lordmozard61
Üye
- Ad Soyad
- hakan kondi
- Meslek
- güvercinci
- İlgi Alanı
- Kediler
Arkadaşlar ben 1.5 ay önce bi arkadaşıma yavru mavi vermiştim bende eke kuş yoktu yavrı güzeldi orj. mardin mavisi bi abim vermişti uçurayım diye bende arkadaşa verdim ondan mardin çok yavruyu söker diye 1 hafta önce gittim izledim kuş 2 saat uçtu çokda güzel oynuyordu arkadaş dedi vereyim diye dedim birazdaha sende kalsın dün iftarımı açarken baktım cama fişekliyo yavru bendeyken kuşları oturduğum katın penceresinde besliyodum olay şöle apartman bizim 4 katlı en üst katın çatı katında ben oturuyorum yattığım yerin pencere kısmına file çekmiştim kuşlarla beraber yatıyoduk yani camı açında kuşlar fırlıyodu çatıyla pencereye bide kalas koymuştum damızlıklar uçmadan gezebiliyolardı benim kümesime giren kuş alışıyordu hemen rahat yer diye yavru bendeyken çatıdaydı kuşlar işte yavruyu arka verince bazı sebeplerden dolayı yere indirmek zorunda kaldım.işte geçen iftarı açarken baktım pencereye fişekliyor akşam diye pırıltıda veremedim kuş çatıya konamadı takip ettim karşıda bi büyük bina var 6 katlı oraya kondu dedim sabah işe giderken uçururum kuşları onların yanında durur yarın uçurdum kuşları baktım yok kuş arkadaşa gitti heralde dedim sonra kahvedeyken baktım sokakda 13-14 yaşındakı çocukların elinde kutu var ayakkabı kutusu içinde kuş var anladım getirin dedim bi bakayım baktım benim yavru ayağındaki boncuktan anladım dedim nerden buldunuz sabah yerdeydi dedi aldım ellerinde kuşların yanına koydum kapıyı açtım dışarı çıkıyodu yem yiyodu akşam oldu kuşları uçurdum pırıltı vermek için bu kümesten çıktı havalandı bbenim kuşları indirdim bu hala uçuyor 1.5 saat uçtu ezan okunmasına 20 dk. var izledim bunu yoruldu bizim çatıya kondu dedim hava kararsın gider tutarım sonra baktım kuş havalandı ama kuşu bi izleyin hayran kalıcaksınız kuş kafamızın üstünden gidiyor rengide maviye yabani sanıyoruz yan sokakta yere fişekliyo ezan okunda eve gittim sonra yan sokağa gittim bi abla dedi bitane inşaat var boş ortanca katında size doğru bakıyodu ayağında pembe bilezik var doğru dedim aradım etrafı yok şimdi sabah olunca pırıltı vericem ama gine yere konmuş diye korkuyorum busefer hem kedi kapabilir hem başkası yakalıyım satabilir kanatlarını çekebilir vs. sorum şu kuş size yere konarmı yoksa bi çatıda bekliyomudur bunun cevabını öğrenmek içtim açtım konuyu buakdar yazıyı okuyan herkeze teşekkürler
saygılar.
saygılar.