda edemiyorum ama bu kuşların güzel bir kandan geldiği ilk görüşte anlaşılabiliyor ve performans olarakta çok güzeller....yani asında kuş göze hitab ediyorsa ve performans iyiyse tabiki besleyen kişiyi tatmin ediyorsa bence sorun yok demektir diye düşünüyorum...ama tabi soyu sopu belli kuşlar tabiki en güzeli...saygılarımla

haltbar' Alıntı:
Dediklerinize bende katılıyorum Tuncay bey...ama ne yazıkki benimde elimde nerdeyse bir kaç takım dört dörtlük oynarlar var ama soyunun nerden geldiğini bilmiyorum yani hangi kandan yada kimin kuşu diye bir şey idda edemiyorum ama bu kuşların güzel bir kandan geldiği ilk görüşte anlaşılabiliyor ve performans olarakta çok güzeller....yani asında kuş göze hitab ediyorsa ve performans iyiyse tabiki besleyen kişiyi tatmin ediyorsa bence sorun yok demektir diye düşünüyorum...ama tabi soyu sopu belli kuşlar tabiki en güzeli...saygılarımla

araştırma yapılarak kuşların soy tabiki yapılabilir.ama benim asıl karşı çıktığım olay site içerisinde bazı kişilerin ekledikleri resimlerdeki kuşların bunlar standartalar uygundur bunlar asıl oynardır diyerek meraklı kişileri yanlış yönlerdirmelerine karşıyım.kendileri iyi kuşları görmedikleri gibi görmeyen insanlarıda veya bu kuşa yeni gönül vemiş kişileri yanlış yönlerdiriyorlar asıl yanlış olan budur.bu kişiler başkalarını degil asıl kendilerini kandırıyorlar.daha önce eklenmiş resimlerdeki kuşları toplayıp bursaya götürseler degerli ve bu işe yıllarını vermiş besleyicelere sunsalar oynar olarak sınıflandırmazlar güler geçerler.

burda resimler derken rauf sadinin kuşlarından bahsetmiyorum yanlış anlaşılma olmasın bu kuşlar takbi yapılarak beslenen kuşlardır.

o yüzden her siyah beyaz kuş besleyen oynarcı degildir..

saygılar..

bursa.ist' Alıntı:
haltbar' Alıntı:

araştırma yapılarak kuşların soy tabiki yapılabilir.ama benim asıl karşı çıktığım olay site içerisinde bazı kişilerin ekledikleri resimlerdeki kuşların bunlar standartalar uygundur bunlar asıl oynardır diyerek meraklı kişileri yanlış yönlerdirmelerine karşıyım.kendileri iyi kuşları görmedikleri gibi görmeyen insanlarıda veya bu kuşa yeni gönül vemiş kişileri yanlış yönlerdiriyorlar asıl yanlış olan budur.bu kişiler başkalarını degil asıl kendilerini kandırıyorlar.daha önce eklenmiş resimlerdeki kuşları toplayıp bursaya götürseler degerli ve bu işe yıllarını vermiş besleyicelere sunsalar oynar olarak sınıflandırmazlar güler geçerler.

burda resimler derken rauf sadinin kuşlarından bahsetmiyorum yanlış anlaşılma olmasın bu kuşlar takbi yapılarak beslenen kuşlardır.

o yüzden her siyah beyaz kuş besleyen oynarcı degildir..

saygılar..

Ya tabiki bu alemin içinde neler var...valla cadı kazanı...ben bile işin içine girdikçe bilmediğim şeyleri öğrendikce şaşırıyorum..... benim demek istediğim biraz yiğidi öldür ama hakkını yeme misali...ama sizin dediklerinizede katılıyorum tabi....saygılar

meraba arkadaşlar,
söylediklerinizin çoğuna bende katılıyorum. kuş oynar gibi uçuyor diye oynar olmaz bide şu var çoğu kuşçu kuşlarım şuraya dayanıyor der ama kuşlarda bişey yok ne eşkal ne tüy ne yapı terlik gibi kuşlar. 1000 sene takip edilse ne olur. damızlık bakmak kolay bi iş değil bunu herkes yapamaz ve yapamıyor da. ırk takibi sadece bu bunun yavrusu demekle olmaz. şal renginden tüy kalitesinden kemik yapısından duruşundan gaga hamrasından daha bir sürü özelliği yan yana koyarak yapılır. kuşun soyunun bilinmesi yabiki önemli ama takibi ve vasıfları daha da önemli bence.

