GENÇ KUSAKLARA TECRÜBELERİN AKTARILMASINDAKİ ÖNEM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_marik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muharrem Karaderili
Meslek
kamu çalısanı
İlgi Alanı
Kediler
HEPİMİZ BİR ANDA BİR SEYLER ÖGRENMİŞ VE SAHİP OLMUS DEGİLİZ YASADIGIMIZ OLMSUZLUKLARIN GENÇLERİN KUSCU OLACAKLARIN YASAMAMASI İÇİN OLAN BİLGİ VE TECRÜBELERİMİZİ AKTARALIM
BİZLERİN YASADIGINI ONLARA YASATMAYALIM GELECEGİMİZ GENÇLERİ YETİŞTİRMEDE KATKIDA BULUNALIM

SAYGILAR

BEN ; KİMSEYE BİR ŞEY DANIŞAMADIM.BİLEN BİLMİYORUM DEDİ.SÖYLEMEDİ.YALAN YANLIŞ ANLATILDI.HEP EKSİK BİR YAN KALINCA DA KENDİ BAŞIMIZIN ÇARELERİNİ ARADIK.DENEME YANILMALARLA GEÇTİ YILLAR.DOĞRUSUYLA, YANLIŞIYLA.

BİR ŞEYLER BİLİYORSAM GENÇ ARKADAŞLARIMLA HER ZAMAN PAYLAŞIRIM.

[email protected]' Alıntı:
BEN ; KİMSEYE BİR ŞEY DANIŞAMADIM.BİLEN BİLMİYORUM DEDİ.SÖYLEMEDİ.YALAN YANLIŞ ANLATILDI.HEP EKSİK BİR YAN KALINCA DA KENDİ BAŞIMIZIN ÇARELERİNİ ARADIK.DENEME YANILMALARLA GEÇTİ YILLAR.DOĞRUSUYLA, YANLIŞIYLA.

BİR ŞEYLER BİLİYORSAM GENÇ ARKADAŞLARIMLA HER ZAMAN PAYLAŞIRIM.

Bu da ayrı bu büyüklük..büyüksün Türker abi..

BÜYÜKLER ÖĞRETMEZSE; KÜÇÜKLERİMİZ DAHA FAZLA YANLIŞ YAPABİLİR.

'' İYİ ANILMALIYIZ, ARKAMIZDAN GÜZEL SÖZLER SÖYLENSİN.KUŞLARIMIZI DA GÖÇÜP GİDERKEN GÖTÜREMEYECEĞİZ.
FAKAT SAĞLAM ELLERE TESLİM ETMEK ELİMİZDE...YANİ GENÇLERİMİZE.LÜTFEN, BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞALIM.''

NEFES ALAN HER GÜVERCİN HEPİMİZİNDİR.

[email protected]' Alıntı:
BÜYÜKLER ÖĞRETMEZSE; KÜÇÜKLERİMİZ DAHA FAZLA YANLIŞ YAPABİLİR.

'' İYİ ANILMALIYIZ, ARKAMIZDAN GÜZEL SÖZLER SÖYLENSİN.KUŞLARIMIZI DA GÖÇÜP GİDERKEN GÖTÜREMEYECEĞİZ.
FAKAT SAĞLAM ELLERE TESLİM ETMEK ELİMİZDE...YANİ GENÇLERİMİZE.LÜTFEN, BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞALIM.''

NEFES ALAN HER GÜVERCİN HEPİMİZİNDİR.

Bravo sonuna kadar katılıyorum.

Saygılarımla
Osman Uğur KORKMAZ

Böyle bir konuyu açan arkadaşa öncelikle çok teşekkür ediyorum. Tecrübeli olan arkadaşlar tecrübelerini yeni başlayanlara ve genç arkadaşlarımıza aktarma konusunda bence onlardan daha çok istekli olmalılar. Yaşım 28 bu işe ynei başlıyorum yaşları benden fazlasıyla büyük olan abilerimizle bu konularda paylaşımda bulunmaya çalışıyorum bazıları gerçekten yürekten paylaşıyor bazıları da malum mangalda kül bırakmıyor... Tecrübeli abilerimden,kardeşlerimden, arkadaşlarımdan tek ricam yeni başlayan ve çok hevesli olan arkadaşlarımıza her yönden yardımcı olunması.

