GÖZ NEZLESİ:(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan esmer_419
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

esmer_419

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
serdal güneş
Meslek
hasta bakıcı
İlgi Alanı
Kediler
SLM ARKADASLAR... YAKLASIK 50 YE YAKIN GÜVERCİNLERİMİN GÖZLERİNDE KIZARIKLIK VE HAFİF SULANMA OLUYOR. ARASTRDIM GÖZ NEZLESİ OLMALI GALİBA. HERKES FARKLI BİR İLAÇ FARKLI BİR ÖNERİ ATIYOR ORTAYA; İNSANIN KAFASI KARISIYOR ACABA HANGI ILACI VERSEM DIYE GÖZ NEZLESİ İÇİN. MESELA TETRA YAZILMIS; HIPRADOX VS VS VS GIBI BIR SÜRÜ SEY YAZILMIS. SİZLERDEN ACİL OLARAK RİCAM DAHA ÖNCE BU HASTALIKLA KARSILASIP BASARIYLA ATLATAN ARKADASLARMIZIN ÖNERİLERİNİ BEKLİYORUM . BİR DEĞİL İKİ DEĞİL 50 TANE SİMDİDERN TSK EDERM HERKESE

7 KUŞUM ÖYLE OLDU 2 Sİ ÖLDÜ 5 İ KURTULDU
GÖZ SULANINCA SARI MI OLUYOR AKAN SIVI
ORNİMİX DENEDİM KUŞLARI AAYIRIP MİNERAL VERMEZSEN 5-6 GÜNDE İYİ OLUYOR
AMA SONRAKİLERE TETRA VERDİM 2-3 GÜNDE DAHA HIZLI İYİLEŞTİRYOR
TETRAYI(250) AÇIP İÇİNDEKİ TOZUN YARISINI BİR KABA ALIP ÜZERİNE 0,5CC VİTAMİN ŞURBU DÖKTÜM ÜZERİNE İNSÜLİN ŞIRINNGASINA SU ÇEKİP BUNU ERİTİP AĞIZDAN VERDİM.3 GÜNDE BİŞEY KALMADI AMA ORNİMİX BİRAZ DAHA GEÇ İYİ GELDİ 6GÜNDE ANCA KENDİNE GELDİ.
GÖZE DE GENTA DAMLA DAMLATTIM.

benim başıma geldi tetra 250 mg al eczanelerde rahatlıkla bulabilirsin fiyatıda 3 5 lira bişe kuşlar yemlendıkden sonra aksam ustu fılan kullan ılacı hasta olan kuşun/kuşların gozune az bir şekilde tatbik ediceksın bi kapsulun içinde toz şeklinde zaten ilaç , hiç birşeyleri kalmaz 2-3 güne tabi kuşların goz neslesi ise sen yinede bir fotograf at bakalım.

Sibo.' Alıntı:
benim başıma geldi tetra 250 mg al eczanelerde rahatlıkla bulabilirsin fiyatıda 3 5 lira bişe kuşlar yemlendıkden sonra aksam ustu fılan kullan ılacı hasta olan kuşun/kuşların gozune az bir şekilde tatbik ediceksın bi kapsulun içinde toz şeklinde zaten ilaç , hiç birşeyleri kalmaz 2-3 güne tabi kuşların goz neslesi ise sen yinede bir fotograf at bakalım.
arkadaşım dediğim kişi bu yazıyı yazan ibrahim kardeşti zaten :)

Benimde kuşum göz nezlesi olmuştu eski kuşçulardan bir tanıdığım var bayağı bi yaşlı o dayıya sordum.Günde 2 kere 1 - 2 damla limon sık dedi.Ben yaptım işe yarıyor ama fazlası zarar.Limondaki asit gözdeki mikrobu alıyormuş ve temizliyormuş.

''Genta'' Göz damlası kullanın kümesinizi temiz tutun .. Bu aylarda tüy dökümü yoğun, uçuşan tozlar enfeksiyon ları artırıyor .. Kuru ve temiz havadar kümesler sağlayın .. selamlar. ŞEREF

Şeref beye katılıyorum, havaların ısınmasıyla hastalıklar on kat daha artıyor.Kalabalık havasız kümes bu hastalığa yol acıyor.Bu sorunları çözmeden ilaç kullanma.Gecen yaz ki salgın bu yaz olmaz inşanlah.

GÖZ SULANMASI ARTI KAFA ÇEVİRME BU ARALAR ÇOK YAYGIN GEÇEN BİR İKİ ARKADAŞ ÇAĞIRDI ABİ GEL Bİ BAK DİYE 13 TANE HASTA KUŞU VARDI BİRİNİN AYIRTIP İLAÇLADIK AMA MAALESEF İLERLEMİŞ KURTULAN OLMADI.BUGÜN GENE 2 ARKADAŞ BİZDEDE VAR NE YAPACAĞIZ DİYORLAR İLAÇ KULLANMIŞLAR KAR ETMEMİŞ.
BU MURAT DOĞANGÜNÜN İLAÇLARINDAN KULLANAN VAR MI BANA SÖYLEYENLER FAYDA OLMADIĞI YÖNÜNDE.

Sibo.' Alıntı:
TETRA COK KONUSULDU İYİ BİR İLAÇ AMA GALIBA KAÇAK YOLLA SATILIYOR, DİYARBAKIRDA 5 6 VETERİNERE BAKTIM YOKTU :((

gökay' Alıntı:
Şeref beye katılıyorum, havaların ısınmasıyla hastalıklar on kat daha artıyor.Kalabalık havasız kümes bu hastalığa yol acıyor.Bu sorunları çözmeden ilaç kullanma.Gecen yaz ki salgın bu yaz olmaz inşanlah.
Genta göz damlasınıda bir deneyin siz yine .. ::)) selamlarŞEREF

tetra insan ilacı veterinerde olmaz her eczanede bulunan bir ilaç 3 lbuçuk ira falan

toplu uygulayacaksınız sularına ornimix ds.toz.çok ilerlemişse göz kapakları yapışmış olanalarında ağzına bu tozdan çay kaşığının arkasıyla az dök gün.kesin çözüm.bir tane ölen olmaz..

aynı sorun benım 2 ksuumdada oldu bulastı sanırım ayırdım kusları tetra aldım uygulayacagım ama kımısı gozune az dok kımısı sularına atın demız bakalım ne olcak ıkısınıde denıcem saglıklı kuslarımada uygulacam belkı bulasmıstır ınsallah kurtaruırım kuslarımı

Her hastalık bir olmuyor, gözdeki sulanma belirtide olabilir, bu ara çiçek veya trichomonas hastalığı kuşun boğazına yerleşiyor kuşlar az yem yiyor dolasıyla suya sarılıyor bu da cıvık dışkı yapmasına yol acıyor kuş zamanla zayıflıyor kurumaya giriyor bunye zayıfsa aşılama yoksa sallabaşa çeviriyor.Bu hastalıkta agızdan da kan gelebiliyor.Bu mevsimde birde ecoli salgını oluyor kuşlarda havaların ısınmasıyla dışkılı suyu içen kuşlarda isal oluyor bazı kuşlarda ayak kanat tulması oluyor.Son olarak tek gözde cıkan göz kapanmasına son günlerde kullandığım tek etkili ilaç panteremacin e üçte bir oranında berovit b vitaminini karıştırıp göze damlatmak.Kuşta ateş varsa ağızdanda sabah akşam iki damla veriyorum.Kuşu tozsuz bir ayrı ortama koyarsanız iyileşme hızlı olur.

Kumesimin icine kum dokmustum ruzgarla kuslara bulasma olasılıgı varmı kumesimin icindeki kumu kaldırmalımıyım arkadaslar sonucta toz yapıyor ama dıskı temizligi icin iyi oluyor acaba 2 kusumdakı bu tek goz sulanması bu yuzden mi.salmalıgım var ve havadar bir kumesim var butun kuslarıma gecmesinden korkuyorum.

sadece baska bakıyorum 8 tane var 6 yetişkin 2 tanede kendi yavrum ilk gunden fark ettım gözdeki kızarıklıgı ve hemen tetra aldım bır gun uyguladım ertesı gun pan terramycin kullandım ve bir kerede limon sıktım bakalım 1 hafta kadar gecsın hergun tedavı uyguluyorum sonuc ne olacak bloticle bugun kusları ılacladım kumesin içini bosallttım guzelce temızledım butun follukları ılacladım kapı pencere yerler tavan olmak uzere püskürtme yardımı ıle cogu kumsete olan sorun göz nezlesi ne kadar sakınırsan sakın yınede muhakka oluyor dısardaki yabozlar kumrular vs herkese sağlıklı kuşlar besleme ve saglıklı yavrular buyutme dileği ile

HERKESE HAYIRLI GÜNLER DİLİYORUM...YORUMLARI TAKİP EDİYORUM.. AMA ÖYLESİNE CAHİLCE YORUMLAR VARKİ İNANAMIYORUM...ARKADAŞLAR GÖZE LİMON DAMLATIN DEMİŞ...ÖNCE Bİ KENDİLERİNDE DENEMELERİNİ TAVSİYE EDERİM..ARTIK HASTALIKLARIN BELİRTİLERİ DE BELLİ...TEDAVİLERİDE BELLİ...Bİ ARKADAŞ MURAT DOĞANGÜNÜN İLAÇLARINI SORMUŞ...MURAT DOĞANGÜNÜN TAVSİYE ETTİĞİ KÜRLERİ UYGULA.. BAK BAKALIM KÜMESİNDE HASTALIK OLUYORMU...AYRICA ÖNEMLİ OLAN HASTALIĞI TEDAVİ ETMEK YERİNE ..HASTALIĞI KÜMESE GETİRMEMEK İÇİN ÖNLEM ALMAKTIR..AMA HERŞEYE RAĞMEN OLDUYSADA KUŞLARA İŞKENCE ETMEK YERİNE BİLMİYORSAK OTURUP ARAŞTIRMAK GEREKİR..İNTERNETTE ULAŞAMADIĞIMIZ HİÇ BİR BİLGİ YOK...GEÇMİŞ OLSUN..ALLAH ŞİFALAR VERSİN..

Geri