!!!!!!Gereksiz hayvan ATMACA!!!!!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onur198521
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

onur198521

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Uzaklaştırıldı
Meslek
Uzaklaştırıldı
İlgi Alanı
Abi kimse bana edebiyat yapmasın yok doğa kanunuymuş yok çevreymiş yok insan oğluymuş

bırakın bu işleri ben bu atmacalı bi elime geçirsen ücümünün başını elimle koparırım

benim bi beyaz bide ispirto cücüğümü aldı nerdeyse hüngür hüngür ağlayacaktım zaten zar zor yavru alıyoz

şerefsiz kapıyo bu ne iş anlamadım kuş uçuramıyoz bırakalım mı yani kuşçuluğu

S.A Arkadasim....

Cenabi hak yeryüzünde ve yer disinda hic bir varligi sebebsiz yaratmamistir.

Biz kim oluyoruzda bunu sorguluyoruz lütfen dikkatli olalim yanlis cümleler kurmiyalim.Birde samimiyetine inandigim icin sormak istiyorum kac senedir kuscusun ve kactane kusunu atmacaya verdin...

Cevabini bekliyorum insaallah....

arkadaşım şerefsiz sözcüğünü kullanma büyüklerimiz var ayıptır kemal abi güzel yazı yazmış allah razı olsun

bu laflara söyleyebileceğim bişey yok ama sana şunu anlatayım. çinde kominizm döneminde serçeler pirinç tarlalarına zarar veriyor prinçleri yiyor diye öldürülmelerine karar verilir. 15 tane serçe öldürene örnek kominist madalyası ve ödül verilir. kamyonlarla ölü serçe dökülür denizlere nitekim bütün serçeler öldürülür. bir sonrki yıl hiç prinç alamazlar çünkü serçeler prinçleri değil prinçleri yiyem kurtçukları yiyorlarmış. yıllarca hiç pirinç alamazlar. ve serçe üretim tesisleri kurulur.yetiştirilen serçeler doğaya salınır. inşallah anlaşılmıştır.

olumsuz düşünme;, bence bir gününü doğada gezerek geçir. bak çevrene kuşlara , kurtlara her canlıya o ufacık karıncaya bak. o karınca bile kendinden ağır büyük şeyleri nasıl taşıyor niye taşıyor. her canlı hayatta kalmak için allahın ona verdiği görevleri yerine getirir. bunu çok görme.

arkadaşın hiddetini anlayabiliyorum, bende en sevdiğim kuşlarımı kaptığında aynı şeyleri düşünürdüm, silah alacam vuracam, öyle yapacam böyle yapacam diye, bu bir anlık sinirdir yada hakikat gerçeğini unutmadır, abinin dediği gibi yer yüzünde hiç bir canlı sebepsiz yere yaratılmamıştır ki yaratılan her hayvan da Yüce ALLAH ı zikreder, en az zikreden hayvan ise eşşek miş, bene sahi bir kaynaktan öğrendim sizinle paylaşmak istedim, bu "sebeple yaradılanı severim yaradandan ötürü" deyimi her şeyi anlatıyor olmalı, daha çok tefekkür daha az asabiyet diyorum,saygı ve sevglilerimle

Hz.Allah hiç bir mahlukatı sebepsiz yere yaratmamıştır..bu böyle biline ve bir şeyde biline ki :şeytan şöyle demiştir..bir insan sinirlendiği zaman onun sözleri benim sözlerim onun bakışları benim bakışlarımdır... ve durum buyken kalkıpta Hz.Allah ın yarattığı bir mahlukata bu şekilde söylemek uygun değil..herkesin kuşu kendine göre değerlidir ama herkesce değeri belli olan kuşlarımız atmacaya kaptırdık nasip değilmiş dedik ömrü o kadarmış dedik..saygı ve sevgiler..

Bu atmaca bir sizin kuşlarınızı yemiyorki doğadaki yılan,fare vb. gibi zararlı haşeratı da yiyor.O yüzden kimse atmacaya bahane bulmasın zaten bu lafları bizim demeye hakkımız yok bizim kuş uçurduğumuz yerler daha yerleşim yeri bile olmadan oraların sahipleri yabani hayvanlardı biz gelip onların bölgelerine girdik.Asıl atmacaların bize kızması lazım bölgelerini işgal ettik diye.O yüzden onlarla yaşamayı öğrenmeliyiz.

