GENÇ ÜYELERİMİZ YENİ YETİŞENLER KÜÇÜK KARDESLERİMİZ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_marik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muharrem Karaderili
Meslek
kamu çalısanı
İlgi Alanı
Kediler
ÜYELİKLERİ BOYUNCA NELER ÖGRENMİŞLER

KUSCULAR ORG UN KENDİLERİNE NE KATKILARI OLDU

TAKİP EDİP ÖRNEK ALDIKLARI USTALAR YETİŞTİRİCİLER VARMIDIR

ÖGRENDİKLERİNİ BURADAN PAYLASABİLİRLERMİ

KENDİLERİNİ DAHADA GELİŞTİRMELERİ İÇİN NE BEKLENTİLERİ VAR

DOGRU VE İNANDIKLARINA NASIL KARAR VERİYORLAR

BÜTÜN ÖGRENDİKLERİNİ KUSLAR ÜZERİNDE DE UYGULAYABİLME BECERİSİNİ KAZANABİLDİLERMİ

EKSİKLERİ OLMASI GEREKEN BEKLENTİLERİ VARMI VARSA NELER

BURADAN PAYLASABİLİRMİSİNİZ SİZ BİZLERE BİZLERDE SİZLERE NELER KATABİLMİŞİZ ÖGRENMEK İSTERİZ

SAYGILAR

S.a Muharrem abi , farklı ve güzel bir konu olmuş.Ellerine sağlık.

Öncelikle bu güzel siteyi açmakta emeği hemen bütün herkeze teşekkürlerimi sunarım.
Fakat sadece siteyi açmak yetmiyor tabiki (: Bu güzel siteyi güzel kişilikleri , ustalıkları ve bilgileri ile donatıcak kişiler lazım,o kişilerde var zaten (:

Şimdi konunun asıl amacı ve benim şahsi düşüncelerime gelirsek;
Bu site sadece bana güvercinler hakkında değil , abilik, kardeşlik, dostluk ve paylaşma hakkında da çok şeyler öğretti.
Takip ettiğim her gün yaptıkları yorumları okuyup ve yapacağı yorumları sabırsızlıkla beklediğim kişiler var tabiki.O kişilerin isimlerini verip , "diğer kişilerin yaptığı yorumlar ve düşünceleri yanlış" diye düşünülmesini istemediğim için isim vermek istemiyorum fakat araştıran , bir şeyler öğrenmek isteyen kişiler , o kişilerin yorumlarını okuduklarında fark ediceklerdir kim olduklarını.

Ben oyun kuşu besliyorum.Genelde bu konu hakkında araştırma yapıyorum.Bu konuda da iyi bir kuşun hangi özelliklere sahip olması gerektiği , yavruluktan uçuma kadar ki dönemi , ne zaman uçurulmaları gerektiği , uçuma başladığında verilmesi gereken eğitimleri , oyun sökerken yapılması gerekenler , oyun söktükten sonra nasıl bir şekilde uçurulması gerektiği hakkında genel bir bilgi birikimim oldu.Fakat yinede yeterli değil ve hiç bir zamanda yeterli olmayacaktır.Kendini kandırmayan insan ölüne kadar hayatın her alanında öğrenmek için elinden geleni yapar zaten.

Kendimi dahada geliştirmem benim elimde.Abilerimiz , üstatlarımız bildiklerini ne kadar paylaşırlarsa paylaşsınlar araştırmazsam hiç bir zaman ilerleme sağlayamam.Tek beklentim , üstatlarımızın kulaktan doğma değilde , senelerce emek verdikleri bu işte yaptıkları hataları ve hatalardan edindikleri tecrubeleri bizimle paylaşmalarıdır.

Doğru TEKTİR.Belki üstatlarımızın "doğruya" bakış açıları farklı yollardan gidiyor olabilir ama vardıkları yer "aynı noktada" birleşiyor ise o ba göre doğrudur.Bunuda anlamak isteyenin kolayca anlayabileceğini düşünüyorum.

Benim oyun kuşları için ilk önceliğim iyi bir "seyislik" olduğu için seyislik hakkında çok araştırma yaptım.Ve üstatların bahsettiği bütün konuları aklıma kazıdım.Çünkü oyun kuşunun iyi bir seyisi olması gerekli.İyi bir kuşa iyi bir seyisin verdiği terbiye ve eğitim o kuşu ayrı bir güzel , değerli ve o kuş izleyenine ayrı bir keyif verir.İyi bir seyisin elinde kötü kuş , en kötü ihtimalle kötünün en iyisi olur.
Ve bu seyisliğide kuşlarıma yapmaya başladım.Şu anda hallerinden çok memnunum.Diğer öğrendiğim bilgileride elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum ve iyiye gittiğininde farkındayım.

