Giden kuşu istemek mi küçüklük geleni boş çevirmek mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar bu konuda sizlerin yorumunu almak istiyorum.. Sizce giden kuşunuzu gittiğine emin olduğunuz birinden istemek mi küçüklük yoksa size gelen kuşu istemeye gelene vermemek mi?

Bence geleni çevirmek ayıp.. Giden kuşun senin için bir değeri vardır belki maddi olmasa da manevi.. İstersin kuşunu ama gelen kişiye yok senin kuşun buraya gelmedi diyip 1-2 hafta sonra o kuşu uçurmak yüzsüzlük bence..

kaçak kuşu yakalayıp kimden geldiğini bilip o kişinin gelip istemesini beklemek ayıp beklemeden ona o kuşun bende olduğunu söyleyip gelip almasını söylemesi gerekir yada kendisi vermesi gerekir..kendisine gelen kuşu yakaladığı halde yalan söyleyip inkar eden şerefsiz bir hırsızdır..başkada ismi yoktur..yakaladığı kuşu kendisinde olduğunu söyleyip vermeyen kişide küçüktür hemde çok küçülmüştür(aralarında bir husumet yoksa)isteyen haklıdır eğer aynısını yapmıyorsa..!!

Ya şimdi iki tarafta mağdur kaçak geliyor bakıyosun çok güzel sahibi geliyor benim kuş geldimi bi yandan vermicem
biyandan versemmi öteki de çok üzgün napsın adam kuşu dandik değil diye arıyor ee nabcaz karşıdaki insaflıysa verir vermezse adam o gün çok mutsuz olur unutmadan
av bulanın kuş tutanın diye bi ata sözü vardı sanki onuda ön plana getirelim

Herkesin kuşu kendine göre değerlidir o yüzden istenmesinde bi küçüklük yok bence..Ben tuttuğumdada eğer eminsem kuşun sahibinin gelen kişi olduguna veririm ne kadar iyi kuş olsada..

Kaçak kuşumun indiği yeri net biliyorsan kesinse kuşuda çok seviyorsam yada iht,yacım varsa kuşumu geri istemekten utanmam isterim adaplı bir dille zira bir emek harcanıyor neticede .. Veirse teşekküredrim hatta kendimi borçlu hissederim altında kalmamak için bir güzellik düşünürüm o yakalayıpta edeple veren adamla hukukumu artırırım .. Şayet vermezse çamurluk etmem neticede iki kanat bir kuyruktur .. Gücenirim belki belki zoruma gider , ama ekimem kalitemi bir kuş için bozmam zaten benim emeğim benim rızam olmadan onda kalsada ona yaramaz .. Oda bana göre makbul bir kuşçu değildir hiç bir surette işim de olmaz birdaha . Ha onun kuşu daha sonra bana geldi diyelim yinede yaptığını koz olarak kullanmam veririm lanetr gelsin bana uzak olsun derim .. Bana gelen kuşu sahibine verme konusu da aynıveririm bana yaramaz başkasının gölü rızası olmayan kuş .. sahibi belli değilse soruştururum şöyle şöyle bir kuş geldi kimin diye .. Tutmam o kuşu .. Lazım değil .. Kuş İki kanat bir kuyruk BANA adamlazım .. selamlarŞEREF

kuşu edebiyle adabıyla istemek de sorun yok isterse yoz olsun isterse değerli olsun adam gibi kuş isteyene herkez verir diye ümit ediyorum. kusun indiğini gördün istedin yok derse bekliyeceksin onun kuşunun gelmesini onun kuşu gelirse v ekapına istemeye ğelirse o kişiye p ğünü hatırlatıp kuşu vericeksin ki yüzü kızarsın utansın. utanmaz ise yakaladığın kuşu vermiceksin yakaladıgını gorse bilse dahi. hani derlerya damına göre muamele öyle yapılması daha dogr uolur bence.

