raufsadi
Üye
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
haltbar' Alıntı:Aslında nereye dayandığından ziyade uçuş performansı, yuvaya bağlılığı, yavru bakımı bence daha önemli....zaten oynardan anlayan (tuncay bey sözüm size değil sakın yanlış anlamayın) ilk bakışta kuşun biyerlere dayandığını az çok anlayabilir diye düşünüyorum...aslında yeni yeni görüş sahibi olduğumdan dolayı bu düşüncemi paylaşmak istedim...saygılarımla
haltbar' Alıntı:Dediklerinize bende katılıyorum Tuncay bey...ama ne yazıkki benimde elimde nerdeyse bir kaç takım dört dörtlük oynarlar var ama soyunun nerden geldiğini bilmiyorum yani hangi kandan yada kimin kuşu diye bir şey idda edemiyorum ama bu kuşların güzel bir kandan geldiği ilk görüşte anlaşılabiliyor ve performans olarakta çok güzeller....yani asında kuş göze hitab ediyorsa ve performans iyiyse tabiki besleyen kişiyi tatmin ediyorsa bence sorun yok demektir diye düşünüyorum...ama tabi soyu sopu belli kuşlar tabiki en güzeli...saygılarımla
bursa.ist' Alıntı:haltbar' Alıntı:Dediklerinize bende katılıyorum Tuncay bey...ama ne yazıkki benimde elimde nerdeyse bir kaç takım dört dörtlük oynarlar var ama soyunun nerden geldiğini bilmiyorum yani hangi kandan yada kimin kuşu diye bir şey idda edemiyorum ama bu kuşların güzel bir kandan geldiği ilk görüşte anlaşılabiliyor ve performans olarakta çok güzeller....yani asında kuş göze hitab ediyorsa ve performans iyiyse tabiki besleyen kişiyi tatmin ediyorsa bence sorun yok demektir diye düşünüyorum...ama tabi soyu sopu belli kuşlar tabiki en güzeli...saygılarımla
araştırma yapılarak kuşların soy tabiki yapılabilir.ama benim asıl karşı çıktığım olay site içerisinde bazı kişilerin ekledikleri resimlerdeki kuşların bunlar standartalar uygundur bunlar asıl oynardır diyerek meraklı kişileri yanlış yönlerdirmelerine karşıyım.kendileri iyi kuşları görmedikleri gibi görmeyen insanlarıda veya bu kuşa yeni gönül vemiş kişileri yanlış yönlerdiriyorlar asıl yanlış olan budur.bu kişiler başkalarını degil asıl kendilerini kandırıyorlar.daha önce eklenmiş resimlerdeki kuşları toplayıp bursaya götürseler degerli ve bu işe yıllarını vermiş besleyicelere sunsalar oynar olarak sınıflandırmazlar güler geçerler.
burda resimler derken rauf sadinin kuşlarından bahsetmiyorum yanlış anlaşılma olmasın bu kuşlar takbi yapılarak beslenen kuşlardır.
o yüzden her siyah beyaz kuş besleyen oynarcı degildir..
saygılar..
raufsadi' Alıntı:meraba arkadaşlar,
söylediklerinizin çoğuna bende katılıyorum. kuş oynar gibi uçuyor diye oynar olmaz bide şu var çoğu kuşçu kuşlarım şuraya dayanıyor der ama kuşlarda bişey yok ne eşkal ne tüy ne yapı terlik gibi kuşlar. 1000 sene takip edilse ne olur. damızlık bakmak kolay bi iş değil bunu herkes yapamaz ve yapamıyor da. ırk takibi sadece bu bunun yavrusu demekle olmaz. şal renginden tüy kalitesinden kemik yapısından duruşundan gaga hamrasından daha bir sürü özelliği yan yana koyarak yapılır. kuşun soyunun bilinmesi yabiki önemli ama takibi ve vasıfları daha da önemli bence.
