gırtlak kısmında oluşmuş beyaz kabartılar - Uyarılara Dikkat - Güncel!

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maskeler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

maskeler

Üye
Katılım
15 Eki 2009
Mesajlar
340
Tepkime puanı
0
Yaş
39
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan arslan
Meslek
işsiz
Şehir
Ankara
İlgi Alanı
Kediler
herkese merhaba kuşun gırtlak kısmında pire büyüklüğünde 8 10 adet beyaz kabarıklık var sizce nedir bunlar karşılaşanlar ne gibi tedavileri uygulamışlar paylaşırlarsa sevinirim
saygılar....
 
--- message by moderator ---
Uyarı!
Yanlış veya eksik ilaç, yanlış teşhis veya tedavi önerilerinde bulunmayınız! İçeriğini tamamen okumadan veya detaylı araştırma yapmadan, alıntı paylaşımlar yapmayınız! Hastalığa yakalanmış veya daha önce geçirmiş olan hayvanlara aşı sakıncalı olabilmektedir! Bunun gibi tehlikeli önerilerde bulunmayınız, tekrarlanmasın! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz! Aşı konusunu dikkatlice ve detaylıca araştırabilir/uzmana danışabilirsiniz.
--- message by moderator ---
 
Ynlız benim kuşlarımdaki çiçek olmaması lazım zararsız mantarlar olduğu söylendi şu an flagyl adlı bir şurup kullanıyorum ishal ve ağız yaralarında etkiliymiş bakalım görecez . eğer bir netice alırsam burda paylaşırım
 
3 4 gün oldu bir değişiklik yok hala yerli yerinde duruyorlar ve kuş yem yemiyor yem seçiyor fakat son zamanlarda dişi kuşlara kur yapmaya başladı galiba başka bir tedavi gerektiriyo antibiyotik kullanmayı düşşünüyorum
başka önerisi olan var mı?
 
--- message by moderator ---
Uyarı!
Uygunsuz ürün kullanımı içeren öneri silinmiştir! Sakıncalı veya tehlikeli ürünlerle tedavi önerilerinde bulunmayınız! Tekrarlanmasın! Ürünlerin açıklamalarını mutlaka okuyunuz. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
--- message by moderator ---
 
merhaba
Hastalığın Tanımı: ağız içindeki beyaz noktar yani pamucuk (aspergillosis) hastalığı ile ağızda oluşan sarı peynirlemeler (yani trikomoniasis) aynı hastalıklar değildir! bu yüzden hastalığı tedavi etmede sadece metronidazol ve mikostatin yeterli gelmez, dökümanda tip2 bölümünde bahsi geçen tehlikeli bir ishali yoksa, tedavisi için karışıma mutlaka sulfametaksazol etkenini dahil ederek başlamak gerekir. ayrıca bu hastalık için bazı yerlerde doğrudan önerilen ketokanazol veya itrakanazol ile de iyleşmez, tam aksine uzun süre ve daha çok acı çekerek can verir! Aspergillosis hastalığı Ağız içinde Beyaz Pamukçuk/Pamucuk - tedavisi ve evreleri dikkat ve doğru etkenler ile hazırlanmış karma tedavi gerektirir.

Bazı Ayırt Edici Belirtileri:
Güçsüzdür, kanatlar düşük durur/kabarır/uçmada zorluk/yeme ilgi azalır/ayakta durmakta güçlük çeker çöker/solunum problemleri; esner gibi burun deliklerini ve üst gagayı açarak nefes alıp verme, ağız açık zor nefes alma, kuyruk iner kalkar/ağız içinde sıvanmış gibi beyaz tabaka, bağırsaklarda veya damakta beyaz noktalar/aft pamucuk/pamukcuk (iç çiçek trikomoniasisten farkı sarı kitleler yerine yayılgan ve beyaz noktalar olmasıdır, ki bazılarında bağırsakta başladığından ağızda görülemeyebilir veya son evrede görünür ve sadece metronidazol “nidazol, flagyl vs.” ile geçmez)/ağız içinde mor, yeşil yada kahverengi oluşumlar gözlemlenebilir/ağzından şeffaf veya beyaz bir sıvı akar/yüzeyi saydam veya parlak kahve veya yeşilimsi dışkı/allerjik reaksiyon gösterir gibi ayaklarda, boyunda veya vucutta herhangi bir bölgede şişmeler yada felçler veya ayaklarda, dilde vs. beyazlanma şeffaflaşma görülebilir/akciğere nüksetmesi durumda sulu ishal gözlemlenir. aşağıda linki verilen dökümandan alıntıdır.

Hastalığın Tedavisi:
Buradaki dökümandan https://goo.gl/TVOLqb Tip3 Aspergillosis hastalığı konusunu ve gerekirse tip2 ve diğerleri dahil bulup okuyabilirsiniz. veya siteden arama yapabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. uygulanan gerekli tedavisi yanında, destek olarak ilaç karışımına multivitamin, mısır kitlesinde karbonat ve magnezyum sülfat karışımı + 2-3 damla limon vs. katkılarını eklemek faydalı olacaktır. imkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veterinerden yardım alınız.
geçmiş olsun.. Devir KorkmaZHan

Not: Konu açarken lütfen ilgili bölüme açtığınızdan emin olunuz, fungal hastalıklar bölümüne konuyu taşıyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst