Genel Sorularım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşlarısewiyorum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Barkın KÜÇÜKSÜRÜCÜ
Meslek
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ
İlgi Alanı
Seçiniz
Arkadaşlar kuşculuğa başlıyorum.Forumdan birçok bilgi öğrendim.Şimdi bazı sorularım var.

1-Öncelikle yetiştirdiğim ırk taklacı .Kümesimde her çift için ayrı ayrı bölmeler olacak(bölmeler en*boy*yükseklik 66*66*40)Şimdi yuvaya bu hafta içind başlıyıcam.Yuva bittikten sonra 4 çift kuş gelecek.Bunların kanatlarını bantlıyıcam.Şimdi yuvaya istediğim zaman girmelerini nasıl sağlıyıcam.Normal kümes olsa kapısını aç yem az azcık girerler ama şimdi kışlar hangi bölmeye gireceklerini nasıl anlayacak.
2-Taklacı oldukları için kuşların performanlarının düşmesini istemiyorum.1hafta bantlı kalsalar kanatları tutulur mu.Yani performansı düşermi?
3-Kuşlar ilk geldiği gün blotic (doğrumu yazdım bilmiyorum) adlı ilaçla banyo yaptıracağım.Kuşların kafaları haricinde suya sokacağım.Sonra yuvaya koyup kurumalarını bekleyeceğim.Sonra kanatlarını bantlayacağım.Bunu yapmamın bir zararı olur mu.(Alışma süresi bakımından)
4-Yem olarak sadece buğday verilecek.8 kuşa ne kadar yem vermeliyim.
5-Kuşların uzun uçması için arkadaşımın birtanesi kuşlar inecekken kapsül tabancasıylam ateş ediyo ve kuşlar tekrar yükseliyo .Bunu bende yapmayı düşünüyorum bir zararı olur mu?

1-Elle yakalayıp koyacaksın.kuşlar senin istediğin değil kendi istedikleri yeri yuva alacaklar kümeste
2-1 hafta bantlı kalma ile birşey olmaz ama 1 hafta da kuş zor alışır taklacı daha da zor önce erkekleri alıştır.
3-ilacın adı doğru alışma ile alakası yok yapabilirsin.
4-alışana kadar yemlik kullan onlar ihtiyacı kadar yiyecektir kanatlarını saldıgında yeme tepki verecek kadar aç bırakırsan çağırdıgında gelirler ne kadar yem kullanacagın sana kalmıs.
5-acemi kuşta öyle birşey yaparsan o kuşu kaçmış bil uzun süre sende duran kuş içinde doğru birşey değil o kuşları fazla elleme ürkek alıştır birtane sopaya siyah poşet bağla salla onlar uçacaktır zaten ama ilk ucuslarında bırak kendileri ucup gelsin kovalarsan geri gelme ihtimali az umarım yardımcı olmusumdur.

1-Kuşlarını kanatlarını bantlayıp sal.Sonra Her takım kendi bölmesini seçecektir ve yuvaya girecektir.Kuşlar istediği yere girdiğinde kuşun kanatlarını aç.Ve kuşları oraya kapat.
2-1 hafta bantlı kalmaları çok iyi değil.Kuşları bantla ,sal ve yuvaya geri döndüğünde bir daha kanatlarını aç
Yoksa kuşlarda berki bir şey olabilir.
3-İlacın ismi ve uygulanma şekli doğru fakat kuşlarının kanatlarını bağlayıp sal.Ondan sonra sabah erken 9-10 arası kuşların suyunu ve yemini verip kuşları kapat.Akşamüstü kuşları yine sal.Yuvaya girmeye yakın kuşları banyo yaptırabilirsin.
4-Yemlik kullanmalısın.Sen onların önüne yemi koy onlar istedikleri kadar yerler.
5-Bence çok yanlış bir yöntem.Evet kuşlar böylece uçabilir ve biz onları seyredebiliriz fakat bu onları son seyredişimiz olabilir.

''Kağan Kaplan''

Peki kaç gün bantlı tutayım hem alışma ve hemde performansının düşmemesi için?

Geri