Göz Nezlesi ve İlaç Kullanımı Hakkında Yardım UYARILARA DİKKAT GÜNCEL!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Demonturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 34K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Demonturk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emre Günay
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
Son zamanlarda başlayan göz nezlesi kuşlarımın gözlerinde sulanma ve kızarıklıklara yol açmaya başladı.bi kaç ilaç kullandım bu ilaçlardan bir tanesi Visine (göz damlası) diğeri ise teramychn göz kremi bunlar etkili olmadı.Sizin önerebileceğiniz ve tavsiye edibileceğiniz ilaç sölerminiz . Şimdiden Teşekkürler İyi Forumlar...

Değerli kardeşim hastalıkla ilgi bölümleri araştırsan var.
--- message by moderator ---
Uyarı!
Yanlış ilaç, teşhis, sakıncalı ürün veya yanlış/yada tehlikeli tedavi önerilerinde bulunmayınız. Tekrarlanmasın! Ürünlerin açıklamalarını mutlaka okuyunuz. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Uyarı! İlaçları sahtekarlıklara önlem olarak eczanelerden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz (orijinal olduğundan, üzerinde etken maddelerinin belirtildiğinden ve doğrudan resmi üretici firmadan tedarik edildiğinden, emin olmadığınız ürünleri kullanmayınız!). Bunları ihlal eden mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz! İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

tek kuşta varsa ornitab (güvercin ilacı) ik gün 2 tane sonra ki 3 gün 1 olmak üzere toplam 5 tane vericeksin ilaçla birlikte antibiyotik göz damlası kullanabilirsin,eğer kuşlarının çoğuna bulaşmışsa ornimix toz kullanacaksın 3-4 gün 2lt suya 1 poset karıstırarak vericeksin.Ya da alternatif o ilaçlara para verecek durumum yok diosan doksisilin etken maddeli antibiyotik olan monodoks 100mg 14 kapsül alıcaksın 2 kapsül 2lt suya karıstırıp gene 3-4 veya 4-5 gün vericeksin tek kusun hastaysa 2 lt sudan günde 3 defa sırıngayla cekip agzına verebilirsin arkadasların dediği tetra ilaç da aynı gurupta etken maddeli ilaçlardır. göz nezlesinin asıl nedeni üst solunum yolu enfeksiyonudur.Dediğim tedavi yöntemini kullanırsanız etkisi sonuç alıcağınıza eminim bizzat kendim tarafından denenmiş tedavilerdir.Göz damlası olarak gentagutu kullanabilirsiniz.Bir teşekkürü çok görmeyin :D

s.a güzel kardeşim bu arada burun deliklerinide bak tıkanma varsa pamuklu kulak çöpüyle temizle

herşey için teşekkür edermim bu konuda beni bilgi sahibi ettiğiniz için sizlerede ayrıca bir teşekkürü çok görmedim Saygılar ...

Uyarı! Uygunsuz dozajlar içeren öneri silinmiştir! Dozu çok iyi araştırmalı veya kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışmalısınız. Yanlış ilaç, teşhis, sakıncalı ürün veya yanlış/yada tehlikeli tedavi önerilerinde bulunmayınız. Tekrarlanmasın! Ürünlerin açıklamalarını mutlaka okuyunuz. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Bilgilerinz için teşkler..

Bu konuda size tavsiyem, öncelikle kümes havalandırma ,temizlik , fazla kuş vb. sebebleri halledin.Damlalar ve merhemler başlangıçta faydalı olabilir, eger gözde perde veya yeşillenme gibi belirtiler başlamışsa kesinlikle göze birşey sürmeyin hayvanı kör edersiniz.Kuşu ayrı bir salmaya koyun, yemini suyunu yesin ,
Uyarı! Bu mesaj kısmı oldukça tehlikeli dozaj önerileri nedeniyle silinmiştir. Kuşlara kullanımı ve sonucu tehlikeli olabilecek uygulamalar yapmayınız!
Bunun gibi sakıncalı teşviklerde bulunmayınız. Gereği yapılmıştır. tekrarlanmasın! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Uyarı! Bu mesaj zararlı ve tehlikeli ürün önerileri nedeniyle silinmiştir. Hayvan hakları yasalarına göre bu yorumdaki gibi eziyete giren teşvikler suç ve ceza kapsamında değerlendirilebilirler. Bunun gibi uygunsuz ve sakıncalı teşviklerde bulunmayınız. Gereği yapılmıştır. tekrarlanmasın! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

GENTA göz damlası kullanıyorum 2 -3 kullan bişey kalmaz kuşa da antibiyotik ve vitamin ver NEO TERAMİCİNE TOZ var 4.5 lira aldınmı bir sene yeter.

tesekkür ederim ,,kümesim 100cm x 80cm x 106 cm ve 6 tane lahor kusum vardi 1 tanesini kurtaramadim daha dogrusu bilgim yokdu burda sag olsunlar güzel paylasimlar yapiliyor ben yeniyim gördüm tetra 250 kapsül sularina karistirdim cok iyi geldi düzeldi birde baba kus yani yumurtaya yatiyo su an yavrusu ciksaydi bu ona kusarak yavruyada bulastircakti ,,simdi cok rahatladim bilgi veren herkeze tesekkürlerimi sunuyorum iyi günler dilerim ..

