göz nezlesinden sonra yemden kesilme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hünkari 03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ege deniz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar güvercinlerimde göz nezlesi vardı ondrop diye bir damla kullandım ama sonuç alamadım tetra 250 kullandım bazı kuşlarımda sonuç aldım ama bu seferde kuşlarım yemden kesildi :hayir:

Aynı sorun benim yeme düşen yavrularda vardı hatta bir kısmınıda kaybettim.Kuşlarda gözde yaşarma sonra çapaklaşma ve sonrasında isal ve yem yememe.Göz yaşarması için ornimix toz, yem yemediği zamanda ronidazol toz verirsen iyileşme sağlarsın, geç kalırsan kuşlar düzelmiyor.Kümes havalandırılması ve kalabalık kuş sayısı varsa azalt.

Göz nezlesi için pantex firmasının ornitab (hap olanı) veya ornimix (toz olan) kullanabilirsin. Bu ilaçları kullanırken aynı anda içme sularına Pantex firmasına ait Multivitamins kullabilirsin. Halsiz ve büzüşen kuşlarda, kursaklarda su toplama yapan ve ağız içi ve iç hastalıklarda DAC firmasına ait Salmo-tab ilacını kullanabilirsin.

alanım 2 metrekare yüksekliği 1.20 metre ama acık alnımda var 5 metrekare yüksekliği de 1.50 metre kuş sayısı ise 16 çok mu ? birde ben önce ornitab kullandım sonra 3 gün ornimiz kullandım sularınakattım kuşlar iyileştiler bu arada iştah açıçı dı-a-zyme 256 kullandım ama yine yem çok az yiyorlar kursaklarında gecelkeri bakıyorum 5 6 tane yem ya var ya yok gibi bişey bu sabah 2 tane kuşmda göz neslei yeniden basladı onları ayırdım ornitab verdim ve göz damlası yapıyorum

Merhaba,
Gözlerde çapaklanma ve nezle sorunu benimde bir kuşumda başladı dün..Hayvan cok halsiz duruyor ve yemden de kesildi. Bende elimde olan ornitab isimli ilacı kullanıyorum,gözlerini çay suyuna batırılmış pamukla temizliyorum, inş etkili olur ve iyileşir. Yanlız forumda incelediğim kadarı ile herkes HIPRADOXN isimli ilacı tavsiye ediyor. Ancak bu ilacı ben Ankara da bir yerde bulamadım, veteriner ilaçları satana birçok yere sordum ama yok maalesef. Ankara da bu ilacı kullanan arkadaşlar var ise nereden aldıkları konusunda yardımcı olurlarsa sevinim.
Saygılar

ilaç önerip yazan arkadaşlar lütfen dosaj miktarınıda yazın .yanlış kullanım sonucu istenmiyen ağır sonuçlar ortaya çıkıyor.burada bilgi paylaşımını lütfen tecrübelere dayalı yazalım.ben bile ilaç kullanımında çok zorlanıyorum özellikle kanatlılar için yapılmış alaçlar türkiyede bulmak çok zor.kullandıklarımızın bir çoğu büyük baş hayvanlar için unutmayalımki kuşların kursakları cok ince çok hassas delinebiliyor midesi ağrıyan bir insan nasıl rahat yemek yesinki kuşlarda yesin.biryerlerini yaparken başka bir yerlerini bozuyoruz lütfen dikkat edelim.soruna gelince zaprol adlı ilacı 1 kapsülü 2 ye bölerek 2 kuşa vereceksin aç karnına bu şekilde 2 gün tedavi edeceksin vede önemlidir her antibiyotik kullanımından sonra bağırsaklardaki yararlı bakterileri geri kazandırmalısın yoksa kuşlar her türlü hastalığa açık olacaktır.bayat ekmek bira mayası sulandırılmış ayran vs veteriner veya eczanelerden purobiyotikler bulabilirsin.

Gözde çapaklanma, kapanma gibi durumlarda eczanelerde satılan FML LIQUIFILM OFTALMİK SOLUSYON(göz damlası) bende işe yaradı.Kuşun gözüne damlayı damlatmadan önce çapak ve benzeri şeyleri ıslak bir pamukla sildikten sonra damlayı tatbik edin faydasını göreceksiniz.Fiyatı 6 lira civarında.

Geri