geniş arazide kuş besliyorum yardım..!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan evo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

evo

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat özarslan
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Selam arkadaşlar.. Ben bayağı geniş bir arazide kuş besliyorum. Şuan elimdeki kuşlardan bazılarını izledim aldım. İdare eder kuşlar. Yalnız arazi geniş olduğu için çok yüksekten bırakıp rahatça sağa sola konuyorlar. Dolayısıyla seferden kaçınıyorlar.. Kümesin 25-30 metre yakınında bir kulube var. Bari onun önüne oynasınlar.. Ne yapacağımı şaşırdım.. Kuşlar mı kalitesiz yoksa alandan dolayı mı ? Fikir verebilirmisiniz .. Yere gelmelerinide geçtim artık ama bari 3-5 sefer yapsınlar.. Kulübenin oraya kuşları nasıl alıştırabilirim.. ?

Merhaba , oynayacak yeri belirleyin misal yesillik alan ise 1X1 metrelik bir alanindaki cimleri felan cikartin tas koyun veya istediginiz gibi tasarlayin.Ve kuslari hergun o bolgede yemleyin , bu oyun kuslari icin cok onemlidir.Oyun kusu sonra orayi hedef noktasi olarak goror ve surekli oraya oynar.

Saygilarimla.

sağolasın ali arkadaşım.. Evet yeşillik alan zaten 4 metrekarelik bir alanda yemliyorum. Yalnız ilk getirdiğimde kuşları yayılmalarına izin verdim hiç aklıma gelmedi şimdi kuşları zaptedemiyorum. Yemden önce yayılmaya koşuyorlar .20-25 metre yayılıyorlar. Ondan olabilir mi? yoksa zaten hergün aynı yerde yemliyorum. küçük bir alana çit yapsam işe yararmı dersiniz. çok moralim bozuluyor çünkü. bi kaç taneside ağaca alıştı zaten..Başka besleyecek yerim yok..

Merhaba , senin isin cidden cok zor cunku bunlar alistimi birdaha eski huyundan vazgecirmezsin veya cok zor vazgectirirsin.Valla ne desem simdi yalan olur ama boylede birakamayacagin icin birseyler yapmaya mecbursun.

1-iclerinden birkactanesi yayiliyor digerleride peslerinden gidiyorlar , bu durumda yayilanlari ya elden cikart yada kanatlarini bagla/cek oyle gezdir ki baska yerlere ucamasinlar ve diger kuslarda bunlarin pesinden gitmeyi onlersin.

2-Artik hepsi alisti diyorsan , en azindan bir iki tanesinin kanatlarini bagla/cek yemledigin bolgeye koy , tabi kuslari hergun ac gezdireceksin ve belirli saatte yemleyeceksinki yerlerini iyice bilsinler.

3-Hepsinin kanatlarini baglayacaksin , bir mudded planladigin programi uygulayacaksin.Misal gunde 1 defa yem veriyorsun aksam saat 6 civari..saat 5 civari cikartirsin gezdiririsn 6 da yemlersen(tabi herzamanki bolgede ve dedigim gibi ufak bir alani diger alana gore farkli olsun) , belki bu sekilde kuslar 1 hafta sonra alisir ve birdaha yayilmazlar

4-hicbiri olmadi ozaman maalesef yapilacak fazla birsey yok.
-ya yavrularini alip onlarla ugrasacaksin(digerlerinin kanatlarini makaslayacaksin ki yavrularda alismasin)
-yada hepsini elden cikartip yeni bir sayfa acacaksin ve bu kez daha dikkatli olacaksin

Ac birakman cok onemlidir , kuslari ac biraktiginda deli gibi yem araralar ve yem gosterdiginde hemen dalarlar.
Eline bir kap alirsin icine yem koyarsin yem sesine alistirirsin..baktin kuslar yayiliyor yem sallarsin hepsi yemlik bolgeye gelirler.Bir diger onemli husus , kuslari gun boyunca gezdirmemen.Gunde birkac saat gezdirirsin sonra kumese sokarsin , tum gun salarsan yayilmalarini onleyemezsin.Tabi birde karinlari tok gezerlerse ozamanda onlemen cok zordur.