:haha:bursa.ist' Alıntı:raufsadi' Alıntı:meraba arkadaşlar,
söylediklerinizin çoğuna bende katılıyorum. kuş oynar gibi uçuyor diye oynar olmaz bide şu var çoğu kuşçu kuşlarım şuraya dayanıyor der ama kuşlarda bişey yok ne eşkal ne tüy ne yapı terlik gibi kuşlar. 1000 sene takip edilse ne olur. damızlık bakmak kolay bi iş değil bunu herkes yapamaz ve yapamıyor da. ırk takibi sadece bu bunun yavrusu demekle olmaz. şal renginden tüy kalitesinden kemik yapısından duruşundan gaga hamrasından daha bir sürü özelliği yan yana koyarak yapılır. kuşun soyunun bilinmesi yabiki önemli ama takibi ve vasıfları daha da önemli bence.
rauf bey söylediklerinize katılıyorum bize bunları anlatmaya çalışıyoruz ama. bazı arkadaşlar veya veya kendini oynardan anlayan biri gibi göstermeye çalışan kişiler ekledikleri resimlerdeki veya ellerindeki kuşları oynar budur sitede tanıtıp insanları yönlerdirmelere karşıyız veya resim ekleyip iste stanadartlara uygun bunlardır demek çok yanlış.sizin gibi bende aynı görüşteyim ırk takibi dediğiniz gibi bu yavrusu bu kızı bu torunu demek degil.takip sizin söylediğiniz gibi yani daha dogrusu gerçek oynarcıların yaptığı gibidir.sanal kuşları veya hayal ustaların kuşlarını bunlar kraldır bunlar güzeldir diye tanıtıp neye benzedikleri bile belli olmayan kuşları tanıtmak degil güzel olanı hakkı olanı tanıtmak lazım.
raufsadi' Alıntı:bakılan kuşun damızlık sıfatı taşıması için ırk diyebilmek için renkten desenden ziyade diğer ırklardan kendini ayıran o ırka has özellikler göstermesi esastır. örneğin gagasının çok iri olması tüyünün çok parlak olması tek başına yeterli değildir bence. damızlık diye bakılan çoğu kuş renk haricinde posta kuşundan yabaniden farksız. eskiden kuşları havada eş ederlermiş. uçumuna göre. bu da kuşların eşkallerinin ve bir çok özelliklerinin kaybolmasına sebep olmuş. günümüzde bakılan kuşlar uçum şeklinin yanında eşkal takibi de yapıldığı için eskiden bakılan kuşlardan değişik yapı ve şekildeler bunun bilincinde olmayan yetiştiriciler bunlara kırma diyebiliyorlar. çünkü kuşların sadece uçum özelliklerine bakıyorlar. uçum tabiki önemli fakat bunların ikisini bir arada toplayabilmek önemli olan.
Peki Tuncay bey hangi kuşlar bunlar.....yani bu bahsettiğiniz resimleri koyupta bu kuşlar şöyledir böyledir diye insanları yanlış yönlendirenler kimler...bakın ben merak ettim şimdi...bursa.ist' Alıntı:raufsadi' Alıntı:bakılan kuşun damızlık sıfatı taşıması için ırk diyebilmek için renkten desenden ziyade diğer ırklardan kendini ayıran o ırka has özellikler göstermesi esastır. örneğin gagasının çok iri olması tüyünün çok parlak olması tek başına yeterli değildir bence. damızlık diye bakılan çoğu kuş renk haricinde posta kuşundan yabaniden farksız. eskiden kuşları havada eş ederlermiş. uçumuna göre. bu da kuşların eşkallerinin ve bir çok özelliklerinin kaybolmasına sebep olmuş. günümüzde bakılan kuşlar uçum şeklinin yanında eşkal takibi de yapıldığı için eskiden bakılan kuşlardan değişik yapı ve şekildeler bunun bilincinde olmayan yetiştiriciler bunlara kırma diyebiliyorlar. çünkü kuşların sadece uçum özelliklerine bakıyorlar. uçum tabiki önemli fakat bunların ikisini bir arada toplayabilmek önemli olan.
rauf bey sizinde söylediğiniz gibi uçum özelliği var diye bazı kuşları bunlar ırktır diye tanıtmaya çalışıyorlar insanlarda görmedikleri için yanlış yönlere dogru gidiyorlar.oynar konusunda insanları yanlış bilgilendirip yanlış kuşlara hizmet ediyorlar.sizde resimleri incelemişiniz site içerinde sizin ve de benim kümesimde veya degerli ustaların kümeslerinin yakınından bile geçmiyecek kadar kötü vasıflardaki kuşlar yok bu iyisi yok uçuyor yok kanı şöyle böyle diye yanlış tanıtımlarla aktırılmaya çalışıyor bu oynar kuşunumuza yapılan en büyük kötülüktür bence..