GÖKLERİN BEYAZ YAVRULARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan performans58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
taner bozok
Meslek
İnşaat Müh.
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar...

Gök (göğ) anaçların altından çıkan beyaz kuşların çok kıymetli ve performanslarının çok iyi olduğu söylenir.
Birçok defa duyduğum bu husus hakkındaki görüşlerinizi yazarsanız sevinirim...

Saygılar...

Bence kuşun rengi ile performansı arasında hiç bir bağlantı yoktur. Çünkü genetik biliminde şöyle bir konu vardır ki bir çok kuş besleyen bu konudan bihaberdir; yavru kuş renk kalıtımını bir kuştan ama uçuş ve oyun kalıtımını başka kuştan alır. Yani baba gök anne beyaz olsa ve çıkan yavru da beyaz olsa bu çıkan yavrunun tüm özelliklerini anneden almış olduğu anlamına gelmiyor. Annenin renk özelliği dominant fakat babanın renk özelliği resesif olduğundan dolayı yavru beyaz çıkmıştır. Ama oyun yönünden hangi ebeveyn dominant ise yavru ona çeker. Saygılar..

S.A. Burda sorulan benim anladığım kadarıyla ana ve baba gök çıkan yavru beyaz .Benim şahsi fikrim renk oyuna bir etki etmez iki gökten beyaz yavru geliyorsa anne yada baba'nın beyaz kanı taşıdığına işarettir.Saygılar

Selamün aleyküm;
Aynı soyu devam ettiren güvercin besleyen ustalar çok nadir kaldı.Bu yüzden geri kalan sonradan kuş besleyenler beyazı siyaha gökle siyahı yani baya bi renk karışımında bulundular sonuçta birşey elde etmek için.Ben şunu derim arapların soyunda muhakkak beyaz vardır...Bunu savunuyorum...

Selamlar...

Öncelikle görüşlerini belirten ve belirtecek arkadaşlara teşekkür ederim.

Konuya bir başka açıdan bakmak istiyorum. Eğer anaçların damarında baskın beyalık geni varsa birçok yavruda görünmesi beklenilebilir. Benim bahsettiğim ise bütün yavrular içinde farklı batınlarda 1 veya en fazla 2 tane çıkan beyaz yavrular. Bu beyaz yavruların çok çok nadir görünüyor olmasını aslında bir genetik sıradışılık olarak değerlendirebiliriz. (Albinolar hariç) Burada soru acaba rengiyle sıradışı olan bu yavruların performansıyla da pozitif yönde sıradışı olması beklenebilir mi?

Diğer tüm arkadaşların dediği gibi bende bir oyun kuşu yetiştiricisi olarak renk faktörünün oyun potansiyeli ile çok fazla boğdaştığını düşünmüyorum.
Zaman zaman kuşlarımızın altından pek fazla beklemediğimiz renlkerde yavrular düştüğü olur bu çoğukez şaşırtıcıda olabilir, kimi zaman bizler bu duruma memnun oluruz kimi zaman da üzülürüz .
Öte yandan oyun yani performans tamamen farklı bir olaydır renk ile çok yakın değildir , uçurun bakalım kuşlarınızı deneyin görelim ne olacak , sonucuda bizlerle paylaşırsınız bizlerde görmüş oluruz sonucu . selamlar.ŞEREF

Geri