Arkadaşlar Ben 8yaşımda kuşculuga başladım diyebilirim ozamanlar bizim ordan birinden 3 tane kuş almıştım kuşlar hastaymış öldü ve öldügünü söleyince nasıl ölür hasta degillerdi falan dedi ve babamın arkadaşı bize geldiginde şöle bi kuşa baktı ve bende 3yıl önceden kuş besliyordum dedi ve bu kuşun kanadında ur var dedi o ne dedim yani hastalık dedi. ama kuş ondan pek ölmez bunlarda başka şeylerde vardır dedi ve biz onların ölülerini attık kümesi temizledik kireçledik falan o babamın arkadaşı bana 4çift kuş getirdi bu kuşlara gözün gibi bak dedi bunları kimeseye verme dolandırıcı cok dedi ve kşlar cok oyunluydu alıştırdım falan 3çiftini sattm ve 1çiftinin hayla damarı var bende...
Uzun lafın kısası Yeni başlıyanları hep millet kandırrır
Soru sorarsın yanlış bilgi verir
Bu sitedede öyle bir cok yanlış bilgi var bu sitedeki herşeyi uygulamıycan adam bi üyelik alıyor yalan yanlış konusuyor ben bunlara karşıyım abilerim kardeşlerim biraz fazla oldu ama nese :)

DÜŞÜNCE VE TECRÜBELERİMİZİ PAYLASALIM ARKADASLAR GENÇLERİ KUSCU OLACAKLARI DAHA FAZLA ÖNEMSEYELİM

KATKILAR SUNALIM SİMDİDEN TESEKKÜRLER

SAYGILAR

Merhaba,
Aslında en önemli konulardan biri tecrübe aktarımı. Hem meslek hayatında hem hobilerimizle ilgili sürekli karşımıza çıkan bir konu.Her alanda tecrübeli ve bilgili büyüklerin gençlere yapacakları bilgi aktarımı aynı hataları onları da yapmasını engelleyecek ve bayrağın bir adım ileri taşınmasına vesile olacaktır.
Bu anlamda http://www.kuscular.org çok önemli bir görev üstleniyor.Okumayı seven her hangi bir arkadaş şayet hayvanlara eziyet etmemek gerektiğinin bilincindeyse, forumdan yetiştiricilikle ve kuşlarla ilgili pek çok bilgiye ulaşabilir. Dolayısıyla genç kuşakların aslında öncelikle kendi sorumlulukları olan okuma ve araştırma görevlerini yerine getirmeleri gerekiyor. Okuyup araştırdıktan sonra dahi bilgiye ulaşamadılarsa site üzerinden http://www.kuscular.org/mchat.php#mChat sorularını sorabilirler. Buradaki tecrübeli ve bilgisini esirgemeyen ağabeylerinin deneyimlerinden istifade edebilirler.
Ancak,bazı sorular vardır ki ancak yerinde cevaplanabilir(hiç yavru kuşu başlatmamış bir kişinin yavruyu ilk kez teke düşürmesi,zere giren kuşu nasıl çıkaracağı gibi kuşa göre değişecek sorular). Bu tip sorular için ise yakın çevrelerinde bulunan ve iyi niyetine inandıkları ağabeylerine danışabilirler. Burada tecrübeli arkadaşlara büyük görev düşüyor. Çevrelerindeki meraklı arkadaşların başlayan-başlayacağını umdukları kuşlarını kötülemek yerine nasıl uçuracağı nasıl uçurursa daha iyi olacağı konusunda destek vermeliler.
Yeni kuşaklara tecrübe aktarımında son nokta ise kuş alış verişidir. Tecrübeli iyi kuş yetiştiricilerinin sorumluluklarından en önemlisi bence; seçecekleri gayretine inandıkları bire bir gözlemledikleri gençlere, onların sahip oldukları kuşlardan daha iyi birer yavru vererek hem heveslerini artırmak, hem de iyi kuşa seyislik yaptırarak iyi kuş uçurmayı öğretmek.
Selamlar.
Khalid

