GÖNEN KARAKUYRUKTA MARKA, TORNACI MEHMET, ŞAMPİYONLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dushekimi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

dushekimi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet fenerci
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kuşlar
maşşallah güzel kuşlar Mehmet arkadaşım daha önce de senin aracılıgında bu tornacı Mehmet abinin slaytlarını izlemiştim evet kendisi için son noktaya ulaşmış olabilir baya sadeleştirmiş kuşlarını zira öncekinler sakllı olmalarına rağmen daha lekeliydi.Ama o daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar degil çünkü adamlar bu kuşları çok daha önceden yapmışlardı.Mesela Edincikli aykut abi mesela burda hiç görmrdim ama onunda videolarını izlemiştim Balıkesirli Nevzat Çisenti yine Edincikli Coşkun Demir yine bunlar kadar olmasada Kemal Paşa dan Samet Garip ismini vermek istemedigim bir abim daha var tabi bu saydıklarım benim babım oğlu degiller ama bunlarında bilinmesi gerekir diye düşündüm amacım kuşlara pislik atmak degil tabi emek vermiş adam onca Allah için de güzel üretmeyi başarmış ama yine de dedigim gibi bu kuşları daha önceden üretmişlerdi.Sadece Tornacı Mehmet abi biraz geriden geliyor.Amacım konu hakkında polimğe girmekte degil inşallah daha önceden var olanlardan daha iyilerini üretir de biz de yukarda ismini saydıgım kişilere de adam ın sizin kinlerden daha iyi kuşları var diyebiliriz.Tekrar yinelemek istiyorum amacım kuşlara pislik atmak veya polimik yaratmak degildir.SAYGILARIMLA

merhaba mesut, karakuyrukta önemli olan sadece sakalı göğüse indirmek ve sadeleştiremk değil, yapısal olarak, ayakların yere basışı,paça yapıları , renk kalitesi,tüğ kalitesi, omuz sırt, kuyruk yapısı bunlar hep karakuyrukta ana hatlardır,bunları biliyormusun bilmiyorum ama birde öyle değerlendirirsen kimin önden kimin arkadan geldiğini daha iyi anlarısn, bu değerlendiremler karabaşlar içinde geçerlidir, kuşu kuşla kıyaslarken inceliklere dikkat etmek gerek, ben hala iddalıyım, varsa daha üstü bahsettiğim özelliklerin üstünde koysunlar görelim, bizde bükemediğimiz bileği öperiz o dediklerini bende gördüm, gördüğüm halde hala böyle bi iddada bulunmakta ahmaklık olurdu, TORNACI bana göre karakuyrukta marka, kalanı hikaye, olan koysun kuşunu görelim.

Selamlar
Bu tür yazmak istemesemde sanırım beni çeken birşeyler var... (:
dushekimi' Alıntı:
karakuyrukta önemli olan sadece sakalı göğüse indirmek ve sadeleştiremk değil, yapısal olarak, ayakların yere basışı,paça yapıları , renk kalitesi,tüğ kalitesi, omuz sırt, kuyruk yapısı
Herşey iyi güzelde,performans ırklarının bir kolu olan kelebekte uçumdan/dönüş performansından niye kimse bahsetmiyor..? Gelecek cevap aşağı yukarı; ''Zamanında uçurulup izlenmiş... şahin veya tutakçılar yüzünden damızlığa ayrılmış olmasından'' veya ''Zaman sorunu nedeniyle tam olarak ilgilenemiyorum/uçuramıyorum'' yönünde olucaktır... :evet: Tüm bunlar kağıt üzerinde doğrudur,buraya kadar hemfikiriz ama ya sonrası..!
Yazdıklarım genel olarak sadece küçük bir değerlendirmedir... Yoksa Tornacı Mehmet üstad ve onun gibilere bir gönderme değildir,yanlış anlaşılmak istemem.
Bu arada paylaşım için teşekkürler Mehmet... Tornacı üstada da Allah güzel günlerde beslemeyi nasip etsin...

Ertuğrul Yavuz Yıldırım' Alıntı:
Selamlar
Bu tür yazmak istemesemde sanırım beni çeken birşeyler var... (:
dushekimi' Alıntı:
karakuyrukta önemli olan sadece sakalı göğüse indirmek ve sadeleştiremk değil, yapısal olarak, ayakların yere basışı,paça yapıları , renk kalitesi,tüğ kalitesi, omuz sırt, kuyruk yapısı
Herşey iyi güzelde,performans ırklarının bir kolu olan kelebekte uçumdan/dönüş performansından niye kimse bahsetmiyor..? Gelecek cevap aşağı yukarı; ''Zamanında uçurulup izlenmiş... şahin veya tutakçılar yüzünden damızlığa ayrılmış olmasından'' veya ''Zaman sorunu nedeniyle tam olarak ilgilenemiyorum/uçuramıyorum'' yönünde olucaktır... :evet: Tüm bunlar kağıt üzerinde doğrudur,buraya kadar hemfikiriz ama ya sonrası..!
Yazdıklarım genel olarak sadece küçük bir değerlendirmedir... Yoksa Tornacı Mehmet üstad ve onun gibilere bir gönderme değildir,yanlış anlaşılmak istemem.
Bu arada paylaşım için teşekkürler Mehmet... Tornacı üstada da Allah güzel günlerde beslemeyi nasip etsin...
Yalnız değilsin Ertuğrul senin gibi düşünen çok kelebekçi arkadaş var :)

Merhaba Mehmet arkadaşım o senin saydıgın tüy kalitesi renk tonu sırt yapısı vs. vs. onları biliyorum tabi ki ayrıca kelebek kuşunun narin yapılı olması gerektigini de biliyorum yani postalar yada dönekler kadar iri olmaması gerektigini de ustalarım anlatmışlardı sag olsunlar tabi ben hala çırk ım o ayrı konu.İddiana gelince başlıkta da yazmışsın zaten Şampiyon lar diye ben saydıgım isimlerin çeşitli yerlerde dereceleri var adamlar kuşlarını koymuşlar yani senin deyiminle.Açıkçası ben Tornacı Mehmet ustayı pek tanımam ama adını duymuşlugum var tabi lütfen beni bilgilendirirsen sevinirim Tornacı Mehmet Ustanın yada kuşlarının nerelerde Şampiyonlukları yada dereceleri var.SAYGILARIMLA(Aslında kendimizin olmayan kuşların neyini tartışıyorsak)

Ertuğrul ve Kemel arkadaşlarım çok haklısınız şahsen bende bu kadar güzel kuşlar yok ama uçurunca 30 dk. geçiyorlar dönüşleride benim ve arkadşlarımın hoşlarına gidiyor düze falan dönüyolar baya bi zahiyat vermeme ragmen gerçi damızlkları hala elimde üretmeye başladım.Belkide ben kümesimi satsam bu kuşalrın birini bile alamam ama performansa gelince o güzel kuşları öttürürüm o ayrı konu ... SAYGILARIMLA

Selamlar Mesut
Aslına bakarsan bu tarz doğruların bu başlık altında yazılıp çizilmesi hiç hoş değil bence ama.
mesut-1907' Alıntı:
Belkide ben kümesimi satsam bu kuşalrın birini bile alamam
Demişsin;
Bizlerinde beslediği kuşlar mezat/pazar ortamlarında 5,10 liraya satılan,ancak alıcı bulabilen çoğunluğa göre tipsiz kuşlar... O yüzden aramızda pek fark yok. (:

Sakal kuyruklarında sonu şu göz zevki için çıkartılan karabozalılardan olmasın.Önemli olan kuş beslemek değil Kuşcu olmak ben kimseyi eleştirmek için söylemiyorum sadece ırklarımıza sahip çıkalım.Tornacı Mehmetin kuşları baktığıma göre görüntü olarak güzel performanslarını bilen varsa yazarsa sevinirim.

Karakuyruk gönen kuşlarınının kimse dönmediğini iddia edemez sanırım.20 senedir kuşculuğun içindeyim en kostümü bozuk cılız kuşun bile oyundan yere çakıldığına şait olmuşumdur.Benim kişisel fikrim bu kuşlar rüzgarlı havayı sevmez, küme halinde ucan kuşlarla ucurulursa daha sadık olur.Yinede kalabalık kuş beslenen bölgelerde bu kuşun kaçma ,yerini bulamama şansı cok yüksektir, bu yüzden bu kuşlara bir türlü ısınamadım.

