Gelin yok olmasına izin vermeyin!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar hemen hemen hepimiz biliyoruz ki ülkemizde yok olmaya yüz tutmuş ırklardan biriside ALABADEM ırkı... Bu ırkın yok olmasını engellemeye çalışan bilinçli abilerimiz de var ama ne yazıkki az geliyorlar yani onlar kendilerine düşeni yapıyolar ama daha fazlası lazım. Gelin bu ırkın yok olmasını engelleyelim....

NOT: RESİMLER TAMAMEN ALINTIDIR. GENELDE H.HÜSEYİN AYDOĞMUŞ ABİMİN KUŞLARI AMA BAŞKA KUŞLARDA VAR ARADA... UMARIM SAHİPLERİ BANA KIZMAZ...

.................SİNAN ÖZTEKİN......................

Ekli dosyalar

• resim078lk7.webp
    resim078lk7.webp
    135.1 KB · Görüntüleme: 1,713
  • resim059a.webp
    resim059a.webp
    153.3 KB · Görüntüleme: 1,644
  • resim057fg7.webp
    resim057fg7.webp
    129.6 KB · Görüntüleme: 1,616
NOT: RESİMLER TAMAMEN ALINTIDIR. GENELDE H.HÜSEYİN AYDOĞMUŞ ABİMİN KUŞLARI AMA BAŞKA KUŞLARDA VAR ARADA... UMARIM SAHİPLERİ BANA KIZMAZ...

Ekli dosyalar

• pic00144.webp
    pic00144.webp
    117.9 KB · Görüntüleme: 1,684
  • img31731.webp
    img31731.webp
    21.7 KB · Görüntüleme: 1,699
  • img0872b.webp
    img0872b.webp
    145.9 KB · Görüntüleme: 1,679

Ekli dosyalar

• img0850m.webp
    img0850m.webp
    110.6 KB · Görüntüleme: 1,643
  • img0843d.webp
    img0843d.webp
    159.3 KB · Görüntüleme: 1,599
  • img0840auh.webp
    img0840auh.webp
    96.3 KB · Görüntüleme: 1,641

Ekli dosyalar

• img0836t.webp
    img0836t.webp
    154.8 KB · Görüntüleme: 1,678
  • img0835e.webp
    img0835e.webp
    182.2 KB · Görüntüleme: 1,662
  • img0832x.webp
    img0832x.webp
    145.1 KB · Görüntüleme: 1,612

Ekli dosyalar

• img0424l.webp
    img0424l.webp
    156.8 KB · Görüntüleme: 1,611
  • img0256i.webp
    img0256i.webp
    246.4 KB · Görüntüleme: 1,678
  • dscn2153gm9.webp
    dscn2153gm9.webp
    40.7 KB · Görüntüleme: 1,599

Ekli dosyalar

• dscn2108dx3.webp
    dscn2108dx3.webp
    10 KB · Görüntüleme: 1,633
  • dscn2069fw2.webp
    dscn2069fw2.webp
    33.1 KB · Görüntüleme: 1,680
  • alemmu5.webp
    alemmu5.webp
    55.3 KB · Görüntüleme: 1,631

Ekli dosyalar

• 87134507gb8.webp
    87134507gb8.webp
    89.4 KB · Görüntüleme: 1,643
  • 123.webp
    123.webp
    67 KB · Görüntüleme: 1,645
elimiz de olsa bakılmaya deger ama yok bizde üretip dagıtmak bulundur mak isteriz ama bizim bursa albadem bulun muyor onun için olsa bakılmaya deger

Eğer bu iş için gerçektende hevesliysen,bakabileceksen Diğer illerden bulabilirsin bu kuşları özellikle Edirne'de tanıdığın varsa kolayca bulabilirsin yada bu sitede rica edebileceğin birisi varsa sana Edirne'den gönderiebiliyorsa göndersin. Önemli olan netice....

...............SİNAN ÖZTEKİN..................

güzel kuşlar ama bulunmuyor orjinali

guzel kardesim tmm kusların neslı tukenmesın ama burda farklı bı boyutta var maddıyat bazılarımz degıl bu kusları almk goremıyoruz bıle ben kendı dgrsız veya 5 lıra denılen kuslarımla mutluyum ha belkı maddı degerı yoktr ama benm ıcn manevı dgrlerı cok yuksek... tabıkı herksn maddı durumu duzgn olck dıye bır sey yok ama bu tarz konular acılınca kendımı daha bi kotu hıssedıyorum sıte yonetıcılerımız ve bı kac abımız bu işi cıddı anlamda severek ve emek vererek yapıyor farkındayım Allah verımlerını artttırsın ama soylemek ıstedıgımıde anlamaya calısın keske bu tarz kuslara herkes sahıp olcak maddıyata sahıp olabılse yanlısm varsa affola.saygılar