Umarim bilgiye acik olur hekez.
youtubeda video vardi adam diyor yakalanan kusun sahibi belliyse verilir bir coguda öyle yapiyor diyor.
ama biri almis kusu 3 liaya baskasina veriyor oda baskasina satiyor..yani burda anlamak gerekki.
seni cekemeyen varsa sahin ve atmacadan büyük düsmanin var demektir.
bu sebebten bir cogu inaniyorum bilgi vermek istemiyor.taktigini uygulamasini kendine sakliyor

ben yeniyim daha 20 yumuratada 10 yavru sag onlarda daha yeme düsmedi
cok gerideyim tecrube sifir 10 sene gecsin yine 0 derim
ve ne zaman su hareket iyi bunu yaparsam bu oluyor desemde.aylar gecince uygulama ise yaramiyor hissi veriyor.

yani bugün uyar yarin uymaya bilir bu sebebten hem cok zaman gecirmek gerek kuslarla hemde cokca bilgi sahibi olacak kapasiteye ihtiyacin olacak.

kendini sitede aktif hisseden ve bilgiye acik olan herkeze ve abilerime cok cok tesekkür ederim

Mechelen' Alıntı:
Umarim bilgiye acik olur hekez.
youtubeda video vardi adam diyor yakalanan kusun sahibi belliyse verilir bir coguda öyle yapiyor diyor.
ama biri almis kusu 3 liaya baskasina veriyor oda baskasina satiyor..yani burda anlamak gerekki.
seni cekemeyen varsa sahin ve atmacadan büyük düsmanin var demektir.
bu sebebten bir cogu inaniyorum bilgi vermek istemiyor.taktigini uygulamasini kendine sakliyor

ben yeniyim daha 20 yumuratada 10 yavru sag onlarda daha yeme düsmedi
cok gerideyim tecrube sifir 10 sene gecsin yine 0 derim
ve ne zaman su hareket iyi bunu yaparsam bu oluyor desemde.aylar gecince uygulama ise yaramiyor hissi veriyor.

yani bugün uyar yarin uymaya bilir bu sebebten hem cok zaman gecirmek gerek kuslarla hemde cokca bilgi sahibi olacak kapasiteye ihtiyacin olacak.

kendini sitede aktif hisseden ve bilgiye acik olan herkeze ve abilerime cok cok tesekkür ederim

S A MUSTAFA KARDESİMİZ OLDUKCA MÜTEVAZİ SEKİLDE DUYGULARINI DİLE GETİRMİŞ İYİ NİYETLİ VE OLGUN DAVRANISINDAN DOLAYI KENDİSİNE TESEKKÜR EDİYORUM TABİ BU UGRAS BİRAZDA SABIR EMEK VEDE ZAMANA DAYALI BÜTÜN BİLNMESİ GEREKENLERİ ÖGRENMEKDE YETMEYEBİLİYOR ASIL OLAN BİLİNENLERİ KUSLAR ÜZERİNDE GÖZLEMLEYEREK EKSİK VE FAZLALIKLARI TAMAMLAYABİLMEKDEN GEÇİYOR BUDA HA DEYİNCE OLABİLECEK SEYLER DEGİL AMA SABRETMEK İSTENİLENE ULASMANIN EN KOLAY YOLLARINDAN BİRİDİR MUSTAFA KARDESİMİN İSTEDİGİ EN İYİLERE SAHİP OLABİLMESİNİ DİLİYOR
SAYGILARIMI SUNUYORUM////DAHA DA ÖNEMLİ OLAN İSE //USTA VEDE YETİŞTİRİCİLER TECRÜBELİLER