Herkesin kuşu ilk önce kendisine güzel gelmeli... sonra o kuştan zevk alacakki beslesin...yani ben sitelerde bir çok soy takibi yapılan ve gerçekten çok güzel oynarları beğenmiyorum ama bazılarıda gerçekten çok güzel geliyor gözüme yani anlatabiliyormuyum....bazıları dediğiniz gibi terlik gibi kuşlar besliyorlar ama adamın hoşuna gidiyorki besliyor yani bence karşı tarafada biraz saygı göstermek lazım kalkıp adama bunlar patates kuşlar bunlara boş yere yem veriyorsun dedimi karşılıklı gerginlikler doğuyor...ama adamda kalkıp ben bunların soy takibini yapıyorum yok bunlar on numara kuşlar dedimmide biraz acayip oluyor :D

Saygılar

raufsadi' Alıntı:
meraba arkadaşlar,
söylediklerinizin çoğuna bende katılıyorum. kuş oynar gibi uçuyor diye oynar olmaz bide şu var çoğu kuşçu kuşlarım şuraya dayanıyor der ama kuşlarda bişey yok ne eşkal ne tüy ne yapı terlik gibi kuşlar. 1000 sene takip edilse ne olur. damızlık bakmak kolay bi iş değil bunu herkes yapamaz ve yapamıyor da. ırk takibi sadece bu bunun yavrusu demekle olmaz. şal renginden tüy kalitesinden kemik yapısından duruşundan gaga hamrasından daha bir sürü özelliği yan yana koyarak yapılır. kuşun soyunun bilinmesi yabiki önemli ama takibi ve vasıfları daha da önemli bence.

rauf bey söylediklerinize katılıyorum bize bunları anlatmaya çalışıyoruz ama. bazı arkadaşlar veya veya kendini oynardan anlayan biri gibi göstermeye çalışan kişiler ekledikleri resimlerdeki veya ellerindeki kuşları oynar budur sitede tanıtıp insanları yönlerdirmelere karşıyız veya resim ekleyip iste stanadartlara uygun bunlardır demek çok yanlış.sizin gibi bende aynı görüşteyim ırk takibi dediğiniz gibi bu yavrusu bu kızı bu torunu demek degil.takip sizin söylediğiniz gibi yani daha dogrusu gerçek oynarcıların yaptığı gibidir.sanal kuşları veya hayal ustaların kuşlarını bunlar kraldır bunlar güzeldir diye tanıtıp neye benzedikleri bile belli olmayan kuşları tanıtmak degil güzel olanı hakkı olanı tanıtmak lazım.

bursa.ist' Alıntı:
raufsadi' Alıntı:
meraba arkadaşlar,

rauf bey söylediklerinize katılıyorum bize bunları anlatmaya çalışıyoruz ama. bazı arkadaşlar veya veya kendini oynardan anlayan biri gibi göstermeye çalışan kişiler ekledikleri resimlerdeki veya ellerindeki kuşları oynar budur sitede tanıtıp insanları yönlerdirmelere karşıyız veya resim ekleyip iste stanadartlara uygun bunlardır demek çok yanlış.sizin gibi bende aynı görüşteyim ırk takibi dediğiniz gibi bu yavrusu bu kızı bu torunu demek degil.takip sizin söylediğiniz gibi yani daha dogrusu gerçek oynarcıların yaptığı gibidir.sanal kuşları veya hayal ustaların kuşlarını bunlar kraldır bunlar güzeldir diye tanıtıp neye benzedikleri bile belli olmayan kuşları tanıtmak degil güzel olanı hakkı olanı tanıtmak lazım.
:haha:

arkadaslar bence guzel bır konu acılıyor..damızlık takıbı yapılan kusların nasıl olması gerektıgı bencede cok onemlı.rauf bey guzel soylemıs..kus suna dayanıyor buna dayanıyor demek pek bır sey ıfade etmıyor bencede.oynarın tuy yapaısı seklı ahlakı ucumu hepsı gozetılmesı gerekır.bunlardan herhangı bırının eksıklıgı o kusu damızlık olmaktan cıkarır bence.oynar kendı soyunun butun ozellıklerını barındırması gerekır.oyuzde oynarın ıcındekı soyları ırkları bılmek gerekır.yoksa falan ustanın, cogu tıcarı amacla uretılmıs ıcınde ne oldugu sır olan kusları bencede bır anlamı yok.sırfgaga buyuk olsun kafa soyle boyle olsun dıye ıcıne alman vb sokulmus bır suru kus var pıyasada.bazılarını 30 40 yıldır soy takıbı yapıldıgı soylenıyor..yapılsa noolcak.kusun ne ıdugu belırsız.tamam sekıl sema guzel .ama hepsı bu.oynar ahlakını tasırmı?oynar gıbı ucarmı?yok! soy takıbı yapılsa seklı semalı guzel olsa ne cıkar yanı...
bence işin aslına eskı ırklara donmek lazım. oynarın saf halını tasıyan, sekıl ,eskal ugruna kırılan kusların aslına donmek lazım.yoksa sadece tuy yapısı gaga yapısına takılırsak oynarcı degıl ,sus kusu bakıcısı oluruz...
saygılarımla..

bu takipleri yapabilmek için en önemli olan soyu eskilere dayan kuşları görmek lazım vede çok iyi bilgi alışverişi yapmak lazım.yanlız şu konuya çok dikkat etmek lazım insanların elinde eski kan kuşlar olabilir ama bu kuşu işlemek önemli takibini yapmak önemli yanlış eşmelerle bozulan çok kuşlar vardır bu kuşun degil bakıcısının hatasıdır.site içinde de çok boş kuş var onun kuşu bunun kuşu diye veya çok iyi kuşlarmış gibi tanıtılmak istenen o yüzden iyisini görmeden bu iyisidir demek çok yanlış ve insanları yanıltan bir durumdur.