sahsen ben böyle yapıyorum. kuş yakalamadığım takdirde yakaladı ndedii herkezin içinde hırsız dedi 1 hafta sonr akusu kendıliğinden geldi vermedim.kapıam başkasını yolladı ve kuşu ben götürcekmişim onun ayağına kimin kuşu kacarsa kendisi gidip almalı bence.

bence bu istediyse vermek en iyisidir vermesen bile eli bos gondermemek harbi delikanli davranistir boyle firsatlari kacirmamak lazim... tabiiki adamina gore ama bu sekilde baslangic en hayirlisidir turkiyede herkezin sagi solu kuscu kayniyordur onun icin pek kimse boyle degerleri bilmez bana en yakin kuscu 100 KM kimse yok biri gelse ben kus beslicem veya biliyom dese en kral kumesle kus yaparim ona

Bu başlıkla ilgili bir hatıramı palaşmak isterim sizinle.Üç yıl önce yeni sökük bir yavru ekesi kuşum sıkı devresinden çıkmak üzere iken , rüzgarlı bir günde uçurdum ve kuş kayboldu , akabinde bu hayvanı birisinin tuttuğu bilgisini aldım , ancak etti .. Ve bir süredaha geçti olayın üstünden buarad yapılan bir festivalde bu adamda bir stant açmıştı stanttaki kuşlar içinde bahsettiğim kuşumda vardı , görünce tanıdım tabi .. Kuşu ikimizinde ortak tanıdığı olan ancak yakalyan şahhısla benden daha yakın olan bir üçüncü şahıs vasıtası ile ricaettim ve üccreti mukabil istedim fiyat dahi söylemedim vereceği rakama razı olarak .. Ancak teklifime ilgi göstermedi ,bende bu aşamada nazikçe bizzat birazdaha ısrarettim durumu anlatmaya çalıştım zira kuşun henüz sonunu görmemiştim belkide birsüredaha uçunca ben o kuştan vazgeçecektim .. Neyse kuş kıymete bindi ve para ile dahi kendi kuşumu bana vermedi şahıs ( burada şahıs diyorum dikkat ederseniz ''adam'' !! demiyorum ) ve bu olay geçti gitti bende bu şahısla asla dostluk yaad iletişim kurmadı , zaman sonra benimle bağ kurmak için çokça çaba gösterdi halende çaba gösteriyor .. Ama asla bir arada bulunmamız mümkün değil , ... Bu şahıs kuş dükkanı işletiyor ben de imkan olmamsına karşın zorunlu olmadıkça malzeme almamaya çaba harcıyorum çıkma kuşları çoluk çocuğa dağıtıyorum , aslında yem karşılığı o nun dükkanıda bırakmak gibi bir ticarete girme şansım var, ve hatta birazda zaruretim de var çünki adam bura da tek . Olsun buna karşın yok ona çıkma dahi yok .. Çoluk çocuğa veri yorum o da bunları toplamak için tepiniyor .. İşte o şahsın bu ve benzer hamlıkları burada bu şahsı büyük ölçüde basitleştirmiş , ve benimde elimde çok iyi kuşlar bulunmadığı dönemlerde dahi , sadece kuşçuluk adına karakterli duruşum sebebi ile , çokta bana göre hak etmediğim ( zira çokta eksikleri olan bir insanım) bir alaka ve itibarla anıllıyorum .. Saygı ve sevgi ile insanların güveni ile karşılanıyorum .. Bu zaten bana yerter dediğim gibi kuş bahane nedir ki iki kanat bir kuyruk .. bunu sürekli söyküyor ve bu fikrimi canlı tutmaya , anlamlı kılmaya çaba harcıyorum .. SelamlarŞEREF

benimde bir anım var konu hakkında, hemen 2- sokak ötedeki birine indi kuşum, gittim kapısına istedim, bana gelmedi dedi. peki dedim döndüm geri. ve o gün bugün isterse milyar olsun gitmedim peşine,
ama insanlar kapımıza geldi boş çevirmedik,

