Göz Nezlesi ve Hırıltı ile ilgili..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan delicem46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

delicem46

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Cem Pakaydın
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı akşamlar.. İlk önce konuyu açamadan önce araştırma yaptım ama o kadar çok şey yazılmış ki aklım bir hayli karıştı..
Şimdi 2sorunum var..

1.si kuşlarımdan tekinin gözünde bir akma oldu geçen hafta falan buna ilk başta göz damlası 'genta' yı kullandım baktım pek etki etmedi 'ornitab' adındaki ilacı kullanmaya başladım.. İlk gün 2 tane vermek koşulu ile diğer günler tek tek verdim ama şu anda 6.gündeyim kuşun gözü yavas yavaş düzeliyor gibi ama gözün içinde sanki bir et parçası var gibi gelıyor bana bunun nedeni nedir acaba ? Genelde 3 gün kullanım önerilmiş sitede ben biraz fazla kullandım kuşta herhangi bir etki olurmu ? Kuş sapasağlam erkeğiyle eşleşiyor pek bir sorunda yok..

Birde başka bir kuşta hırıltı, hapşırma gibi belirtiler var.. Bunuda araştırdım ama aynen aklım karıştı... Bunun için monodoks adlı ilaç kullanımını önermişler aynen kullansam etki edermi ? ve dozunu nasıl ayarlamam gerekiyor ? birde bu kuş biraz halsiz balık yağı verdim kendisine..
Şimdiden teşekkürler..

s.a mrb bendede aynı sorun vardı tetra diye bi ilac aldım kapsül bunu acıp tozunu azına ve gözüne sürünce baya faydası oldu yanındada limon verdim sürekli şimdi birşey kalmadı denemeni tavsiye ederim. tozu sulandırarak azına da akıtabilirsin .icme sularınada at cabuk bulaşıyor....GÜRKAN ŞAHİN.....

merhaba arkadaşım öncelikle yuvanın havalandırması yetersiz yada aşırı kuş var,göz yaşarmasıda hırıltıda bundan varsa baytiril damla kullan ,monodoksu aldıysan eğer şişe kapağında az su koy bir kapsülün dörtte biri kadarını suya kat karıştır ve şırıngayla ağzına yavaşca sık monodoks ağır bir ilaçtır yan etkisi olabilir tüm verme,varsa antibiyotik içermeyen vitamin veya beravitb12 verebilirsin.ama yuvanı ve kuşlarını düzenlemeni tavsiye ederim, hastalıkla uğraşmak yerine az ve öz kuşla uğraşmak ve onlara düzgün bakmak daha iyidir :slm:

casus' Alıntı:
s.a mrb bendede aynı sorun vardı tetra diye bi ilac aldım kapsül bunu acıp tozunu azına ve gözüne sürünce baya faydası oldu yanındada limon verdim sürekli şimdi birşey kalmadı denemeni tavsiye ederim. tozu sulandırarak azına da akıtabilirsin .icme sularınada at cabuk bulaşıyor....GÜRKAN ŞAHİN.....

peki bunu kaç gün kullanmam gerekiyor bir süresi var mı ? yoksa sadece 1 kere verip beklemelimiyim

göksal balcı' Alıntı:
merhaba arkadaşım öncelikle yuvanın havalandırması yetersiz yada aşırı kuş var,göz yaşarmasıda hırıltıda bundan varsa baytiril damla kullan ,monodoksu aldıysan eğer şişe kapağında az su koy bir kapsülün dörtte biri kadarını suya kat karıştır ve şırıngayla ağzına yavaşca sık monodoks ağır bir ilaçtır yan etkisi olabilir tüm verme,varsa antibiyotik içermeyen vitamin veya beravitb12 verebilirsin.ama yuvanı ve kuşlarını düzenlemeni tavsiye ederim, hastalıkla uğraşmak yerine az ve öz kuşla uğraşmak ve onlara düzgün bakmak daha iyidir :slm:

aksine kümesi yeni yapıldı, kuşlar çok fazla rahatlar.. bi insanı koysak içeri rahatça yaşayabilir... havalandırma bölümümde bir hayli büyük yani.. 1.80 enine havalandırmam var.. başka bir yerden kapmış olacaklar büyük ihtimalle

Gerekeni yapmışsın büyük ölçüde, gözde oluşan kırmızımsı et parçası nı '' Genta ''damla yı bir süredaha kullanarak ufalta bilirsin yada tamamaende geçebilir, birhafta daha kullan Gentayı ..
O diğer öksüren kuşada yine'' Ornitap ''kullan .. Geçmişolsun .. selamlarŞEREF

hapşırma ve hırıltı için elme sirkesini sularına kat yada ağzına 2 damla ver hiçbir şeyi kalmıyor

şeref' Alıntı:
Gerekeni yapmışsın büyük ölçüde, gözde oluşan kırmızımsı et parçası nı '' Genta ''damla yı bir süredaha kullanarak ufalta bilirsin yada tamamaende geçebilir, birhafta daha kullan Gentayı ..
O diğer öksüren kuşada yine'' Ornitap ''kullan .. Geçmişolsun .. selamlarŞEREF

Gözüne 'teramisin' sürdüm sonrada damla damlattım.. Kuşun hali vakti yerinde hiç bir sorunu yok aslında ama gözdeki o et parcası gibi şey görüntüsünü bozuyor..

Geri