KUSCU OLACAKLARA SADECE KAPIYI AÇARLAR KUSCU OLACAKLAR İÇERİ KENDİLERİ GİRMELİDİRLER

öncelikle saygılar ve sevgiler
bende bu işe yeni başlayan biri olarak şunu net bir şekilde biliyorum gerçek kuşcular ihalede dernekte pazarda bulunmuyor kendileri damarı bulmuş yada bulmaya çalışıyor böyle çevremde çok abilerim var ve ben bir kelime demeden önce kırk kere düşünüyorum acaba doğru bir kelimemi ki bu yüzdende genelde susarım ve abilerin arkadaşları ile konuşmalarını dinlerim ve neler yaptığına hangi ilacı neye kullandığına kuşa nasıl seyis verdiğine herşeye dikkat ederim yani diyeceğim siz abilerimizin bu konuda vereceği bilgi bizler için çok değerli ama en büyük işde bizlere düşüyor

:
by.onur_22' Alıntı:
öncelikle saygılar ve sevgiler
bende bu işe yeni başlayan biri olarak şunu net bir şekilde biliyorum gerçek kuşcular ihalede dernekte pazarda bulunmuyor kendileri damarı bulmuş yada bulmaya çalışıyor böyle çevremde çok abilerim var ve ben bir kelime demeden önce kırk kere düşünüyorum acaba doğru bir kelimemi ki bu yüzdende genelde susarım ve abilerin arkadaşları ile konuşmalarını dinlerim ve neler yaptığına hangi ilacı neye kullandığına kuşa nasıl seyis verdiğine herşeye dikkat ederim yani diyeceğim siz abilerimizin bu konuda vereceği bilgi bizler için çok değerli ama en büyük işde bizlere düşüyor

:tamam: :tamam: :tamam: :tamam: :tamam: :tamam:

bence kuşculuğun en büyük eksikliklerinden biri bu
tecrübe aktarımı vallahi çoçukluk yıllarım büyüklerin kuşlarını sokaktan yada uzaktan izlemekle geçti
17-18-19. yaşlarım ise tanınmış namlı kişilerin kuşlarından damar elde etmekle geçti
yani hazırı beslemek tabiri caizse
ama bilgi olmadan olmuyor
elması parlatabilirsen elmastır yoksa kayadan farksız
9 yaşından beridir kuş besliyorum şimdi 24 yaşındayım yeni yeni bişeler öğrenmeye başladım desem yeridir
emek ve sabırsız vallahi olmuyor anca anladım
pazardan da kuş alsak mezattan da
kuşlarıdan 3- çift yavru alıp uçurup deneyip iyi oynayan yada diğerlerinden biraz daha iyi oynayan yavruları ayırmak gerekiyomuş sonra bunlardan tekrar yavru alıp aynı yöntemle biraz daha iyi yavruları ayırıp düğerlerini elemek gerekiyomuş
kümeste 20 yavru alıyosak senede bunlardan 2-3 tanesi biraz daha fazla bişeler yapıyosa diğerlerini elden cıkarmak gerekiyomuş
bi kümes kuşa 2- 3 sene belki de daha fazla emek verip eleyerek daha iyi nesiller elde etmek gerekiyomuş
kuş aramak yerine elimizdekilerden bişeyler cıkarmak gerekiyomuş

eleyerek güzel oyun yapan yavruları tekrar birbiriyle eşleştirip onlardan yavru almak gerekiyomuş
kümes kalitesini kendi çabalarımızla artırmak gerekiyomuş

ben 14 senedir kuş beslerim ancak bunları öğrenebildim
ve büyüklerimden ne kaparsam kardır düşüncesiyle hareket ederim ve bu sitedeki usta gördüğüm kişilerin yazılarını sürekli okurum
saygılarımla

kuscu_marik' Alıntı:
DÜŞÜNCE VE TECRÜBELERİMİZİ PAYLASALIM ARKADASLAR GENÇLERİ KUSCU OLACAKLARI DAHA FAZLA ÖNEMSEYELİM

KATKILAR SUNALIM SİMDİDEN TESEKKÜRLER

SAYGILAR
:tamam:

Geri