valla acık sölemek gerekir se edirneden tanıdıgım yok siteden de edirne tarafların dan rica edebilecegim yok olsa ederim zatreb alabadem için ama maalesef yok

musty2267' Alıntı:
guzel kardesim tmm kusların neslı tukenmesın ama burda farklı bı boyutta var maddıyat bazılarımz degıl bu kusları almk goremıyoruz bıle ben kendı dgrsız veya 5 lıra denılen kuslarımla mutluyum ha belkı maddı degerı yoktr ama benm ıcn manevı dgrlerı cok yuksek... tabıkı herksn maddı durumu duzgn olck dıye bır sey yok ama bu tarz konular acılınca kendımı daha bi kotu hıssedıyorum sıte yonetıcılerımız ve bı kac abımız bu işi cıddı anlamda severek ve emek vererek yapıyor farkındayım Allah verımlerını artttırsın ama soylemek ıstedıgımıde anlamaya calısın keske bu tarz kuslara herkes sahıp olcak maddıyata sahıp olabılse yanlısm varsa affola.saygılar

Çok haklısınız abicim. doğruyu söylemek gerekirse benimde beslediğim kuşların değeri 5 tl-20 tl dir. Ama bu kuşlarda öyle çok uçuk fiyatlarda değilki 20-30 tl falan bildiğim kadarıyla. Hatta Edirne'de kuş dernekler bedavaya bu kuşlardan veriyolar ama tabi öyle herkese değil önce seni incelemeleri lazım eğer iyi, bakacak birisiysen veriyolar.
Birde benim söylemek istediğim illede herkes bu kuştan alsın demiyorum ben bazıları var mesela elinde tek alabadem var gidiyo başka bi kuşla eşlendiriyor o elindeki aladabeminde yok olmasına neden oluyo...
Ayrıca yorumunuz için gerçekten çok teşekkür ederim....

.............SİNAN ÖZTEKİN..............

Bu arada belki bana sorarsınız sen ne yapıyosun peki diye: bende elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorum, çevremdeki kişilere bu ırkı tanıtmaya çalışıyorum ve nasip olursa kısa bir süre sonra bi yerden 1 çift hediye gelecek onlarla başlayıp inşallah alabadem üretimi yapacağım...

..........SİNAN ÖZTEKİN...........

Merhabalar,

Sina bey'e teşekkür ederim öncelikle güzel bir başlık yapmış ve alabadem ırkına olan ilgisi ve hassasiyeti net bir şekilde mutluluk verici ve ortada.

Tüm ilgili arkadaşlara ayrıca teşekkürler.

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
Merhabalar,

Sina bey'e teşekkür ederim öncelikle güzel bir başlık yapmış ve alabadem ırkına olan ilgisi ve hassasiyeti net bir şekilde mutluluk verici ve ortada.

Tüm ilgili arkadaşlara ayrıca teşekkürler.

Ne demek abicim asıl ben teşekkür ederim ki başta sen ve sonra Ertuğrul Y.YILDIRIM abim olmak üzere birkaç abim burda bu güzel kuşun resimlerini paylaştınız ve çeşitli bilgiler verdiniz. Eğer siz bunları yapmasaydınız benim dünyadan haberim olmayacaktı. Beni bilinçlendirdiğiniz için tekrar tekrar teşekkür ederim...

...........SİNAN ÖZTEKİN............

Selamlar
Alabadem ile ilgili yaptığımız çalışmalarda tam ümitsizliğe kapıldığımız anlarda Sinan kardeşimiz gibi bu ırkı tanımak isteyip gerçek anlamda yetiştiriciliğini üstlenmeye meraklı kardeşlerimiz çıkıyor ve bizlerin bu ırkı koruyabilmek ile ilgili yaptığımız çalışlalarımızda ki umutlarımızı tekrar yeşertiyor.

O Kadar farklı ırk arasından kostümü ile (sadece kostum diğer artıları daha belirtilmeden!!) nasılda dikkat çekiyor :buyrun: :buyrun:

Değerli kardeşim Ertuğrul, H Hüseyin Bey Alabadem ırkının tanıtımı ve çoğalması icin vermiş olduğunuz mücadele ve özveri icin kutlarım.Keşke herkes kendi yöresine ait olan yok olmaya yüz tutmuş kuşlarına saip cıksa.SAYGILAR

Selamlar Mehmet abi,
tekço' Alıntı:
Alabadem ırkının tanıtımı ve çoğalması icin vermiş olduğunuz mücadele ve özveri icin kutlarım.Keşke herkes kendi yöresine ait olan yok olmaya yüz tutmuş kuşlarına saip cıksa.
Balıkesir deyince ilk akla gelebilecek güvercin cinsi herkezin malumu Kelebek!!
Aslına bakarsanız Trakya yada özellikle Edirne denincede ilk akla gelebilecek ırklar bizlerin yerli ırkları olan Alabadem ve Makaracılar olmalıdır!!
Ama şöylede üzücü bir gerçek varki;Bölgemizde herşey bir şekilde ticari kaygı ile yapıldığı için (buna güvercin yetiştiriciliğide dahil) bizler gibi birkaç gönüllü ile bu işler nerelere kadar sonuçlandırılabilir orası soru işareti :ne:

Hüseyin'in espiri ile karışık söylediği ama bir o kadarda acı gerçek olan "Burada karga para yapıyor dense onu beslerler" lafı ile konuyu kısaca özetlemek istiyorum.
Sevgilerimle..

cnbc1980' Alıntı:
Selamlar Mehmet abi,
tekço' Alıntı:
Alabadem ırkının tanıtımı ve çoğalması icin vermiş olduğunuz mücadele ve özveri icin kutlarım.Keşke herkes kendi yöresine ait olan yok olmaya yüz tutmuş kuşlarına saip cıksa.
Balıkesir deyince ilk akla gelebilecek güvercin cinsi herkezin malumu Kelebek!!
Aslına bakarsanız Trakya yada özellikle Edirne denincede ilk akla gelebilecek ırklar bizlerin yerli ırkları olan Alabadem ve Makaracılar olmalıdır!!
Ama şöylede üzücü bir gerçek varki;Bölgemizde herşey bir şekilde ticari kaygı ile yapıldığı için (buna güvercin yetiştiriciliğide dahil) bizler gibi birkaç gönüllü ile bu işler nerelere kadar sonuçlandırılabilir orası soru işareti :ne:

Hüseyin'in espiri ile karışık söylediği ama bir o kadarda acı gerçek olan "Burada karga para yapıyor dense onu beslerler" lafı ile konuyu kısaca özetlemek istiyorum.
Sevgilerimle..

Abi valla şu hüseyin abinin söylediği söz cuk diye tam yerine oturmuş.....

...........SİNAN ÖZTEKİN............

Eeee kim ne yaptı bakalım bu güzel ırkın yok olmasını engellemek için?

.......sinan öztekin......

ewet herkez kendi çabalarıyla birşeyler yapmak istiyor ama geçenlerde babaeskide festival vardı.alabademcimlerimizde ordaydı ama 5 kişi bir araya gelipte yarışma veya gösteri amaçlı bir çift ortaya koymamışlar kümesinde olsa ne yazar paylaşmnadıktan tanıtmadıktan sonra saygılarımla.

Evet haklısınız bazı besleyenler var ki yani besliyorlar ama sadece kendileri başkalarını bilinçlendirme çabası yok. Onlarıda öyle kabul edeceğiz... Bize tanıtanlar yeter...

..............SİNAN ÖZTEKİN...............

hüseyin kardeşimin emekleri ve yaptıkları girişimleri takdirle karşılıyorum.harika çalışmaları var. benim yaptığım yorumları yanlış anlamaz inşallah ,göz önünde bulundursun yeter,çalışmalarının devamını herzaman bekliyorum. ve saygılar sunuyorum. MURAT TANRIKULU. "EDİRNE"

Merhabalar,

Öncelikle ben,biz birileri bak bu çocuk bir şeyler yaptı alabadem için desinler diye alabadem için projeler üretmiyorum!Ekibimde de nam peşinde koşan kişiler ego zayıflığı içinde olan kişiler bulunmamakta.Kim bu ırk için ne yaptı sorunuzun cevabı bellidir.FAkat biz bu çalışmaları bizi birileri popiler kılsın diye yapmadık bu böyle biline.

Neden alabademi düştüğü durumdan çıkartmak istedik kısaca!

Her kentin kültürel,sosyal zenginlikleri ve dokuları vardır ve bu zenginliklerle bir bütün olarak benimsenmiş meşhur olmuş bir takım gıda ürünleri,süs ürünleri,tarihsel dokuları ve bölgenin dokusuna ve coğrafi konumuna özgü canlıları vardır.Bu ülkmezin bir çok ilinde bölgesinde çeşitlilik halinde vardır.Bir ilin köpeği meşhurdur bir ilin kedisi başka bir ilin eşeği,güvercini, vb.

Bizim yaşadığımız toprakları incelediğimizde de farklı farklı görsel ve damak tadları ile ön planda olan materyaller vardır.Örnek Tava ciğerimiz,peynirimiz,süpürgemiz vb Trakya(EDirne ile özdeşleşmiş ve simgesi haline gelmiş ürünler mevcuttur).İşte tam bu bağlamda ALABADEM DE verdiğim örneklemelerin içinde yer alır ALMASI GEREKİR !!!Fakat nasıl bu kent ile özdeşleşmiş canlılarda bu örneklemelerin içinde kendine bir yer yapar?