Bu sitenin ve siz değerli abilerimizin üstatlarımızın neler kattığını saymakla bitiremem.Sizlerden öğrendiğim doğruları da kuşlarıma uygulayarak aldığım artı sonuçları da buradan diğer dostlarımızla paylaşmaktayım.Bu ortamda bulunmaktan çok memnunum.
ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.BİZLERE ÖĞRETTİĞİNİZ BÜTÜN BİLGİLER VE BİZLERİ BURADA KABUL ETTİĞİNİZ İÇİN HAKKINIZI HELAL EDİNİZ.
Saygılarımla...

Ben Bütün Üstatlarda Çok iyi bilgiler edindim küçüklügümden beri kuş nerde ben orda ama bu kadar şey bilmiyodum
kuş uçurmayı , kuş bakımı fln v.s ama ozmnlarda küçüktüm 5 liraya kuş alıyoduk simdi bu siteyi takip ettikten beri
küçüklügüm kuşla geçti ama yani uçurmayı bılmedigimizden fazla uçuramıyoduk.
dikerdim karşı çatıya bide tokken uçuruyoduk kuşlar akşam iniyodu .d
ama yerde besliyodum arkadaşımın bahcesinde besliyoduk ailem kuşlarla ugrasmamı istemiyodu
ben geçen sene 2012 de bu siteyi takip etmeye başladım ve 3 kuş aldım 2 damızlık 1 tane eke ilk başlarda 2 tur atıyodu
2 hafta oldu yanında uçacak kuşda yok akşam kargalar böle baya 1000 2000 tane kuzeye dogru göç ediyolar diktim 1 hafta
peşlerinden alıp uzaklastırdılar öle yavaş yavaş tura bindi uçmaya başladısonra 2 tane kuş indirdim 1 arap 1 beyaz akşama dogru beyaz benim damızlıkların yavrusu ben kuşcudan almıştım adamda yawrusunu komsuya satmıs .d arapda yabanı gibiydi çok güzel kuş çıktı seferli fln maviyle uçurdum 1 saat uçmaya basladırlar ondan sonra ailem kızdı sattım bende
bu arada arapı dün rüyamda gördüm yuvaya dönmüş çok güvenmiştim gelmedi .d

kuscu_marik' Alıntı:
ÜYELİKLERİ BOYUNCA NELER ÖGRENMİŞLER
hastalık tanımları hastlıkları nasıl tedavi edebilecegimi.
KUSCULAR ORG UN KENDİLERİNE NE KATKILARI OLDU
hastalık konusunda bilinçlenmeme katkıda bulundu
TAKİP EDİP ÖRNEK ALDIKLARI USTALAR YETİŞTİRİCİLER VARMIDIR
kuşçu ustası oalrak malesef :S ama besleyici kisi olarak var
ÖGRENDİKLERİNİ BURADAN PAYLASABİLİRLERMİ
birkaç farklı ırkı birbirinden ayırma yöntemi.ilaç ve tedavi yöntemi
KENDİLERİNİ DAHADA GELİŞTİRMELERİ İÇİN NE BEKLENTİLERİ VAR
kuşlar üstünden yoğunlaşmak gibi bir isteğim pek yok bilmem gerekeni bilmem yeterli diye düşünüyorum.(örnek vermek gerekirse forumda taklacı kuş besleyenlerin sadice taklacıların hareket egitim eşleştirme ve taklacıların diğer aile üyelerini şebap miro krem portakal gibi üyelerinin bir standart ve tanımlamalarını bildikleri gibi diğer ırkları pek bilmedikleri gibi)
DOGRU VE İNANDIKLARINA NASIL KARAR VERİYORLAR
araştırarak, görerek
BÜTÜN ÖGRENDİKLERİNİ KUSLAR ÜZERİNDE DE UYGULAYABİLME BECERİSİNİ KAZANABİLDİLERMİ
mantıklı olan bircoğunu uğgulaya biliyorum aşıyı tek kişi oalrak vuramıyorum sadice denemedim.
EKSİKLERİ OLMASI GEREKEN BEKLENTİLERİ VARMI VARSA NELER
-------

BURADAN PAYLASABİLİRMİSİNİZ SİZ BİZLERE BİZLERDE SİZLERE NELER KATABİLMİŞİZ ÖGRENMEK İSTERİZ

SAYGILAR

Öncelikle bu siteye kimin emeği geçtiyse ondan Allah razı olsun ,

Ben kuşlara küçük yaştan beri meraklıyım ama beslemek nasip olmamıştı ,bu siteyi görene kadar.

