geri gelir mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BeowulFz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

BeowulFz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
harun Koçan
Meslek
Lise
İlgi Alanı
Kediler
3 ay önce 1 kuş almısdım kanatlarını makasladım 3 hafta oyle kaldı tabı kusu sadece yere bırakıodm .catının uzerıne bırakmıodum. kanatlarını cekdım uzadı 3 ay olmusdur 3 4 gun catıya koymaya basladım tum kuslarla kuslar catıdaydı son eve ındım 1 2 saat sonra o yokdu gıtmısdı anlamadım eşi gıtmemıs ama gerı gelır mı yada eskı sahıbıne mı doner ? gerı donme şansı varmı ? bugun kaçmıs. Kuş Mavi sinek erkek. bulan yakalayan olursa haber beklerım.

O kus posta ise geri gelmez ümidini kes eski sahibine geri dönmüstür.Taklacı ise geri gelir büyük olasılıkla kafanı takma ggiden gitmiştir gittigi gün bitmiştir:D

:D taklacı mavi sinek zaten ya gelır yada eskı yerını arıyodur . inş gelır dıyelım manıtası varken bu nıe gıttıkı anlamadım ,

kardesım bu kus bnm 6 aydır ucurdugum saraylı kalktı gitti:D ne yapacagı belli olmaz ama eski yerını bulamazsa ve yakalanmazsa emın ol geri gelir.

:D aynen eskı yerını bulamazsa yakalanmazsa gelır inş.

Daha önce şekeri ve limoni satmıştım. 3 ay sonra geri geldiler (ayrı günlerde). 1 ay boyunca her gün ortadan kayboluyorlardı.Hep aynı yöne gidip akşam geri geliyorlardı.Senin kuşunda umarım gelir.Ama 3-4 gün çatıda durması geri gelmesi için zor.Kuş çevresini daha ezberleyememiştir. Saygılar...

hala daha hayattaysa bir ihtimal gelir, ama bir şekilde senin görmediğin vakitlerde kuş havalanıp uçarken yırtıcı bir kuşa yakalandıysa veya kedi vs. gibi bir hayvana yem olduysa, gelmesi imkansız :)

umarım geri döner.

Çatının içerisinde 1 senede dursa dışarı çıktığında kalkıp eski yuvasına gitme ihtimali var çünkü dışarıyı görmemiş.Bazende böyle içerde bekletip dışarı çıkmaya başladığında ilk bir hafta girip çıkar fakat kanat aldığında uzaklaşmışsa yuvasını bulması biraz zor.Veya eski yuvası yakınlardaysa kalktığında geri gitmiş olabilir.

inş geri döner kusta kafa saglamsa geri gelir veya önceki sahibi yakınlardaysa ona gitmiştir bazı kuşlar eşi oldugu halde ucarken baska yerden kus gördümü oraya atıyor öylede olabilir sen yokken ucmaya kalktıysa yakın cevrendeki kusculara konmus olabilir inşallah geri döner selamlar

ne kadar uzaktaysa gelmeme şansı o kadar çoğalır

Eşini terk edip gitmez kaçmamıştır, yırtıcı kuşlar tarafından yakalanmıştır. Uzun süre uçmayan kuş hantallaşır, taklacılar özellikle oyunu fazla olan kuşlar atmaca gibi yırtıcaya karşı çok duyarsız. Ben kelebek besliyorum kuşlarım uçarken kaçak bir taklacı onlara katıldı, gözlerimin önünde atmaca aldı. Daha sonra kendi yetiştirdiğim en iyi uçan damar kuşlarımdan biri kayboldu, demek istediğim kaçıp gitmesi olanaksız.

kardeş o kuştan umudunu kes eşi yumurtada olan ve birde yumurta bekleyen 1 ay besledigimiz 2 erkek eşlerini bırakıp kaçtı çatı kapalı oldugu için etrafı vs. tanıyamıyorlar uçunca yerini bulamıyor etrafta aranıyor ama bulamıyor geçmiş olsun

Geri