gırtlağınının içindeki şişlik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nusrt355
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

nusrt355

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hank moody
Meslek
calışmıyorum
İlgi Alanı
Kuşlar
selamlar hepinize benim bir adet azmanımın gırtlağında şişlik cıktı ama içeriden cıktı..bir arkadaşım bu şişlik cıkanın abisinin gırtlağından şişliği cıkarttı beyaz pürüzlü bir top gibiydi cıkardığı şişlik.. acaba ırsi mi diyorum ama bu yeni cıkanın kemik gibi taş gibi dışarıdan bir taşkınlık gözüküyor gözünün yarısı şişkinlikten kapanmış durumda ama gayet sağlıklı bir kuş tabii cıkan şişlik dışında ama içeriden yapışık durumda cıkaramıyorum korkuyorum kuşa zarar veririm die bir cözüm yolu bileniniz varsa yardım eder misiniz??

ağız içindeki şişlikler yediği yemlerin boğazı yırtması ile iltahaplanma oluyo ve o şişler gerçekleşiyo daha sonrada kuşun boynu dönüyor...göz etrafında da şişlik var demişsiniz tüyler azalıp gözün ertafı şişiyosa buda bi urdur kuşunuzu acil işten anlayan bi veterinere götürmenizi tavsiye ederim kuşunuz gittikçe kötüye gidiyor ve gidecek Allah yardımcı olsun kesinlikle ırsi değil bu...( benimde başıma geldi bu verdiğimiz buğdayların çıkıntılı olanları var onları yerken boğazı yırtabiliyo iltahap vs. vs.)

Bahsettiğiniz kesinlikle UR .Bir veterinere götürün,ve iğne tedavisine başlayın.ilerlemedi ise büyük ihtimal iyileşir.

merhaba arkadaşim bahsettiğin şey kesınlıkle ur ama gözündeki şişlik çiçek tir herhangi bir antibiyotik damlatarak giderebilirsin gözü ur içinde dekort yada iğne yapabilirsin

göz çevresindeki şişliği yanlış anladınız yada ben güzel bir şekilde anlatamadım göz çevresi boğazındaki şişlikten dolayı yanağınada vurmuş ama dışarıdan hiçbir belirti yok içeride bezelye tanesi kadar birşey yanağınıda cok az şişrmiş ve gözünün yarım kapanmasına neden olmuş ben bunu anlatmak istedim ve tedaviyede başladım iyileşicek inşallah

nusretgskr355' Alıntı:
göz çevresindeki şişliği yanlış anladınız yada ben güzel bir şekilde anlatamadım göz çevresi boğazındaki şişlikten dolayı yanağınada vurmuş ama dışarıdan hiçbir belirti yok içeride bezelye tanesi kadar birşey yanağınıda cok az şişrmiş ve gözünün yarım kapanmasına neden olmuş ben bunu anlatmak istedim ve tedaviyede başladım iyileşicek inşallah
Yanağındaki şişlik, sarı kırıntı şeklindeyse ve ayrıca bu kırıntılar bağaz ve kursakta coğalıp, kuşun hırıltılı ses cıkarması, ağzı acık nefes alıp vermesi ve yediği yem bağaza takıldığı için kusma görülebilir,bu hastalık, çiçek olabilir, tedavisi gambamix veya roniplus tablet.

kuşun pili iyice bittiği icin kuşun kafasını koparttım yanlış mı yaptım doğru mu yaptım bilmiyorum ama daha fazla acı cekmesine gönlüm razı olamazdı ben herşeye rağmen ağzına yem besledim su besledim ama gırtlağı içeriden parçalanmış ve cıkan ur bütün gırtlağını sarmış istesekte kurtaramazdım zaten ve bütün yardımlarınız icin saolun

bidaha aklında bulunsun biteral 250 lik insan ilacı var kuş yetişkinse düzelene kadar 1tane yuttur 3-4 günde sökülür düşerdi yazık etmişsin kafasını kopartmakla keşke daha önceden haberim olsaydı ben o şekilde 4 tane kuş iyileştirdim hem okadar kötüydüki yediği yem kursağına inmiyordu aklında bulunsun bahsettiğin hastalık çiçek

Geri