Ha bu arada söyleyim 11 senedir kuş besliyoum çoğunuz benden daha tecrübeli olduğunu düşünür bu konularda hatta diyeceksiniz ki "Sen kaç kuşunu atmacaya kaptırdın da konuşuyorsun böyle?" Cevabım: Benim şu ana kadar atmaca,sansar,gelincik vb. ne kaptırdığım kuş sayısı 150 yi geçmiştir.O yüzden bilmeden kafadan attığımı sanmayın lütfen.

Dikkat ettim yine bol bol edebiyat yapılmış tamam doğanın dengesi böyle ama neden sürekli en sevdiğim ve de en oyunlu kuşları mı alıyo bide gidip direkte nispet yaparcasına mideye indiriyo aslında ben hayvana acıyom
çünkü ben kuşları mı arkadaş dost gibi severim yani onları insandan ayırt etmem

Bu doğayı hep benle mi dengeleyecek bu kuş yeter artık zaten bütün anaçları kırptım bu onlar için eziyet değil mi

uçuramıyım çünkü nereden geldiğini hiç kestiremiyom bi alttan bi üstten kuşa bi darbe vuruyo kuşta tüy bırakmıyo

gerçekten çok kötü bir sahne neyse bırakırım ben bu gidişle kuşçuluğu

Sevgili güvercin dostları hemen hemen her yorumu okumaya çalıştım ve gerçekten çok açıklayıcı bir anlatım içinde herkes düşüncesini güzellikle belirtmiş bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkürederim.

Ben sadece konuyla ilgili şunu söylemek isterim''UÇAN KUŞ KAYIP KUŞTUR''bu şu anlama gelmemelidir o zaman kuş uçurmayalım böyle bişeyde yok uçan kuş kayıp kuştur derken şunu ifade etmek istiyorum.

Bakınız yırtıcı bir kuş bizim alanımıza girmiyor ''biz onun hükümdarlığında güvercin uçuruyoruz''o ki göklerin hakimidir dalış yaptığındaki saatteki hızı 360 km'dir!kaçış yoktur!Belli başlı ırklara arkadan kovaladığı zaman yetişemez ama daldığında ölüm %95 kesindir!

Tabi ki de üzülmemek elde değil yetiştir uçur yem olsun! ama herşey nasip kısmet atmaca alır, kaçar ''havada uçan kuş sahipsizdir derler'' bilmem hiç duydunuz mu?

100lerce kuş atmacaya kaptırmış bir yetiştiriciyim artık inanın atmacanın dalışını seyretmekten zevk almaya başladım eşsiz benzersiz bir av şöleni yapacak hiç bir şey yoktur biraz duygusuzca olacak belki ama bu atmaca dalışlarını bence seyrederek keyif alın ben öyle yapıyorum kuşlarımı alamadığı zamanda çok seviniyorum bir de böyle düşünün ''UÇAN KUŞ KAYIP KUŞTUR''ve kuşçuluğun içinde ''kuşçuluğu kuşçuluk yapan bu tip durumlardır sevgili arkadaşlar''.YARADAN DAN ÖTÜRÜ SEVMEK ŞARTTIR''.

...YARATILANI SEVERIZ YARATANDAN ÖTÜRÜ...

S.A Beyler...

H.Hüseyin arkadasim aciklamalarin icin tesekkür ederim sagolasin.Onur arkadasimiza da gelince kimse senin icin özel konusmadi var olan bir seyi anlatmaya calisti,sen ise buna edebiyat diyemizsin kusura bakma oldumu.Ben sana samimiyetine inandiginm icin soru sordugumu söyledim,fakat sen cevap dahi yazma hassasiyetini göstermedin nediyeyim.

Atmaca hayvanin özelligide bu oda hep sana denk geliyorsa ondan daha kurnaz kus ucurmayi deniyceksin,cünkü biz böyle yapmaya calisiyoruz baska türlü kacis sansin biraz az.Sen ona kafayi taktikca o gelip senden alamaya devam edecektir.

