Göğüs bölgesinde Şişlik RESİMLİ lütfen yardım!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan caoudillismo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
burak mutlu
Meslek
bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar öncelikle herkeze selamlar;bu kuşu çok sevdiğim için bu hastalığını bile bile aldım gğüs bölgesinde şişlik vardı tüylerini yolduğumda resimde görüldüğü gibi sert olmayan bir şişlik çıktı...karamerhem tedavisi yaptım ama bir fayda göremedim eklem yaralanması dır diye kafur sürdüm yine bir fayda olmadı kuş gayet sağlıklı yavrsunuda aldım bu şekilde fakat göz göre göre onun bu hastalığına yardımcı olamamak kötü bi durum anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum...

[a href=http://goo.gl/mc9cY]
a]

İltihaplı bir şiliğe benziyor. Antibiyotik tedevisi yapıyormusunuz bilmem ama faydası olabilir. Ancak çok büyüdüğünden belki cerrahi bir müdehale gerekebilir. Ancak bunu kendinizin yapması veya her bu işlerdenanlarım diyene değilde, bir cerrah-veterinere yaptırmanız gerekebilir. Bence öncelikle eğer bulunduğunuz yerde tavukçuluk benzeri bir yer varsa orda kanatlılardan anlayan bir veterinere göstermeye çalışın..

Bu şekilde yavru bile vermesi de çok ilginç hayvan kendini zor taşır halde ama demekki ağrısı yok. İnşallah bir tedavi şansı bulunur. Geçmiş olsun!

merhabalar öncelikle geçmiş olsun. kuşunuzun sorunu iltihap toplanması. eğer eliniz yatkınsa bir şırıngaya tentürdiyot ya da batikon doldurun ve ucu ısıtılmış ve dezenfektanla silinmiş ince bir iğnee hazırlayın iğneye ince ama sağlam bir ip takın.(bayanların dantel yaptığı ipler bu iş için kullanışlı oluyor)kuşun siş bölgesini dezenfektanla (kolanya ya da en iyisi eczaneden alabileceğiniz pansuman ilaçlarıyla) silin. daha sonra hiç kullanılmamış bir yaprak jiletin bir köşesini çakmakla 30 saniye kadar ısıtın. soğuyunca da hızlı bir şekilde şişliğin orta yerine 1 cm den az çizik atın içerdeki iltihabı çıkarın. hazırladığınız sırıngadaki tendürdiyortun yarısını o delikten içeri doldurun tekrar temizleyin. aynı işlemi bir daha yapın. daha sonra o deliği dikin.kuşunuz biraz acı çekecek ama kısa sürede sağlığına kavuşacaktır. ama yapamayacaksanız asla denemeyin.

yorumlarınız için çok teşekkürler ama iltihap olduğunu sanmıyorum üzerinde sarı lekeler var kara merhem sürmüştüm ondan artıklar kalmış ki iltihap gibi durumlara kara merhem anında etki yapar ben bir hafta sürekli sürdüm hiç bir değişiklik olmadı ayrıca şişikliğin içinde iltihap belirtisi yok sadece şişik

senolyalcin' Alıntı:
merhabalar öncelikle geçmiş olsun. kuşunuzun sorunu iltihap toplanması. eğer eliniz yatkınsa bir şırıngaya tentürdiyot ya da batikon doldurun ve ucu ısıtılmış ve dezenfektanla silinmiş ince bir iğnee hazırlayın iğneye ince ama sağlam bir ip takın.(bayanların dantel yaptığı ipler bu iş için kullanışlı oluyor)kuşun siş bölgesini dezenfektanla (kolanya ya da en iyisi eczaneden alabileceğiniz pansuman ilaçlarıyla) silin. daha sonra hiç kullanılmamış bir yaprak jiletin bir köşesini çakmakla 30 saniye kadar ısıtın. soğuyunca da hızlı bir şekilde şişliğin orta yerine 1 cm den az çizik atın içerdeki iltihabı çıkarın. hazırladığınız sırıngadaki tendürdiyortun yarısını o delikten içeri doldurun tekrar temizleyin. aynı işlemi bir daha yapın. daha sonra o deliği dikin.kuşunuz biraz acı çekecek ama kısa sürede sağlığına kavuşacaktır. ama yapamayacaksanız asla denemeyin.

Selam Şenol arkadaşım.Tentürdiyot kullanımını açık yaralarda yapılmayacağını sanırım bilmiyorsun.Bir süre önce ilk yardım setlerinden çıkarıldı.Çünkü vatandaşımız bu ilacın kullanımı hakkında yanlış bilgilere sahip.Kesinlikle açık yaralara sürülmez.Sürülürse içerisindeki iyotlar , hücreleri öldürür.Yaranın kapanıp iyileşmesini geciktirir.Bu ilaç sadece yara çevresi ve cilt temizliği için (bakteri ve mikropların ölmesi için) kullanılır.Açık yarayı temizlemek için oksijenli su kullanabilirsiniz.

Geri