''birisinin kapısına gitmek hiç hoş olmuyor gerçekten, benim kapıma gelip ıslık çalanlardan nefret ediyorum hele, o yüzden kimsenin kapısına gitmem''

slm arkadaşlar bence her ikiside beni üzüyor kuşumuzun başk ayere<gitmesi ama giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir favari bir söz olurdu ama vermemekte küçüklük saygılarımla

Geçende 3 tane geldi Bir mavi, bir miski ve birde kaplama miski..Yakaladım kuslarımdan ayrı bir gun besledım özel genıs buyukce bır kolıde tuttum ve sahıbının kardesıne kuslar bende kümesı actıgımda gelır alır dedım..sonra beklemedım kolıyı aldım götürdüm bizzat ben verdim...Büyüklük budur..İstemekte küçüklük sayılamaz..

şeref' Alıntı:
Bu başlıkla ilgili bir hatıramı palaşmak isterim sizinle.Üç yıl önce yeni sökük bir yavru ekesi kuşum sıkı devresinden çıkmak üzere iken , rüzgarlı bir günde uçurdum ve kuş kayboldu , akabinde bu hayvanı birisinin tuttuğu bilgisini aldım , ancak etti .. Ve bir süredaha geçti olayın üstünden buarad yapılan bir festivalde bu adamda bir stant açmıştı stanttaki kuşlar içinde bahsettiğim kuşumda vardı , görünce tanıdım tabi .. Kuşu ikimizinde ortak tanıdığı olan ancak yakalyan şahhısla benden daha yakın olan bir üçüncü şahıs vasıtası ile ricaettim ve üccreti mukabil istedim fiyat dahi söylemedim vereceği rakama razı olarak .. Ancak teklifime ilgi göstermedi ,bende bu aşamada nazikçe bizzat birazdaha ısrarettim durumu anlatmaya çalıştım zira kuşun henüz sonunu görmemiştim belkide birsüredaha uçunca ben o kuştan vazgeçecektim .. Neyse kuş kıymete bindi ve para ile dahi kendi kuşumu bana vermedi şahıs ( burada şahıs diyorum dikkat ederseniz ''adam'' !! demiyorum ) ve bu olay geçti gitti bende bu şahısla asla dostluk yaad iletişim kurmadı , zaman sonra benimle bağ kurmak için çokça çaba gösterdi halende çaba gösteriyor .. Ama asla bir arada bulunmamız mümkün değil , ... Bu şahıs kuş dükkanı işletiyor ben de imkan olmamsına karşın zorunlu olmadıkça malzeme almamaya çaba harcıyorum çıkma kuşları çoluk çocuğa dağıtıyorum , aslında yem karşılığı o nun dükkanıda bırakmak gibi bir ticarete girme şansım var, ve hatta birazda zaruretim de var çünki adam bura da tek . Olsun buna karşın yok ona çıkma dahi yok .. Çoluk çocuğa veri yorum o da bunları toplamak için tepiniyor .. İşte o şahsın bu ve benzer hamlıkları burada bu şahsı büyük ölçüde basitleştirmiş , ve benimde elimde çok iyi kuşlar bulunmadığı dönemlerde dahi , sadece kuşçuluk adına karakterli duruşum sebebi ile , çokta bana göre hak etmediğim ( zira çokta eksikleri olan bir insanım) bir alaka ve itibarla anıllıyorum .. Saygı ve sevgi ile insanların güveni ile karşılanıyorum .. Bu zaten bana yerter dediğim gibi kuş bahane nedir ki iki kanat bir kuyruk .. bunu sürekli söyküyor ve bu fikrimi canlı tutmaya , anlamlı kılmaya çaba harcıyorum .. SelamlarŞEREF

abi kusculuk aslında insanın icinden gelen bir hayranlık meselesi. kimi mılayarlı kkuşlar beslemeyi sever kimileri kusu ncinsine sekline semalime bakmaz bos vaktıdne onalar abakmayi sever izleyip oyanalmayı severler.kimileri ise nerden ne kazanabilirim ticaretinde oldugu icin artı kgünümüzde kuşculuk denen bir kelime yi lekelemekden baska birsey yapmazlar. gecende bi kusc uabimize denk geldim dişi almanı gelmıs ger ıkuşculugu bırakmıs bi erkek lazı mdedi bende var bende vereyim dedim oda kac para dedi bende ne parası abiyaa paramı alcazz bide senden dedimm kus lazımda 1-2 cift vereyim dedimm işte bu dedii bana sonra yok saol es buldum ben dedi.lazımsa vereyım yedekcılık yapp dedımm yok dedıı sorna muhabet egıttı zamanıdna kus vermıs arklarınaa bedavaya kumesden secmece almsıalr hepsii gelmısler 20 kus 10 kuss gecengu ngıttım su kısıye dedıı kanadı kırı kkusu vercekmıs bana dedı dıyoo dıgerı baska bı sı soylemıss bende hepsıne kaydım dıyoo xD bir kus fotosu gosterdı mkus tekdıı esı varmı yok oo sen soylesene be gulun baan boyle tek kusum va r bi es ayarlasan dıye dedıı 1 kurus para ıstemıyorum bak dedıı es ett beslee ıstersen benım kumeste cogaltayım ıstedıgı nzaman gel bakk all goturr 1 kurus ıstemıyorum dedıı. böyle bir ikus ıstedımmı sımd ıelımzıde kus yoken kus bulupda al abıı kus ıstemıstın guzel kus bulmaya calıstım boyle buldu mdıye verılmezmıı ? kumesındekı kusu beyendınmı al abı senın olsun denmezmii 2 kusu nolsu nsıterse ıstesın ıkısınıde all senın olsun denmezmii . kusun degeri gözetmemeksizinn.......

SELAM
ARKADASLAR KUSURA BAKMAYIN AMA BEN KUŞUM KACTIGI ZAMAN KİMSEYE GİDİP KUŞ İSTEMİYORUM O YÜZDEN KİMSEDE KUŞ İSTEMEYE GELMESİN...GELEN OLURSADA MECBUR VERİYORUM.....
CÜNKÜ KUŞ ZATEN KÜMESİ BIRAKIP GİTMİŞSE BENİM İCİN BİTMİŞTİR.....GERİ GETİRSELER BİLE ALMAM..CÜNKÜ BU KUŞLA BENİM ARAMDA...KUŞA ESKİSİ GİBİ DEGER VERMEM AYNI GÖZLE DE BAKMAM...YAKALAYAN ARKADASA DA AL BESLE DERİM...KIZMAM...
İSTANBUL-BAYRAMPAŞA GİBİ HER TERASTA KUŞ BESLENEN KALABALIK BİYERDE KUŞ BESLESEM SADECE TİP VEYA RENKLİ POSTA UCURURUM....SAYGILAR

pigeon9' Alıntı:
SELAM
ARKADASLAR KUSURA BAKMAYIN AMA BEN KUŞUM KACTIGI ZAMAN KİMSEYE GİDİP KUŞ İSTEMİYORUM O YÜZDEN KİMSEDE KUŞ İSTEMEYE GELMESİN...GELEN OLURSADA MECBUR VERİYORUM.....
CÜNKÜ KUŞ ZATEN KÜMESİ BIRAKIP GİTMİŞSE BENİM İCİN BİTMİŞTİR.....GERİ GETİRSELER BİLE ALMAM..CÜNKÜ BU KUŞLA BENİM ARAMDA...KUŞA ESKİSİ GİBİ DEGER VERMEM AYNI GÖZLE DE BAKMAM...YAKALAYAN ARKADASA DA AL BESLE DERİM...KIZMAM...
İSTANBUL-BAYRAMPAŞA GİBİ HER TERASTA KUŞ BESLENEN KALABALIK BİYERDE KUŞ BESLESEM SADECE TİP VEYA RENKLİ POSTA UCURURUM....SAYGILAR

a.s
Ben kaçan kuşları aslında tam olarak sınava almış oluyorum.. çünkü kuş bu olur bi anda inebilir birine, yakalanır.. Benim için önemli olan devamı yani eğer o kişi uçurduğunda direkmen onun kuşlarıyla uçacaksa 5 para etmezmiş derim.. Ama kuşlarımın geneli kaybolduğu zaman genelde 1 hafta sonra falan geliyor.. Onların geldiğini görmek beni çok mutlu ediyor.. Mesela geçen gün yaklaşık 6 ay önce kaçan kuşum geri geldi.. Kuş geldi hemen kümese girdi en başta anlamadım onun olduğunu ama sonradan tanıdım tabi.. Bizim burda herkes kuşunu istiyor birbirinden bende isterim tabi kuşumu.. Tabi o kuşa karşı belki biraz güvensizlik olur ama sonra kuş uçtukça o güvenimi tekrar kazanır.. Bende esenlerde besliyorum ve durum aynı bayrampaşa gibi her çatıda nerdeyse kuş uçuran var.. Bu yüzden zeki kuş beslemek gerekiyor.. Bunda ırk ayrımı hiç yapmadım 5-6 saat uçan taklacılarımda oldu allaha şükür hiçbir yere gitmedi yine bi o kadar uçan postalarımda oldu.. Kuş zekiyse eğer kaçtığında mutlaka geri gelir tabi uçururlarsa.. Zeki değilsede zaten bana yaramaz deyip geçiyorum..

bizim mahallede kuşçu çok. kural şu havadaki kuş sahipsiz sayılır,kim tutarsa onundur. herkes birbirinin kuşunu tutabilir, kavga-dövüş olmaz.hatta tatlı bir rekabet bile olur,şakalaşırız. birbiriyle samimi arkadaş olanlar ise tuttukları kuşları geri verirler. şahsen ben kim gelip isterse kuşunu geri veriyorum,(daha önce benim kuşu tutup vermeyenler müstesna),benim kuşumu tutan bir arkadaşsa zaten söylemeden getiriyor veya telefon ediyor. bir gün 5 tane kuş yakalamıştım, 4 tanesi arkadaşların çıktı geri verdim. sadece biri bana kaldı. insanlık kuştan daha önemli ama bazen kuşa daha fazla önem verenler çıkabiliyor.

bende şöyle söyleyeyim giden kuş yavru ise her zaman hata payı verır ve o yavru kuşu istemeye giderim ama giden kuş yaşını doldurmuşsa ben kuşu istemem tabi bu benım dusuncem ama başkasının kuşunu yakalarsam ısterse o kus mılyon dolarlık kuş olsun veririm hatta sahibini tanıyorsam kendi elimle gotururum ama abilerim kardeslerim şunu unutmayalım havaya kalkan kuş kuşçunun değildir saygılarımla

MAMAK LI ANKARA LI ARKADAŞLAR BU GÜN CUMA NAMAZI VAKTİNE YAKIN KUŞLARIMI KÜMESE KOYARKEN 3 TANE SAYA-KELEBEK CİNSİ KUŞUM KAÇMIŞTIR. 2 TANESİ TEPESİZ KARA KAFA KARA KUYRUK VÜCUDUNUN ÜSTLERİNDE ÇOK AZ SİYAHLIKLAR VARDIR. BUNLAR EŞTİ.DİŞİSİ YUMURTALAMA AŞAMASINDA İDİ. 1 TANESİ İSE TEPELİ KARA KAFA KARA KUYRUK FAKAT VÜCUDUNDAKİ SİYAHLIKLAR ÇOKTUR. GÖGSÜNDE BEYAZLIKLAR VARDIR. TEPELİ KARABOZALIM ERKEKTİR. TEPELİ KARAKAFA KARAKUYRUK ERKEK KUŞUMU YAKALAYAN OLURSA SATMAK İSTERSE SATIN ALABİLİRİM. yada bu erkek tepeli karabozalıma karşılık piyasa değeri 100 tl ile 200 tl olan yeni yeme düşen EDREMİT KELEBEĞİ TEPELİ TEL KUYRUK kuşumu takas olarak verebilirim. tepeli telkuyruk yavru kuşumu gördüğünüzde bayılırsınız.

Kuşum başka bir yere atarsa bunu kendime zul(ayıp) sayarım..Kuş hasta ise, atmaca vurdu ise yerinden başka yere inmesine toleranz tanınır. Tabı burda yerinden başka yerde dediğim yer bir kuşçu damı, bahçesi değil!

Şahsen atmaca yaralanmaları hariç kuşumun başka bir yere inmesine toleranz göstermem, şükür ki öyle ahlakı bozuk hayvanlarım da hiç olmadı..Pek nadirende olsa senede bir kuş çıkarsa yerime değil başka yere ayağını basan, o hayvanı beslemem! Kaçaktan gelen kuşu tutmam, oyunlu da olsa kovalarım, kuşlarıma çokta iyi oynasa soyunu iyice bilmediğim kuşu karıştırmam! Vehasıl kuşum bir yere düşerse gidip almam, getirirlerse, o hayvanı beslemem, kaçaktan da kuş tutmam!

Selamlar..

İYİDE KUŞUN KALKTIĞI YER KUŞUN İNMESİNE MÜSAİT DEĞİLSE. EVİM TERAS FAKAT HAPİSHANEDEN FARKSIZ. ÜSTÜ KAPALI VE ÇIKINTISIDA 50-70 CM KADAR DA ÇIKINTILI. VE TERASIMIN KÜMES TARAFIDA NAYLON İLE KAPALI. KALKAN KUŞ KALKTIĞI YERİ BİLE GÖREMİYOR. KUŞUN GERİ GELEMEMESİNE BEN BİLE HAK VERİYORUM.BU YÜZDEN TÜM DAMIZLIKLARIMIN KANATLARINI MAKASLADIM.

Ben önceden her gelene kuşunu verdim ancak sonradan baktım bizim kuşlarımız kaçıyor ne getiren var nede yakaladım diyen. Bundan sonra yakın arkadaşlarım hariç kimseye vermiyorum. Güvercini uçurduktan sonra havanın dır kim indirirse kim yakalarsa onundur. Kuşçuysan kuşunu kaçırmayacaksın bu kadar basit.

Benim mesajıma cevap verdiyseniz kusura bakmayın ben kuşumu bedava istemiyorum. Ya fiyatta anlaşırız yada o kuşun yerine elimde bulunan o kişinin de beğendiği kuş ile takas yaparım. Bende tutarsam vermem, kaçarsa istemem.hiç bir kuşa da eşek yükü ile para da vermem.Kuşçuluğunda rajonu budur.Kuşu kaçırdınmı? kaçan kuşunu istiyorsan parasını ödersin alırsın. istenen para kafana ve kesene uygunsa alırsın. uygun değilse güle güle uçur kardeşim dersin. Bizlerde bu sayede hangi kuş damarlı hangi kuş damarsız kanı bozuksa öğrenmiş oluruz.Dikkat ettiyseniz ben tepeli karabozalının peşindeyim. ilk defa kalktığı gibi direk havalandı.bende cuma vakti diye ilgilenemedim.pırıltı bile veremedim kuşa.Ha bu tepeli karabozalı da saya besliyen çoğu kuşçu tarafından çok tutulan bir kuşda değil fakat benim bu kuşlara olan ilgimde 35 yıl önceden geliyor.Ben bu TEPELİ karabozalıları çok seviyorum.Ben Ankara da yaşıyan Egeliyim.Ege den yine bulur getirtirim.Fakat Ankara lılar bu kuşlarıda pek tutmazlarda pek anlamazlarda.kalın sağlıcakla.