3 senedir siteyi takip ediyorum kuş nasıl uçurulur ,nasıl eşlenir,iyi kuş, kötü kuş ,hepsini bu sitedeki ustaların yorumlarından ve röportajlarından öğrendim ,

Önceden nerde bi kuş görsem peşine gider gerekirse çatıya bile çıkıp yakalamaya çalışırdım ,ama şimdi kuş beslemeye bi hobi olarak bakıyorum ve kaçan kuş kendi kuşum bile olsa peşine gitmiyorum ,

EMEĞİNİZE SAĞLIK...

Merhaba,
Bende kendi fikirlerimden bahsetmek isterim.
Bir kere kuş nasıl beslenir onu öğrendim burada. Her ne şekilde olursa olsun öğrenmeye de devam ediyorum. Her konuyu istisnasız okuyorum. Fikir verebilirsem veriyorum öğrenmem gereken şeyi öğreniyorum.
Takip ettiğim belirli bir insan yok benim fakat Aykut Bey, Şeref bey aklıma gelen ilk isimler. Onların gerek anlatımı gerek ise bilgisi ve tecrübesi benim için çok önemli.
Öğrendiğim şeyleri yazmam pek uzun sürer :)
Kendimi geliştirmem için ise beklentim abilerimiz daha çok forumda aktif olur deneyim paylaşırsa sevinirim kendi adıma :)
Bana göre doğrularım ve inandıklarım ise forumda güzelce araştırma yaparım. İşime yarayacak tüm bilgileri not alırım. Arasından yapabileceklerim listesini oluşturup uygularım.
Öğrendiklerimin çoğu ise çok işime yaradı.

Bana göre eksik olan ise sitede benim de tekrar etmem yanlışım varsa düzeltmem için;
Bazı tecrübeli kişiler kuşun kanat yapısına bakıp çok güzel dizmiş kanatları diyebiliyorlar, Kuşun duruşundan az biraz atletik formunu anlayabiliyoruz da. Şu kanat boyu kuyruk boyu, kanat dizilimi kanadın üst üste binişinin düzgünlüğü nasıl olmalı gibi güzel bir konu açılsa hem yeni arkadaşlar hemde biz faydalansak fena olmaz.

Forumda biraz da bilgi kirliliği var bana göre. Ona bir düzenleme yapılabilir diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim herkese, öğrettikleri ve öğretecekleri herşeye :)

Bizlerden başka kimsenin bu konu hakkında hiç bir düşüncesi yok sanırım. :hayir:

Ben de aranıza yeni katıldım kuşculuk bir evredir kücükken bir oyuncak bir oyun oluyor yaş ilerledikce elde ettiğin bir başarı bir kus sahibi bir kusu kendine sevdirme becerisi ni yakalmıs oldugunu düşünüyorsun daha ilerki yaşlarda bildikleri ve tecrübe ettiklerini aktarma evresi biz kusculuğa pazarlardan yoz kusları toplayarak başladık hatta cami moru bile besledik ama alıstıramadık tabi doğru camiye geri gittiler :) orta 2 de başladım suan yasım 30 bursa oynarı hariç her türden kuş besledim kuş beslemek diğer hayvanlar ı beslemek gibi olmuyor bir yabancı kusu yakalamak nasıl anlatayım benim mahallemde kus beslemeyen yok denecek kadar azdı mahhaleye yabancı bir kus geldiği zaman herkez kuslarını ucururdu onu yakalamak ve akşam kavede nasıl çektim kusu demek bir marifetti bu işte macera var heyecan var cıkan bir yavruyu büyümesini izlemek onuda ucurmak ve onu bir atmacanın havada kapıp götürmesi 30 günlük bir yavruluk evresinden sonra gözün gibi beslediğin yavruyu alıp giderken arkasından bakmak dram da var bu yolda yok yok güvercin beslemek bir ayrıcalıktır . Siz siz olun kaçan güvercininizi istemeye gitmeyin. saygılarımla.

potasyum permanganatin (permasol) kuslara verildiginde dozaji asmadan bakteri uremesini engelledigini ogrendim :)