önemli olan şudur çıkış noktalarından bu kuşların takipleri yapılmaldır.son besleyicinin elinden degil biri almış ona vermiş o ona vermiş farklı kuşlar girmiş söyle yapmış yanlış eşlemeler yapmış soruncada bilmem şu kana dayanıyor kuş almış başını farklı yönlere gitmiş aslından uzaklaşmış sorunca bu kan deniliyor burda asıl olan asıl çıkış noktalarında bu kuşlar nasıl nasıl bunlar bilinmediği için vede bu insanlar bunları görmedikleri için hem kendilerini hemde çevresindekileri kandırmaktadırlar..

saygılar..

bakılan kuşun damızlık sıfatı taşıması için ırk diyebilmek için renkten desenden ziyade diğer ırklardan kendini ayıran o ırka has özellikler göstermesi esastır. örneğin gagasının çok iri olması tüyünün çok parlak olması tek başına yeterli değildir bence. damızlık diye bakılan çoğu kuş renk haricinde posta kuşundan yabaniden farksız. eskiden kuşları havada eş ederlermiş. uçumuna göre. bu da kuşların eşkallerinin ve bir çok özelliklerinin kaybolmasına sebep olmuş. günümüzde bakılan kuşlar uçum şeklinin yanında eşkal takibi de yapıldığı için eskiden bakılan kuşlardan değişik yapı ve şekildeler bunun bilincinde olmayan yetiştiriciler bunlara kırma diyebiliyorlar. çünkü kuşların sadece uçum özelliklerine bakıyorlar. uçum tabiki önemli fakat bunların ikisini bir arada toplayabilmek önemli olan.

raufsadi' Alıntı:
bakılan kuşun damızlık sıfatı taşıması için ırk diyebilmek için renkten desenden ziyade diğer ırklardan kendini ayıran o ırka has özellikler göstermesi esastır. örneğin gagasının çok iri olması tüyünün çok parlak olması tek başına yeterli değildir bence. damızlık diye bakılan çoğu kuş renk haricinde posta kuşundan yabaniden farksız. eskiden kuşları havada eş ederlermiş. uçumuna göre. bu da kuşların eşkallerinin ve bir çok özelliklerinin kaybolmasına sebep olmuş. günümüzde bakılan kuşlar uçum şeklinin yanında eşkal takibi de yapıldığı için eskiden bakılan kuşlardan değişik yapı ve şekildeler bunun bilincinde olmayan yetiştiriciler bunlara kırma diyebiliyorlar. çünkü kuşların sadece uçum özelliklerine bakıyorlar. uçum tabiki önemli fakat bunların ikisini bir arada toplayabilmek önemli olan.

rauf bey sizinde söylediğiniz gibi uçum özelliği var diye bazı kuşları bunlar ırktır diye tanıtmaya çalışıyorlar insanlarda görmedikleri için yanlış yönlere dogru gidiyorlar.oynar konusunda insanları yanlış bilgilendirip yanlış kuşlara hizmet ediyorlar.sizde resimleri incelemişiniz site içerinde sizin ve de benim kümesimde veya degerli ustaların kümeslerinin yakınından bile geçmiyecek kadar kötü vasıflardaki kuşlar yok bu iyisi yok uçuyor yok kanı şöyle böyle diye yanlış tanıtımlarla aktırılmaya çalışıyor bu oynar kuşunumuza yapılan en büyük kötülüktür bence..

tuncay savcı bırkonuyu tartısmaktan zıyade baska bır dert ıcındesın gıbıme gelıyor..derdın kımle bılmıyorum ama damızlık nasıl olmalı dıye tartısacaksak o konuyla ılgılı seyler yazın.yoksa sıze malzeme olmak gıbı bır nıyetımız yok...konu yıne sacma sapan yerlere gıdecekse..kusura bakma kendıne baska dedıkodu yapcak bırını bul....

maaşallah kuşlar gerçekten çok iyi.Genç olmalarına rağmen çok oturaklı, hoş duruyolar...

bursa.ist' Alıntı:
raufsadi' Alıntı:

rauf bey sizinde söylediğiniz gibi uçum özelliği var diye bazı kuşları bunlar ırktır diye tanıtmaya çalışıyorlar insanlarda görmedikleri için yanlış yönlere dogru gidiyorlar.oynar konusunda insanları yanlış bilgilendirip yanlış kuşlara hizmet ediyorlar.sizde resimleri incelemişiniz site içerinde sizin ve de benim kümesimde veya degerli ustaların kümeslerinin yakınından bile geçmiyecek kadar kötü vasıflardaki kuşlar yok bu iyisi yok uçuyor yok kanı şöyle böyle diye yanlış tanıtımlarla aktırılmaya çalışıyor bu oynar kuşunumuza yapılan en büyük kötülüktür bence..
Peki Tuncay bey hangi kuşlar bunlar.....yani bu bahsettiğiniz resimleri koyupta bu kuşlar şöyledir böyledir diye insanları yanlış yönlendirenler kimler...bakın ben merak ettim şimdi...

Geri