O boyutlarda olan kümes 6 Kus icin cok kücük Aytac bey, 1 metrekareye 1 cift kus hesaplamaniz gerek. Hastaliklar kümesin kücük ve havasiz oldugundan kaynaklaniyor. Saygilar Kenan

kenan bey cevabiniz icin tesekkürler,, kuslarin 2 tanesi hasta olarak geldiler bursadan,, birini bilgisizligimden kurtaramadim digerini ilacla kurtardim ,,kümesi büyültcem evet,,bilginiz icin tesekkür ederim

Arkadaşlar bir ilaç hakkında yardıma ihtiyacım var.250-TETRA aldım.Tam olarak kullanımı hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim...ÇOK ACİL...şimdiden teşekkürler

1 kapsul 3 lıtreye sularına karuısırtır kardesım

ECZANEDEN İLAÇ KULLANIMINDAN YANAYIM.GÜVERCİN İLAÇLARINA SAHTEKARLIK YAPMAK MÜMKÜN .HATTA PİYASADA SAHTE GÜVERCİN İLAÇLARININ OLDUĞUNU BİLMEYEN Mİ VAR ?.
ECZANEDEN İLAÇ ALDIĞIMDA UCUZ VE 24 SAAT AÇIK ECZANE VAR.DOZAJINI DA AYARLIYORSAM SORUN NEREDE.

TETRA 250 MG ANTIBIYOTIK İLACIN KULLANIMI
-----------------------------------------------------------
2 LİTREYE 1 KAPSUL SABAH -AKŞAM TAZE (BEKLEME SÜRESİ 4 SAATİ GEÇİRMEMEYE DİKKAT EDİLMELİDİR.)
10-14 GÜN KULLANILMALIDIR.
20 GÜN SONRA AYNI İLAÇ TEKRAR KULLANILMALIDIR.
TAŞ,MİNERAL ,MOZAİK ÖNLERİNDEN ALINMALIDIR.KUŞLAR DIŞARI SALINMAMALIDIR.
BULAŞICIDIR..HEPSİNE İLAÇ VERİLMESİNİ ÖNERİRİM.
-------------------------------------------------------------

malesef çok doğru :tamam: insanlar güvercin ilacı vereyim kuşum iyleşsin diye beklerken, sahtekarlar yüzünden kuşlarını kaybediyorlar, ya ürünün orijinal olduğundan emin olunacak (üzerinde etken maddelerinin belirtildiğinden ve doğrudan resmi üretici firmadan tedarik edildiğinden, emin olunuz!) veya eczaneden yada resmi veteriner ilacı satan yerlerden aynı etken maddeye sahip ilaç alınarak, uygun dozajı iyi öğrenip/araştırıp/danışıp öyle kullanılacak. gerekli ilaçlarıyla birlikte multivitamin de verilirse bünyesi kolay toparlar. Hayvanlar uzun süre temiz ve sade sudan mahrum bırakılmamalıdır! imkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veterinerden yardım alınız. hasta kuşları rahat ve korunaklı ayrı revirde karantinaya alınız. kuşlarınızı iyi gözlemleyip, karma hastalıklara karşı ağız içi, tüy araları, bacak, kanat ve altları, göbek, anüs vs. daima kontrol ediniz. bu hastalık üst solunum yolu problemlerinden kaynaklanır uygun göz preparatları yanında oral tedavi de gerektirir. siteden göz nezlesi konusunu aratabilir veya buradaki güncellenebilen dökümandan https://goo.gl/TVOLqb faydalanabilirsiniz ctrl+f tuşlarına basıp aranacak kelimeleri yazıp konuları bulabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. geçmiş olsun..

GÖZ NEZLESİ ,BURUN AKINTISI,ONE EYES COLD( TEK GÖZ SULANMASI ),ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONUNDA
ORNITOSIS HASTALIĞI
.........................
DOKSİSİKLİN İÇEREN ; İLAÇLAR İLE TEDAVİ GEREKTİRİR. BUNLAR MONODOKS, TETRA 250 GİBİ KAPSUL İLE DE OLUR.
TEDAVİ SÜRESİ 14 GÜNDÜR. SABAH-AKŞAM ÖNLERİNE KONUR. ALINIR VE VİTAMİN ,PREBİYOTİK DESTEĞİ YAPILIR.
TAŞ,ÇAKIL ,KUM ...YEMEMELERİ SAĞLANIR.MÜMKÜNSE DIŞARI SALINMAZ.İNSANA DA ORNITOSIS BULAŞIR.
ÇOCUKLARA,YAŞLILARA,GEBELERE ..,VÜCUT DİRENCİ DÜŞÜK KİŞİLERE TEHLİKELİDİR.ATEŞ İLE SEYREDEN RAHATSIZLANMALARA SEBEBİYET VERİR. İLAÇ KULLANIMINDAN SONRA 15 GÜN GEÇİNCE TEKRAR 7-10 GÜN KADAR DOKSİSİKLİN VERMEK EN İYİ TEDAVİ EDİCİDİR.ORNITOSIS KÜMESTEN UZAKLAŞTIRILAMAZSA ...
POX ( İÇ ÇİÇEK ) KENDİNİ GÖSTERMEĞE HAZIRLANIR.!ORNITOSIS 3-5 GÜNDE HİÇ BİR İLAÇ İLE TEDAVİ OLMAZ .
YİNE YİNE YİNE TEKRARLAR ..YİNE YİNE YİNE İLAÇ ALIP DURURSUNUZ !saygılarımla.
DEZENFEKTAN KULLANINIZ . ( KÜMESLERİNİZİ SIK SIK TEMİZLEYİNİZ.)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri