GERÇEKTEN GÜVERCİN YETİŞTİRMEYİ BİLİYORMUYUZ.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

tengelli

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kenan tengelli
Meslek
işçi
İlgi Alanı
GERÇEKTEN GÜVERÇİN YETİŞTİRMEYİ BİLİYORMUYUZ SORUSUNU SORMAK İHTİYAÇI HİSSETTİM SEBEPLERİNDEN BİR KAÇINI SAYACAĞIM.SİTEYİ GEZERKEN ARKADAŞLARIN YAZDIKLARINDAN YOLA CIKARAK YAZIYORUM AMA NORMAL ETRAFIMIZDAKİ KUŞÇULARDA ZATEN BÖYLE NEDEN KELEBEK SEVİYORSAK KÜMESİMİZDE KELEBEK KADAR BAŞKA KUŞLARDA VAR.YADA TAKLA KUŞU YETİŞTİRİKEN NEDEN KÜMESİMİZDE BANGO BASKA VAR.AYNİ KÜMES İÇİNDE MARDİN IRKLARIMIZ BİLE BİRBİRENE KARIŞIK ŞEKİLDE KUŞLARIN SAFKANLIĞI BOZULMASIN DİYE YAZAN ARKADAŞLARIN BİLE COĞUNUN KÜMESİNDE KARIŞIKTIR EMİNİM HEPSİ DEMİYORUM.HASTA AYIRMA KÜMESİ SADECE 100 DE 5 İMİZDE VAR. İLAÇ KULLANIMI 100 DE 1İMİZDE VAR VE HEPİMİZ HAYVAN SEVMEYEN KUŞLARI SEVMEZ DİYORUZ AMA BİR KEDİ KUŞUMUZU YEDİĞİNDE ELİMİZDEN GELSE KEDİNİN TARİHİN SAYFALARINDAKİ YERİNİ ALMASINI SAĞLIYORUZ.100 DE 90 NIMIZ KUŞUMUZUN HASTA OLDUĞUNU BİLEREK BAŞKA KUŞÇUYA SATIYORUZ.BAŞKA KÜMESTEKİ KUŞLARIN HASTA OLMASINA İZİN VERİYORUZ.VE GENELİMİZ KENDİ DOĞRULARIMIZI GERÇEKTEN DOĞRU KABUL EDEREK DOĞRU OLAN GERÇEK YARUMLARA BİLE İTİRAZ EDİYORUZ.YADA BİLMEDİĞİMİZDEN DOĞRU OLMAYAN YORUMLARA ABİ SÜPER ANLATMIŞSIN DİYEREK ELİNE SAĞLIK DİYORUZ.VE HATTA HAYVANLARI KAPESİTESİNDEN DAHA AZ BİR ALANA SIKIŞTIRIYORUZ VE BU BENİM KÜMESİM BEĞENDİNİZMİ SORUSUNA YALAN OLARAK SÜPER KARDEŞ GÜLE GÜLE BESLE YAZIYORUZ.PEKİ BİZ BU YETİŞTİRİCİLİKTEN KUŞ SEVGİSİNDEN BAHSEDERKENHAYVANLARA DOĞANNIN VERDİĞİ NİMETLERİ VERİYORMUYUZ.HAYIR VERMİYORUZ.PEKİ SİZ GÜVERCİN SEVER ARKADAŞLARA SORUYORUM BİZ GERÇEKTEN GÜVERCİN YETİŞTİRMEYİ BİLİYORMUYUZ.VE BURDA BANA KATILDIĞINIZ VE KATILMADIĞINIZ NOKTALARI EKLEYECEGİNİZ HUSULARI MÜMKÜNSE CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM.

BİRDE BİR VİDEO SEYRETTİM KUŞUN İNİŞ ANI CEKİLMİŞ VİDEOYA KUŞUN KAPAMA İSTİKAMETİNE DOĞRU O KADAR SERT RÜZGAR ESİYORKİ HAYVAN İNMEK İÇİN SAYISIZ CABA VE TAKLA ATIYOR NERDEN ANLADINIZ DERSENİZ VİDEODA HAYVANIN KANAT SESİNDEN COK RÜZGARIN SESİ DUYULUYOR.PEKİ BİZ NEDEN BAŞKALARINI KANDIRMAYA CALIŞIYORUZ ASIL KANDIRDIĞIMIZ KENDİMİZ DEĞİLMİYİZ. İYİ KUŞ BESLİYEMİYORSAN İYİ YETİŞTİRİCİ OLMADIĞIMIZDAN DEĞİLMİ? SAYGILAR.

İtiraf ediyorum, kuş beslemesini bilmiyorum, kümesim ufak ve dört beş cins kuş karışık ve cok sıkıntısını çekiyorum karışık eşleşiyolar,yer musait olsa 3 tane kumes yapardım;
1.Damızlık kümesi.
2.Bakıcı kümesi,
3.Yavru kümesi.
Bunun yanında 80-80 karantina kümesi olmalı, düşüncesindeyim.

Arkadaşımız gerçekten hassas ve önemli bir konuya değinmiş.
Öncelikle ben bir oynar yetiştiricisiyim yani daha doğrusu yıllardan sonra tekrar başladım.
Gerçek kuşçu henüz olamadım yani gerçek anlamda kuşçu değilim
Ama bu işe emek ve büyük çabalar harcayarak başladım ve bu işe yıllar önce olduğundan daha fazla gönül vererek başladım.
Benim görüşüm gerçek bir kuşçu olmak için iki salmanız olmalı

1. Damızlık salması (ben ilk bunla başladım) yani tamamen kapalı bir ortam yani kuşları hiç uçurmadığınız sadece yavru alabileceğiniz şartlardaki bir ortam.
2. Damızlıktan aldığınız bekar yavruların uçurup performanslarını gördüğünüz salma
3. tabiki bir karantina olmalı her hangi kümes dışı bir bölme olabilir.

Kuşlara doğanın verdiği nimetleri elimden geldiğince düzenli olarak çeşitli yem karışımlarıyla tattırmaya çalışıyorum ve doğanın verdiği nimetlerinde ötesinde bişeyler vermeye çalışmak istediğimde piyasadaki çeşitli vitaminler alıyorum

Ayrıca ilaç konusunda hiç tereddüt etmeden sanki benim çocuklarımmış gibi ilaçlarını hiç eksik etmiyorum

Ve gerçek bir kuşçu bu konuda bilgi alışverişinden korkmamalı ve verdiği emeği paylaşmayı bilmeli. Ben uçurma salmasından önce damızlık salmasıyla başladım ve bundan sonra bir uçurma salması yaptım ve sonrasında damızlığımı kapatmam gerekti şimdi damızlıktaki kuşlarım ve uçurduğum kuşlar aynı salmadalar evet bence farklı cinslerin bir arada olması çok güzel birşey değil ama yinede ben ilk başta uçurma salmama kolay kuşlar olarak bilinen baskalar ve onların çeşitli kırmalarıyla bursalara klavuz olsunlar diye başladım şuan toplamda performans sergileyen 3 tane oynarım var ve bunların yanında mülakat ve çakallarımda var çünkü çakallarıda mülakatlarıda seviyorum ve alıştırmaya çalıştığım oynarları alıştırdıktan sonra baskaları ve diğer kuşları elimden çıkartmayı planlıyorum.

saygılar

bazen öyle kümeslere şahit oluyorum ki kuşların haline acıyorum sağı solu eternitle kapatılmış pislik içinde kümesler ama sitemiz seyesinde profosyonel yetiştiricilik yayılmaya başladı sorulan sorulardan kümes örneklerinden anlayabiliyoruz.

Kenan abi öncelikle böyle önemli bir konuya değindiğin için teşekkürler :) Güvercin yetiştirmeyi biliyorum diyemem çünkü emin değilim doğrusunu söyliyim , bunları söylemek için zaman gereklidir. Tabiki anlam vermediğim durumlar oluyor yanlışlar yaptığımda oluyor tabiki ama kuşlarıma elimden geldiğinden daha iyi bir ortam hazırlamaya çalışıyorum..Bir canlıyı besliyorsak onun yaşaması için ve sağlıklı olması için çaba göstermemiz , onu besleme sorumluluğumuzun olması gerek . Tmm bazı zamanlar kuşlara ilgi gösteremediğim , iyi besliyemediğim günler oldu, ancak hiç birgün bir canlının sorunluluğunu aldığımı unutmadım. Kuşlarım hasta olduğunda iyileştirmek için hertürlü çabayı gösterdim ve çabamın karşılığında bazılarını geç olmadan kurtardım . Şuna inandım birşeyi çok istersen olurmuş :)

Kümes temizliğini her cumartesi aksatmadan yapıyorum , kullandığım vitaminler ise tetra ve dekont kullanıyorum. Minarelli taşlardan veriyorum kuşlara ..

4 salma halinde ayrı kümeslerim vardır..
1 . Damızlıklar için arka tarafta bölme
2. Baska ve bango cinsi kuşların uçulmak için ayrılmış ön tarafta kümesim
3. Posta cinsine ayrılmış bölme ( Dışarı girip çıkmaları için imkan sağladım )
4. Ve Kümesten uzak bir şekilde yapılmış Karantina kümesim vardır ..

Güvercin Yetiştirme hakkında hatalarım varsa lütfen uyarınız ..

Nasıl bir Güvercin yetiştiricisi olduğumu sizlere bırakıyorum :) .. Saygılar Emre

evet ama ben taklacı bakıyorum mesela ama bır cıft bakıcı falan bakarım cunku bazı kuslar yavrularına ıyı bakmıyo o yuzden bırcıtf bakıcı genelde herkezde olur dıye dusunuyorum saygılarımla

Çok güzel bir konu keyifle okudum açan arkadaşa teşekkürler.Ben kısmen güvercin beslemeyi ve yetiştirmeyi biliyorum ve her geçen günde eksiklerimi sitelerimizden ve farklı siteleri ziyaret edip okuyarak öğreniyorum ve bana göre doğrusal payda yer alan bilgileri hayata geçirmeye çalışıyorum her geçen gün yeni bir bilgi ve yetiştiricilik tecrubesi kazanıyorum sonu olmayan bir yolda en çok inandığım şey her kuş hobisiyle ilgilenen kişi hiç bir bilgiyi bir defa da anlayıp kavrayıp alıp uygulamaya geçemez.Bu bir süreçtir bu yüzden de bir nokta da neyi nasıl ve ne kadar bildiğimizi konuşurken diğer yandan da neyden ne kadar nasıl ve ne şekilde bilgi alıp kümeslerimize kuşlarımıza uyguladığımıza bakmamızın yetiştiricilik adına atılmış güzel adım ve yansıma olacağı kanaatindeyim.

Güvercin yetiştirmenin her geçen gün bilinçlice geliştiğini görmek şahsımı sevindirmektedir.Bizler bence sitelerden öğrendiğimiz bilgilerin imkanımız olduğu halde uyguluyormuyuz??? kendimize sormamız gerekmektedir dikkat edersek bir çok arkadaşımızın yazdığı yazılar verdiği bilgilerle kümeslerinin ortamlarını bağdaştıramamaktayım!sanki bazı önemli bilgileri burda paylaşırken sanırım sadece burda kalıyor doğru bulunduktan sonra dahi uygulamaya geçemediğimizi sitemize eklenen resimlerden ve sıkça sorulan hastalık sorularından görmekteyiz!

Bu yazıyı asıl yazma sebebim konu çok güzel bu konuyu konuşurken sizlere tavsiyem hobimizi gerçekleştirirken güvercinlerimizin ve kümes ortamlarımızın sağlığını sağlayabilmek için sitede ki binlerce çok değerli bilgiden hagilerini uyguluyoruz bunu bence kendimize sormak gerekiyor en basit aşı dahi hangimizin kuşun da var kümeslerimize bakıyoruz bir tane düzgün hava girş ve çıkışı yok!vvs vs vs yani eksikler saymakla bitmez benim burda vurgulamak istediğim asıl konu BURDAN ALDIĞIMIZ BİLGİYİ KİMLER UYGULUYOR BENCE bu konunun üstüne gidmemiz gerekmetedir burda yazılanlar bilgilerimiz sanki burda kalıyor gibi çünkü ben resimleri incelediğimde sonuç içler acısı siz bu konuda ne düşünüyorsunuz merak ediyorum. BURDAN ALDIĞINIZ BİLGİLERİ kendi kümeslerinize ve internet ortamından uzakta duran kişilerede aktarmanızı tavsiye ederim eğer olayın temel sorunlarını çürütebilirsek kendimize onu bunu şunu bilmiyoruz değil BİLdİĞİMİZ HALDE YAPMIYORUZ DEMEYİZ evet BİZ BAZI ŞEYLERİ BİLDİĞİMİZ HALDE YAPMIYORUZ olay budur arkadaşlar bildiklerimizi siteden öğrendiklerimizi yapsak baya bir yol kat edeceğimiz gerçeğini savunuyorum.Saygılarımla iyi zamanlarda esenkalın.

Geri