damar kuşu sat bi yere.kaçar önce eski evini arar bu arayış bazen 1 hafta kadar sürer.bulamıyacağını anlayınca hangi kümesten kaçtıysa gider oraya iner başka kümeslerden uçan kuşlara bakmaz.bu olayı çok yaşadık o yüzden bi kuş kaçarsa kümesimden başka bi yere teslim olursa o kuş benim için bitmiştir gidip kuşumuda istemem tutan arkadaş güle güle beslesin kümesimden yetişen bi yavru yapsın bunu o kuşun damarını kaybederim.
benim orya gelen kuş olursa kuş tuttuğumu duyururum rengini cinsini söylemem eğer kuşun rengini cinsini bilen olursa veririm.kuşun sahibi çıkmazsa bi arkadaşa hediye veririm kendi kuşlarımın içine sokmam

KONUŞULUYOR FAKAT BOŞ KONUŞMA OLUYOR. KAÇAN KUŞ BAŞKA BİR ŞEHİR DEN GELME İSE, KAÇAN KUŞ DAMIZLIKLARDAN İSE. KAÇAN KUŞ KALKTIĞI YERİ GÖREMİYORSA. EĞER KAÇAN KUŞ BENİM DAMIZLIKLARIMDAN GELEN YAVRULARDAN OLSA İDİ. UÇURDUĞUM HALDE BAŞKASINA YAKALANDI İSE, İŞTE BU KUŞU GERİ İSTEMEM. DEMEKKİ DAMARI BOZUKTUR. DAMARI BOZUK KUŞ BESLENMEZ.BU KUŞUN ANASIDA BABASIDA ELDEN ÇIKARTILIR. DÜŞÜNEBİLİYORMUSUNUZ YERE İNEN KUŞ 4 GÜN AYNI MAHALLEDE GEZİYOR. 2 TANE YAKIN KUŞÇUNUN KÜMESİNE İNMİYOR,FAKAT SOKAĞA İNİYOR.KÜMESTEN BİR KUŞ ALDIM AYAĞINI GÜZELCE BAĞLADIM SALDIM YERE. YERE YEM ATTIM. HEMEN YERE İNDİ KAÇKERE HAMLE YAPTIM YAKALAYAMADIM.SONRA GENÇBİR DELİKANLI SAYESİNDE YAKALADIM.ŞİMDİ KAÇAN KUŞUMKAÇ GÜN SONRA YAKALANMIŞ. YAKALANIRKEN HEMEN KÜMESE GİRMİŞMİ BU KONULAR BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ. AYNI GÜN YAKALANDI İSE KAÇAN KUŞUM, O KUŞU GERİDE ALMAM. FAKAT KAÇTIĞI GÜNDEN BİR-KAÇ GÜN SONRA YAKALANDI İSE O KUŞU ALIRIM. HERKESE BOL YAVRULU HIRSIZ GÜNLER DİLERİM.

akşama kadar çatıya kendimi milletin kaçırdıklarını dağıtmak için kitlemiyorum gelenide vermem ( 1 2 kişi haric) gidenide istemem

Yukarda yazmışım arkadaşlarıma veriyorum. artık onlara da vermıyorum. Neden diye sorarsanız adamlar benim kuşumu yakalayıp satıyorlarmış bunu yeni öğreniyorum. Kimseye güvenmeyeceksin bu hayatta :)

Bunun kolayını yapmıştı bir kaç arkadaş örnek ayni camiada yirmi arkadaş var bir birini tanıyan herkese bir renk veriyor o renkte boncuk takılıyor sonra diğer ayağa oda yetmezse tanıyanlar için bu sefer çift boncuk şeklide devam ediyor kimin kuşu kime giderse götürüp veriyorlar fakat öyle anlaşmışlarki boncuk takmadın gitti gidip isteyemiyorsun.

ben son 10 yıldır şunu uyguluyorum gidene kısmetim değilmiş diyorum gelenede hastalık getirir yada kapıma kıl birini getir diye daha havaday ken kovalıyorum. KİMSE YAKALADIĞI BİR KUŞLA KUŞÇU OLMAZ AYNİ ZAMANDA KAYBETTİĞİ BİR KUŞLADA KUŞÇULUKTAN OLMAZ.

Geri