Bu başlıkla ilgili bir hatıramı palaşmak isterim sizinle.Üç yıl önce yeni sökük bir yavru ekesi kuşum sıkı devresinden çıkmak üzere iken , rüzgarlı bir günde uçurdum ve kuş kayboldu , akabinde bu hayvanı birisinin tuttuğu bilgisini aldım , ancak etti .. Ve bir süredaha geçti olayın üstünden buarad yapılan bir festivalde bu adamda bir stant açmıştı stanttaki kuşlar içinde bahsettiğim kuşumda vardı , görünce tanıdım tabi .. Kuşu ikimizinde ortak tanıdığı olan ancak yakalyan şahhısla benden daha yakın olan bir üçüncü şahıs vasıtası ile ricaettim ve üccreti mukabil istedim fiyat dahi söylemedim vereceği rakama razı olarak .. Ancak teklifime ilgi göstermedi ,bende bu aşamada nazikçe bizzat birazdaha ısrarettim durumu anlatmaya çalıştım zira kuşun henüz sonunu görmemiştim belkide birsüredaha uçunca ben o kuştan vazgeçecektim .. Neyse kuş kıymete bindi ve para ile dahi kendi kuşumu bana vermedi şahıs ( burada şahıs diyorum dikkat ederseniz ''adam'' !! demiyorum ) ve bu olay geçti gitti bende bu şahısla asla dostluk yaad iletişim kurmadı , zaman sonra benimle bağ kurmak için çokça çaba gösterdi halende çaba gösteriyor .. Ama asla bir arada bulunmamız mümkün değil , ... Bu şahıs kuş dükkanı işletiyor ben de imkan olmamsına karşın zorunlu olmadıkça malzeme almamaya çaba harcıyorum çıkma kuşları çoluk çocuğa dağıtıyorum , aslında yem karşılığı o nun dükkanıda bırakmak gibi bir ticarete girme şansım var, ve hatta birazda zaruretim de var çünki adam bura da tek . Olsun buna karşın yok ona çıkma dahi yok .. Çoluk çocuğa veri yorum o da bunları toplamak için tepiniyor .. İşte o şahsın bu ve benzer hamlıkları burada bu şahsı büyük ölçüde basitleştirmiş , ve benimde elimde çok iyi kuşlar bulunmadığı dönemlerde dahi , sadece kuşçuluk adına karakterli duruşum sebebi ile , çokta bana göre hak etmediğim ( zira çokta eksikleri olan bir insanım) bir alaka ve itibarla anıllıyorum .. Saygı ve sevgi ile insanların güveni ile karşılanıyorum .. Bu zaten bana yerter dediğim gibi kuş bahane nedir ki iki kanat bir kuyruk .. bunu sürekli söyküyor ve bu fikrimi canlı tutmaya , anlamlı kılmaya çaba harcıyorum .. SelamlarŞEREF