Önce insanlarımız değerlerinin farkında olmaları gerekir ki farklı bölgelerde buna değer versinler!Dolayısıyla bizim tava cigeriğimizin meşhur olduğu kadar ASLINDA alabadem güvercin ırkımızda meşhur ve bize özgü bir kültür ve değerli bir manevi canlı yapı taşıdır.Ben çalışmalarımda önce kendi halkımızın kendi değerlerinin farkında olmasını hedeflemiştim ancak gördüm ki dış illerden gelen talepler bizim yerli halkımızdan daha fazla ve daha duyarlı.

Alabadem bu gün çektiği sıkıntıları Edirne mizin güvercin yetiştirciliğinde ki değerlerinin farkında olmayan duyarsız yetiştirciler tarafından ortaya çıkmıştır bu sıkıntılar.Bu olumsuz durum umarım ileriki yıllarda düzelecek ve daha duyarlı yetiştircilerimiz bu tip çalışamalara katılacak ve destek vereceklerdir.

Yer yüzünde herkes bir çok güvercin ırkı tanır bilir besler.Bu bilinen ve tanınan yetiştirilen kostüm+performans+ahlak yapısı ile ALABADEM İLK BAŞTA YERİNİ ALIR.Tanıdığımız form ırklarını inceleyiniz hiç birinde alabademin ayrıntılı simetrik güzelliği yoktur.Ayrıca performansı,neşeli makarası,yuva sadakati,sahibine karşı sempatisi verdiği keyif haz ,neşeli davranışları hiç bir form ve kostüm ırkında bu kdar şiddetli biçim de yaşanılacağını sanmıyorum.Alabdem başlı başına kostüm ve performans ırklarının KOSTÜM VE PERFORMANS GÜVERCİN IRKLARI ARASINDA YAPI TAŞI örneği sayılabilecek nitelikte ve kabileyte (safkan bir güvercin ırkıdır).Sonradan yapılmamış ve bozulmamıştır ve kimse tam olarak ne şekilde meydana geldiğini bilmemektedir.Bu gün alabadem gibi bir güvercin üretmeye kalksak yapamayız!!!Buda şunun göstergesidir demek ki bu ırk başlı başına kendi saflığında durabilen bir ırk.

ALABADEM bizim güvercin ırk , dokularımızdan bir bütün olarak değerimizdir buna sahip çıkmamak kendi adıma düşünülemez bir hadisedir.

Sevgi ve saygılarımla.

Selamlar,
Sevgili Hüseyin konuya çok net bir şekilde girip yine aynı netlikle özetlemişsin,bence 10 numara bir açıklama ve bilgilendirme olmuş...
H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
Alabademin bu gün çektiği sıkıntılar Edirne mizin güvercin yetiştirciliğinde ki değerlerinin farkında olmayan duyarsız yetiştirciler tarafından ortaya çıkmıştır.Bu olumsuz durum umarım ileriki yıllarda düzelecek ve daha duyarlı yetiştircilerimiz bu tip çalışamalara katılacak ve destek vereceklerdir.
Bu bağlamda konu ile ilgili olduğunu düşündüğüm ve bir yerde karşılaştığım atasözünü yazmak istiyorum;
Abanın kadri yağmurda bilinir
(bir şeyin gerçek değeri (kadri) ona gerçekten ihtiyaç duyulduğu zaman ortaya çıkar)
Her anlamda ki değerlerimize sahip çıkmak dileğiyle...
Saygılar,sevgiler...

Ben "kim ne yaptı bakalım bu güzel ırkın yok olmasını engellemek için?" sorusunu zaten besleyen kişiler gelip hava atsın diye veya ben kendim hava atmak için yazmadım yani burda bi yanlış anlaşılma olmasında... Yazılarınızı özenle okudum. çok güzel yazmışsınız... Bu arada E.Yavuz abi sizde çok haklısınız canlı olan herşey elindekinin değerini bilmez... Balık suyun değerini bilmez, insanda hayatın...

...........SİNAN ÖZTEKİN.............

polllat' Alıntı:
Ben "kim ne yaptı bakalım bu güzel ırkın yok olmasını engellemek için?" sorusunu zaten besleyen kişiler gelip hava atsın diye veya ben kendim hava atmak için yazmadım yani burda bi yanlış anlaşılma olmasında... Yazılarınızı özenle okudum. çok güzel yazmışsınız... Bu arada E.Yavuz abi sizde çok haklısınız canlı olan herşey elindekinin değerini bilmez... Balık suyun değerini bilmez, insanda hayatın...

...........SİNAN ÖZTEKİN.............

Merhaba sinan kardeşim aktardığım yazı genel bir yazı idi üstüne alınma sana hitaben yazılmış bir yazı değildir.Hassasiyetin için teşekkür ederim.Sağolasın.

Geri