Göksel Sanış'a Ziyaretim (Edirne).

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
A

Anonymous

Misafir
Merhabalar,

Trakya ve özellikle Edirne merkezde çakal ''kırmızı kesme'' eski yerli ''siyah kesme'' ve son 10 yıldır sarı çakal dendiğinde ilk akla gelen isimlerden olan Göksel abimiz babadan dedelerinden kendisine geçme güvecin merakını sürdürmektedir.
Ben 8 yaşlarında iken kendisini tanıdığımda bursa kuşunun veya bizim yerli kesmelerimizin kırmızıların sarıların daha tam ne olduğunu yeni yeni öğrenmeye başlarken Göksel abimiz de yüzlerce çeşitli renklerde (eski çakal ve eski yerli kesme dediğimiz güvercinlerden vardı).Ben misket top oynarken bu abilerimiz mahallemizde çakal uçururlardı mevzu
o kadar eskiki hafızamı geri aldığımda zamanın ne kadar çabuk geçtiğini ve kuşlarımızın nasıl değiştiğine akıl erdiremiyorum.Bu gün kuşlarımıza baktığımda yerli kesmelerimizin yerini bursa oynarlar almış kırmızılar sarılar o kadar güzelleşmişlerki adeta evrim geçirmişler gibi geliyor bana.

20-25 yıl aradan sonra sık sık dernek çatısı altında bir araya gelsekte kendisini tekrar ziyaret etmek benim için ayrı bir mutluluk ve gerek güvercin yetiştiriciliği gerekse efendiliği ile bizlere örnek olabilecek kapasitede olan Göksel abimize salmalarının kapılarını açıp kuşlarını paylaştığı için burdanda bir kez daha teşekkür ederim.

Ziyaretimden arda kalanlar.

Göksel Sanış.

Bursa oynarlar.

arap/karakanat

Göksel beye, bu kuşları yetiştirdiği için teşekkürlerimi sunarım.
Martı gaga, denilen bu olsa gerek, resim tarafımca arşive eklendi.

Ekli dosyalar

• arşiv.webp
    arşiv.webp
    89.2 KB · Görüntüleme: 2,879
Göksel & Ben.

BAYAĞI VERİMLİ VE GÜZEL BİR BULUŞMA OLMUŞA BENZİYOR.. SELAMLAR..

filo' Alıntı:
BAYAĞI VERİMLİ VE GÜZEL BİR BULUŞMA OLMUŞA BENZİYOR.. SELAMLAR..

Teşekkür ederiz.İnşallah verimli sağlıklı bir sezonda bu yaz bizimle olur.

Maaşallah çok güzel kuşlar.. Bİr ırka gönül verip, onlar için uğraşmak böyle bişey olsa gerek.. Bu güzel kareleri bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim Hüseyin Abi..

.............SİNAN ÖZTEKİN................

hüseyin paylaşımların için teşekkür ederim, bunlar birer şaheser YÜCE ALLAHIM nazarlardan korusun,tüylerince hayrını görsün GÖKSEL Abiye selamlar saygılar,ALLAHA EMANET OL

TURAN ONARAN
SAYGILAR SELAMLAR

Geri