belki buradaki ustalarimizin baska fikirleri ve onerileri vardir.
Kolay gelsin sana.

selam arkadasım senin gibi bende genis arazıde kus beslyorum sana tavsıyem hedef yapman kumla yada bıraz tasla kumesın onune bır alan yapman hafıf yukseltmen gerekıyor kus hedefıne gırıp cıksın dıye yoksa kus genıs alanda sıkmaz kendını kafasına göre atar saga sola bırde bu kusların özellıklerınede baglıdır.. zaten her kus yere oynamaz bos alana bunuda unutma zaten öle bos arsada yapısmayıp guzel oynuyorsa guzelını bulmussun demekdır..

merhaba ,oyununu izlediğine göre perdahını almış yani oyun şeklini zaten oturtmuş kuşlardan bahsediyorsun ,yer değiştirmede en zor olan kuşlardır,bence bunlarla kendini sıkacağına yavrularını almaya bak ,zaten yeni aldığın kuşlar değil önemli olan yavrulara ne verip vermediğidir ,hepsi aynı yere konuyor ve sefer yapmıyorlarsa zaten boşalmıştır dolmalarını beklemen lazım :slm:

Selamlar ; ben bu konunun kuşların yayılması ile çok bağlantılı olduğunu düşünmüyorum açıkçası ..
Benim kuşlarımda çoğu zaman açık dolaşma imkanına sahip . Kuşların dolaşması , yayılıp ot toprak vs ile beslenmesi çok faydalıdır hemde kuşların keyfini yerine getirir .
Bir mahsuru olur kuşların sürekli açıkta olmasının ve serbest yayılıp dolaşmasının oda kuşlar pek uçmaya hevesli olmaz .
Bunun dışında kümes önünde uçurmak için hedef yeri hazırlamak o hedefte kuşları beslemek te doğru bir yoldur .
Asıl önemli sorununuz bana göre kuşlarınızla alakalı..
Bazen çatıya terasa , dar yerlere güzel oyun yapan hedefli gelen kuşlar ,, açık alanda bu performansı sergileyemez .Bu kuşun kabiliyeti ile alakalıdır daha çok .
Açık ve geniş alanda güzel oyun yapıp hedefli seferler yapmak ve aynı yere inmek pekçok kuşun harcı değildir ..

Bakın o kuşlarrı uçurup aldığınızı ifade ediyorsunuz , aynı yere götürün yine eskisi gibi oyunlarını yapacaklar çok yüksek ihtimalle ..
İfade etmeye çalıştığım gibi açık alana kuş oynatmak çok zordur, çünki o efsafta kuş bulmak çok zordur ..
Sizin yapabileceğiniz ancak fizksel koşulları düzenlemek ( uçurmak için hedef yeri hazırlamak ve orada beslemek vs ) bunun dışında birde sürekli açık bırakmaz iseniz kuşlar üçmayı özler uçmak için bekler ..
Size başarılar dilerim katkıda bulunmak istedim acizane .. selamlar ..ŞEREF

merhaba bencede her kuş boş arsada oynayamaz misal benim eski kuşlardan uçurduğum bir gök vardı kuşu uçuruyordum yaklaşık bir buçuk saat yuvanın önüne sefer veriyordu ama inemiyordu baya uçtuktan sonra evin hemen yanındaki arsaya sefer veriyordu sonuç mu askıda kalıp takla ata ata hemen oraya iniyordu bende çaresiz gidip kuşu yakalayıp geliyordum :hayir: ama emin ol ki damarı sağlam kuş bulduktan sonra öyle boş arsa arayanlarda çok.yer bulamayıp arsalara taşıma sandıklarıyla kuş götürüp yavruya oyun söktürende var evinin önündeki ağaçları kuş rahatça bassın diye kesenlerde var.zaten işte orda o arsada en iyi şekilde oyun yapacak kuşu bulmakta. sağlıcakla

Geri