Rabbim hakkinda herseyin hayirlisini versin....

onur198521' Alıntı:
Abi kimse bana edebiyat yapmasın yok doğa kanunuymuş yok çevreymiş yok insan oğluymuş

bırakın bu işleri ben bu atmacalı bi elime geçirsen ücümünün başını elimle koparırım

benim bi beyaz bide ispirto cücüğümü aldı nerdeyse hüngür hüngür ağlayacaktım zaten zar zor yavru alıyoz

ÖFKE TATLI BİR MEYVA GİBİDİR YEMEDEN AĞZINI SULANDIRIR YEDİKTEN SONRA MİDENİ BULANDIRIR.

SAKİN OLMAK LAZIM SEVGİLERİMLE .

:ckmk: Abi Al Bitane Av Tüfeği Geldimi Vur Gitsin.Bak Bir Daha Geliyormu :ckmk:

efkarlı_cocuk' Alıntı:
:ckmk: Abi Al Bitane Av Tüfeği Geldimi Vur Gitsin.Bak Bir Daha Geliyormu :ckmk:

Bir daha bu düşünceni ölç biç bence öyle yaz vuracak olsam ben vururum avcıyım atıcıyım atarım vururum. Hem köydeyim jandarma poliste yok ben neden vurmuyorum. Tahir abi demişki o kurnazsa sen ondan daha kurnaz ol bence sende buna katıl düşün taşın derim ben.

selam arkadaşlar bazı konuştuğumuz kelimelerin ucu tehlikeli yerlere gidiyor uzatmaya gerek yok yaradanın haberi olmadan yaprak kıpırdamaz.boyun eğmekten başka çaremiz yok allah herşeyin hayırlısını versin belki o atmacanın aldığı kuş yüzünden başımıza çok kötü şeyler gelecekti dimi takdiri ilahi.saygılar

onur198521' Alıntı:

Anladık acın büyük de biraz daha düzgün cümleler kurmaya çalış.
Kimse edebyat yapmasın ne demek oluyor.ne demelerini bekliyorsun tamam hadi hepimiz tüfeklenelim ve hep beraber atmaca vurma kampanyası başlatalım demelerini.
Bu bir gerçek ne kadar acı olsa da.Buna sende alışacaksın zamanla.
çok eskilerden boşuna söylememişler gülü seven dikenine katlanır diye.
Ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin.Ya da akıllıca davranıp kuşunu kaptırmıcaksın.
Nasıl kaptırmıcam diye soracaksın.bu konular sitemizde mevcut bir çok yöntem var.

yok abi bense onur arkadş haklı bi çokları bence atmaca hakkında samimii diil.tamam anladık doga kanunu ama bizim burda havalimanı görevlileri devlet üretme çifliginden atmaca getirip salıyolar.neymiş degişik kuş türleri uçak motorlarına zarar veriyomuş.ekosistemin kaldıramıyacagı kadar yırtıcı salınıyo bu bölgeye eeee bunlarda besin zincirlerinin en üstü yani düşmanları yok üre babam üre eee sonra burdaki bütün kuşçular tüfekle kuş uçuruyo
ve atmaca buna ragmen kuş alıyoo bizden.tabi kuşçu arkadaşlarda acımıyo geldimi indiriyolar bu bi savaşş...

bu dünyaya gereksiz olan bir varlık varsa oda insandır. biz değilmiyiz o hayvanların avlaklarını yakan yıkan yok eden atmacalar keyfindenmi şehirlerimize kadar geliyor. koskoca ovalarda meralarda av doluda bizim kuşlarımızamı göz dikiyor. açlık her canlıya herşeyi yaptırır. dünyada insandan başka birşey kalmayınca bizede saldırırlar. verdiğimizden fazlasını alıyoruz dünyadan. yetişkin bir insanın dünyaya verdiği yıllık kirlilik ve zararı karşılamak için her yıl 23 ağaç dikmesi gerektiğini biliyormuydunuz. yani 24 tane diken bir tane ağaç dikmiş oluyor fazladan. varsa yoksa yok et katlet birşey kalmayınca neyi yok edeceğiz bakalım.