Marik abi Öncelikle herkeze selam ve saygılar.
Kuşçular.org ailesine mensup bir fert olduğum için gurur duyduğumu belirtmek isterim.
Forum genelinde insanların birbirini kırdığıda olmuştur yerdiğide olmuştur . Lakin şahsım adına ben 1 kişi hariç kimse ile sıkıntı yaşamadım o kişiyide unuttum gitti.Sonuçta aile içinde de Sıkıntılar olabiliyor.Bu forumda yer alan bir çok eski kuşçuyu Şahsen veyahut Samimi olarak tanırım . İçlerinde Görüşüp konuştuklarımda var Gidip evinde Çayını içtiklerimde var Sadece ismini duyduklarımda var hiç yüzünü görmediğim Ama adını duyduklarımda var.
Bu kadar ustanın çevremizde olması güzel Ki bir çok usta İnternet ile haşır neşir olamayacak kadar Yorgun ve yaşlı Onlarıda bu klasmana dahil edersek Hepsinden Bir çok şey öğrenmişimdir.Bugüne değin Yüz yüze konuşmalarda da Forum üzerinden yapılan Sohbet ve paylaşımlarda da bir çok birikim edindik.
Bu birikimlerin sonucunda Artık çıraklık evresini aşıp Yavaş yavaş kalfalık evresine ulaştığımı düşünüyorum.
Lakin unutulmaması gereken en önemli nokta Şudur.
Bir bardak doluyken üzerine Su konulmaz.İşte bu misaldeki gibi Hocalarından ustalarından bilgi edinmek isteyen Arkadaşlarım var ise öncelikle Bardaklarını boşaltmaları lazım.
Ki dolabilsin.Şahsım adına benim örnek aldığım (Hoca veya usta ne denirse artık )Kişiler pek tabiki var.Ancak ben örnek alırken Kuşlarından ve kuşçuluğundan çok Kendisini örnek alırım.
Taklacı ırkı besliyorum.Örnek aldığım kuşçunun seyisliği 10 üzerinden 10 olsa Kuşları 1 numara olsa Ama Adamlıkta sınıfta kalsa bize ne öğretebilir.
Ben usta olarak benimsediğim kişilerde önce karekter ararım.Ki böylede yaptım ustalardan ne dindik nasıl edindik nerede edindik .Herkez önce neyi nerde edinmek istediğini bilmeli.
Unutmayın kuş uzayada gitse bir insan etmez.
Saygılarımla.

bilgileriniz için teşekkür ederimm
Saygılarımlaa

Selamun Aleyküm.

Unutmayın, Hayatta en önemli şey, bilgidir.
Ben bu forum da, Bildiklerimi öğrettiğimi, Bilmediklerimi Öğrendiğimi Düşünüyorum.

Yeterince açık oldu sanırım,
Saygı ve Sevgilerimle..
Mehmet Ç.

kısa zamanda çok şey öğrendim. öğrendiğim bilgilerin temelini bu site sayesinde yaptım . kısa zamanda pratiğe döktüm şu an geçmişe bakyığımda önceden hiçbir şey bilmiyormuşum diyorum . hemen hemen hepsni bu site sayesinde öğrendim. eskisi kadar takip etmesemde yeni başlayan ve belirli bir çevresi olmayan kişiler için çok faydalı. burdan kuruculara teşekkür ederim . şu an takip ettiğim birisi yok hemen hemen hep aynı şeyler konuşuluyor zaten yeni bir video olursa izliyorum yorumları okuyorum. gençlere tavsiyem okudukları herşeyi bire bir doğtu olarak almasınlar . çünkü bakıyorum insanlar ezbere konuşmayı çok seviyorlar. en öemlisi ne istediğini ve kuş uçurmanın istenilen hayvanları üretmenin 'nasıllının ' peşinde koşmaları. çünkü birşeyler öğrenmeye başlandığında hepsinden daha fazla sabır gerekiyor. öğrendiğim her yeni birşeyde bunu görüyorum öğrenmeye de devam ediyorum .
bir de tavsiyem kimseden kuş istemesinler. kimse tecrübesi olmayan birisine kardeşi dahi olsa iyi kuşunu emanet etmez . çok ısrar ederseniz oyalanmanız için bişeyler verirler. kuş emanet etmeleri için birşeyler öğrendiğinizi görmeleri gerekir. ya da size seyislik yaptırmaya çalışırlar . şu abi bana söz verdi kuş verecek falan diye de heves etmeyin vermezler . niye söylüyorum bunlrı bire bir yaşadım çünkü.saygıdeğer abilerimiz. gocunmuyorum bunlar bana çok şey öğretti. bizi cittiye almayan yaşça büyük sözde ustaların bir kaç defa kapımda kuş izlemeye gelmeleri güzel birşeydi .
bir de aklıma gelmişken sorayım artık piknik yapılmıyor mu ?

Geri