Selamlar
Yazacaklarım ukalalık/çok bilmişlik olarak algılansın istemem,zira bu gibi yerlerde sadece fikirlerimizi/gözlemlerimizi paylaşıyoruz...
gökay' Alıntı:
.20 senedir kuşculuğun içindeyim en kostümü bozuk cılız kuşun bile oyundan yere çakıldığına şait olmuşumdur.Benim kişisel fikrim bu kuşlar rüzgarlı havayı sevmez,
Dönücü bir ırkın,bu her ne olursa olsun dönüşten çıkamayıp yere düşmesinin en büyük nedeni yetiştirici hatasıdır... Az biraz da kuş ile alakalıdır... ( Deforme olmuş, aslı bozulmuş bir soyun tekrar ıslah edilip aslına dönüştürebileceğine inanmıyorum... Kostüm olarak belki çalışılabilir fakat orjinalin tüm genetik izlerini bir araya getirmek imkansız)

Kuşlarımızı sağlıklı tutabilmek ve gerçekten performans sergilemelerini istiyorsak izlememiz gereken yollar direk postacıların kümes,havalandırma,besleme,temizlik,yıllık aşı vs.. en önemlisi de soy takibi programları/yolları olmalıdır...
Eğer bizler gerçekten yetiştirici gibi davranıyorsak yada davranmak istiyorsak,önce kuşlarımızı sağlıklı tutmayı öğreneceğiz.
Sonrasın da bir defter bir kalem alıp;yavru ne zaman yumurtadan çıkmış,yeme inene kadar gelişimini nasıl tamamlamış,ne zaman tam anlamıyla uçmaya başlamış,ne zaman ufaktan çevirmeye başlamış,erkek dişi olduğun da ne gibi farklılıklar olmuş,ensedeyken yavrudayken dönüş performansı ilerlemişmi/gerilemişmi,istenmeyen hareketleri mi yapmış,nasıl,ne yapmış 1 yaşına geldikten sonra ki performansı tam olarak ne olmuş... Bu ve buna benzer sistemleri 3,5-10..... yıl tekrarlayalım kriterlere uymayanları elden çıkaralım bakalım ondan sonra istisnalar dışında bir kuşumuz yere düşünüyormu yada kayboluyormu...

Daha işin başında sayılsam da 3 yıldan beridir izlediğim bu yolla aşağıda ki yavrunun 7.kanat telek tüğünü tamamladıktan sonra dönüşe başlayacağını ve nasıl döneceğini 20,25 gün kadar aynı performansı sergileyip sonrasında eşe gelme seviyesine kadar dönüşü bırakacağını biliyorum... Bir çok kişi diyebilir ''telkuyruk işte nasıl döneceğimi var yahu dönse dönse en fazla karşıya döner :hhh: :hhh:'' Ama böyle birşey yok,iyi bişeyler beslemek istiyorsak soy takibi şart :evet:

Son olarak Mehmet gerçekten kusura bakma,böyle güzel kuşların olduğu bir başlığı az biraz da olsa kirlettik gibi sanki... :hayir: Yeri gelmişken düşüncelerimi yazmak istedim sadece.

Ertuğrul yavruların resimlerini koyarak bir göndermemi yapıyorsun hani senin yavrular nerde gibisinden:) mehmed hakkını helal et açtığın konu maksadının dışına çıktı gibi ...Bu tür tartışmalar görüşler her zaman olur çok normal herkez in beslediği cinse farklı bir bakış açısı var ama aklın yolu birdir diyorum beslenen her cins kuşun meziyeti neyse ona göre hareket etmek gerekir...kelebek mi besliyorsun yerde değil havada görmek bizim mutlu eder..kimisinide salmaların içinde görmek mutlu ediyor demek ki ..hayırlısı ne diyelim son olarak şunu söylemek isterim inşallah şu an bizim beslediğimiz kuşlar bir gün samanlıkta iğne aranır gibi aranmasın..kostüm modadır elbet geçer ama baki kalacak olan performanstır diyorum..saygılar

tüm yorum yapanlara teşekkür ederim, beni bilende bilir son zamanlarda tamamen dolapçıya dönmüş durumdayım, "güvercin beslemek hobi, uçurup döndürmek sanattır" demişler, kim demişsi harbiden iyi demiş, kimi tel kümeste bakar kimi uçurur, bunlar hep zevk ile, zaman ve imkanlarla sınırlı olaylar, tartışılmaz, ben mehmet abimi,öz abim gibi severim ve bu camiada da tek geçerim, gerek soy takibi, gerek kuşlara bakım , gösterdiği özen ve iddasından dolayı, kuşların performansını soran arkadaşıma da belirteyim zamanında mehmet abi yavru kızmalarını vermişti denemem için 4 4 lüktü kuşlar , akıl, uçuş dönüşü de tatminkardı, daha önce de dedim ben yıllardır kuşların içindeyim, gerek internet ortamında olusn gerek gerçek hayyata mehmet abimin son kuşu gibi kuş görmedim, ve hala da iddamın arkasındayım varsa daha iyisi koysunlarda görelim,

Güvercin Havada Güzeldir = Güvercin Bir Kuştur = Kuşlar Havada Güzeldir. :)

Geri