Demekki benim ölmem lazim arkadasim tam orman dibinde yasiyorum ve asagi yukari hergün bir kus atmacalar tarafindan gidiyor o yüzden bir kac gün salmiyorum kuslari

Sana bir fikir vereyim atmaca alistigi yere her zaman gelir eger kuslarini bir hafta falan salmazsan bakar burada bana ekmek yok der bir daha ugramaz ama yakinda yuvasi varsa is degisir tabiki o zaman sen kusculugu birakacaksin demektir
Her hayvanin bir yarari vardir dogaya sen söyleyebilirmisin güvercinin ne yarari var bu dogaya ?

tortor' Alıntı:
yok abi bense onur arkadş haklı bi çokları bence atmaca hakkında samimii diil.tamam anladık doga kanunu ama bizim burda havalimanı görevlileri devlet üretme çifliginden atmaca getirip salıyolar.neymiş degişik kuş türleri uçak motorlarına zarar veriyomuş.ekosistemin kaldıramıyacagı kadar yırtıcı salınıyo bu bölgeye eeee bunlarda besin zincirlerinin en üstü yani düşmanları yok üre babam üre eee sonra burdaki bütün kuşçular tüfekle kuş uçuruyo
ve atmaca buna ragmen kuş alıyoo bizden.tabi kuşçu arkadaşlarda acımıyo geldimi indiriyolar bu bi savaşş...

Bir tane küçük kuş koca uçağı düşürebiliyor bunu biliyormuydun.Ve o uçağın içinde birsürü insan var.
yani senin kuşların mı önemli yoksa yüzlerce insanın hayatımı?
sadece yerin dolayısıyla şanssızsın. :hayir:

havalimanına20 km uzaktayım her ay da atmaca salmanın manası nedir arkadaşim açarmısın ne yaniii

tortor' Alıntı:
havalimanına20 km uzaktayım her ay da atmaca salmanın manası nedir arkadaşim açarmısın ne yaniii

Sen ve senin gibiler her ay vurursa atmacayı her ay da salınır doğal olarak.
20 km kuş uçumuyla uzak bir mesafe değil.

anladımda havaalanı faaal diiilki balkes edremitteyim ben bi tek yaz sezonunda ucak gelir bizim buraya.
bak sana bi örnek veriyim senin benim cocugumuz var ve her gün okula giderken önüne biri çıkıyo parasını alıyo ve bi güzel dövüyoo çocuk eve geliyo kan revannn bir dedin olmadı iki dedin olmadı üç yok olmuyo nus ile uslanmayının hakkı kötekmiş.gerçek kuşçu için kuş demek çocugu demek biz bölee gördükkk.bi taklacı kuş kaç ayda yetişiyo deneniyo farkındamısın.uçur tam ne yaptıgını anlıcen atmaca alsın ohh.hadi bi daki yavruu onu uçurdun hadi atmaca alamadan eee baktın tutmamiş hadiii ana babayıı ayır bi daha dene bu kısır döngü sonuç alıncaya dek kaç zaman geçiyoo hesabını et sonra degerlendir bakemmm.......

Allah tarafından yaratılmış bir canlıyı kim nerde gereksiz görüyorsa kendini biraz sınasın kendisinin ne kadar gerekli olup olmadığını bir gözden geçirsin!

Her şeyin doğal bir dengesi var bu dengeyi kimse bozmaya kalkmasın dostlar öldürmek neye olumlu sonuç vermiş ki atamacayı öldürmek olumlu sonuç versin?

Bu konuyu çok gereksiz bir konu olarak görüyorum atmacada,şahinde bir kuştur nerde bizim kuş sevgimiz?

Farzedin ki atamca şahin kalmadı ertesi sene fareler yılanlar evlermizi basacak çocuklarımızı yılanlar ısıracak!fareler kol gibi gezecek bunları hiç hesaba katıyormusunuz siz değerli yırtıcı kuş karşıtları bunları hiç düşünüyormusunuz?!

Bakın bıldırcınları geçtiğimiz seneler de katlettiler ne oldu sonuç keneler kırım keneleri arttı sonuç insanlar ölemeye başladı biraz düşünün sadece!

tamamda bölgenin ekolojisinin kaldıramıyacagı kadar atmacyı üretip getirip o bölgeye salmanın ne anlamı var ekolojiyle oynuyolar
bizde hususi atmaca avına çıkmıyoz yanii yukarıda yazdım bi taklacı kaç ayda denenip yetişiyo bu yetiştiriciler bilir. affedersin ama üç ay emek verip geceli dündüzlü emek verdigim gözüne baktıgım baş almaya başalamış yavrumuda veremem o kursaga hiiiç kusura bakma uçururken geldimi atıyom tüfegi bırakıp giderse ne ala yok direnirse vurmasına atıyom ve indiriyomm yapıcek bişe yoook gözlerine baktıgım yavruları vererm tabi arada kayıplarımız hala oluyo tüfek attıgımız halde ama ne yapalım bu bölge kuşçuları böle kuş uçuruyo hepsi tüfekli atmaca takip etmekten kendi yavrularımızı izleyemiyoz havada........

tortor' Alıntı:
tamamda bölgenin ekolojisinin kaldıramıyacagı kadar atmacyı üretip getirip o bölgeye salmanın ne anlamı var ekolojiyle oynuyolar
bizde hususi atmaca avına çıkmıyoz yanii yukarıda yazdım bi taklacı kaç ayda denenip yetişiyo bu yetiştiriciler bilir. affedersin ama üç ay emek verip geceli dündüzlü emek verdigim gözüne baktıgım baş almaya başalamış yavrumuda veremem o kursaga hiiiç kusura bakma uçururken geldimi atıyom tüfegi bırakıp giderse ne ala yok direnirse vurmasına atıyom ve indiriyomm yapıcek bişe yoook gözlerine baktıgım yavruları vererm tabi arada kayıplarımız hala oluyo tüfek attıgımız halde ama ne yapalım bu bölge kuşçuları böle kuş uçuruyo hepsi tüfekli atmaca takip etmekten kendi yavrularımızı izleyemiyoz havada........

Yolunuz açık olsun.

ATMACADAN NEFRET EDERİM O KADAR BU GÜNDE Bİ TANE GÖĞÜMÜ ALDI MÜTHİŞ OYUNLU BİR KUŞTU

KUŞ YÜKSEKTE TAKLA ATARKEN GEREKSİZ HAYVAN GELİP ÖNCE KUŞA VURDU KUÇ RESMEN HAVADA ASILI KALDI

DAHA SONRA GELİP KUŞA ÖLDÜRÜCÜ DARBEYİ VURUP ALDI VE İNANIR MISINIZ YERDEN 500 600 METRE YÜKSEKTE

KUŞUN KAFASINI KOPARDI KUŞUN KAFASI YAKINIMA DÜŞTÜ SİNİRDEN KAFAYI YİYCEM YA

BEN BU ATMACANIN ***** ***** O KADAR

Kuscular.Org sitesi Güvercinlere gönül vermiş insanların bu alanda bilgi ve birikimlerini paylaşması için açılmıştır. Bütün üyeler bu haklarından ücretsiz olarak yararlanabilmektedir. Bunun gibi bir sitede her kim olursa olsun ve her neye karşı olursa olsun
küfür edemez.
Yönetim tarafından mesajınızdaki argo kelimeler kaldırılmıştır. Ve bu forumdan süresiz olarak uzaklaştırıldınız.

slm kısa ve oz yazım ATMACA kumesınızı patlatan(BOSALTAN)hırsızlardan cok daha ıyıdır cunku atmaca BIR kusu yer HIRSIZ bın kusu yer ve basınızıda belaya sokar cunku calanın pesıne duser kendınıze dusman secersınız sonuc malum olmayacak olumsuz olaylar ama ATMACA ıleGUVERCIN arasındakı... DOGA SAVASIDIR bu..sadece yırtıcılar degıl yerdekı kedı sansar fare ve INSAN..yanı dusmanı cok sansları yoktur sevgılerrr...

Abi en iyisi sen tuzak kur örneğin;elbiseleri astığımız ipe zehirli bir et koy iyice koksun hemen nasıl gelir yer ölür bizim köyde yakalıyorlardı ama bizim gibilerin yakalaması zor sen beni dinle tuzak kur

Geri