Genel İlaç ve Vitaminler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dogukan cetin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Dogukan Çetin
Meslek
Lise Ögrencisi
İlgi Alanı
Kediler
İyi Geceler kuscular.org sakinleri..
siteden derleyip topladıgım bilgileri bir baslık altında yayınlamak istedim...cogu arkadas arama yapmadan direk konu açıyor..Bu nedenle bu konuyu açma geregi duydum

NOT:Bilgileri bizimle forumda paylasan arkadaslara,abilerimi sonsuz minnettimi sunarım...

Hastalık Tedavileri ve Vitaminler;

HIRILTI: Monodoks -2 gün kullan..
Hıçkırık:Ornitab
UR: DEKORT (iğne) STREPTOMİSİN (iğne)
dekort iğnenin suyu ile streptomisinin tozunu karıştırıp urun içerisine (insülin) enjektörünün 10/1 ni 3 gün vurulduğunda urdan hemen hemen eser kalmıyor

Doz:1cc
Not:Bayılma olabilir...

VİTAMİNLER

ELMA SİRKESİ : 1 lt suya 1 tatlı kaşığı
SARIMSAK : Doğal antibiyotik. Kabukları ayıklandıktan sonra havanda ezilerek 1 lt suya 1 diş atılır.
BAL : 1 lt suya 1 tatlı kaşığı.

1) 1 lt suya 1 diş sarımsak 1 kapak elma suyu karıştırmak (miğde kurtlarını dökmesi için) haftada bir kez
2) arpa(kuşu sıcak tutması için)
3) yarım limonu 2.5 litre suya sıkıp kuşlara vermek. (limon kanı sulandırıyor ve kuşların direncini arttırıyor..)
4) çay posası (ishali kesiyor)
5) yumurta kabugu (kalsiyum destegi için)
6) kendir(kuşları kızıstırması için)
7) toprak ve tuz
8) maydonuzu kaynatıp suyunu içirmek
9) limon rendelemek ekmek kurutup ufalamak
10) darı aspir mısır bugday cekirdek kenevir burcak bezelye fiğ
11) balla pekmezi karıştırıp suyuna katmak(kusu kısın sıcak tutuyor)
12) semiz otu

Benimkilerin bazıları hapşırıyor .s ancak ilaç almam için pazara gitmem lazım ancak şuan gidecek durumda değilim ne yapmam lazım ?

asim123' Alıntı:
Benimkilerin bazıları hapşırıyor .s ancak ilaç almam için pazara gitmem lazım ancak şuan gidecek durumda değilim ne yapmam lazım ?
pazara gitmene gerek yokki...
ornitab ilacını pet shopdaad bulabilirsin..yada kredi kartınız varsa internettende alabilecegini tahmin ediyorum...

ustadım bılgılerın ıcın cok tesekkurelr cok faydalı oldu bı rıcam olcak yarımcı olursanız sevınırım bu naturalın bıtkı suyu ılacını nerden bulurus (:

Dekort iğne olayını bir türlü anlayamadım... streptomisin aldığınızda yanında içinde toz olan ufak bir şişe ve içinde sıvı ilaç olan bir iğne ampulu geliyor bu ampulu kırıp toz dolu şişenin içine döküp çalkalayarak karıştırıyoruz sonra insülin iğnesiyle vuruyoruz.... bu kadarını gayet iyi biliyorum çünkü denedim oldu uru kuruttu yok etti... yani burda dekort iğne nedir onu anlayamadım... benim gibi ikileme düşen arkadaşlara yardımcı olsun diye bilen bir arkadaşımız açıklarsa iyi olur....saYgılar

3) yarım limonu 2.5 litre suya sıkıp kuşlara vermek. (limon kanı sulandırıyor ve kuşların direncini arttırıyor..) demişsiniz . Ama kuşun kanı sulandığı zaman afedersiniz ama ölme riski olmuyor mu ?

kardes lımon kanı sulandırmıyo aksıne suyun mıkrobunu kırıp ozellıkle kıs mevsımde guvercınlerın bagısıklık sısstemını ve soguk algınlıgınıu krıyıo :)

koksidin ishale iy igeliyor yeşil dıskıyı kesiyor. 3 lt suya 1 koksıdın kapagı 3 gun kullanmalı.( denedim gayete süper çok etkili yöntem)

Herkese selamlar, ilaç konusunda herkesin ayrı tecrübesi alışkanlığı var birinin kullandığı ilaç başka biri tarafından beğenilmiyor.Ben sky ürünlerini kullanıyorum bir arkadaç daha önce kullandığını memnun olmadığını söyledi.Birisi çok iyi dedi neye inanacağımız belli değil.Bazı ilaçların yerli taklit yada merdiven altı imali olduğu söyleniyor burada herkes tecrübe ve birikimlerini paylaşırsa faydalanmış oluruz.geçen bir ilaç tavsiye ettiler baktım ilaçta etlik piliçlerde kullanılır yumurtalıklarda kullanılmaz diyor.yani kısırlık ihtimalivar.
burda paylaşalım yada mesaj olarak bana atın faydalanalım.teşekkürler.

abi bunların hepsini yapsak kuşa bişey olurmu (:

Geri